Vizualizat de 4.812 utilizator/i
Implanturile zigomatice, cunoscute și sub denumirea de „implanturile ultima șansă”, sunt unele dintre cele mai complexe intervenții care se pot efectua doar într-o clinică stomatologică dotată cu o tehnologie de ultimă generație. De ce? Întrucât șuruburile mai lungi de trei ori decât cele clasice trebuie să fie inserate în osul zigomatic (osul pomeților).
Sunt pacienți care și-au pierdut dinții, iar osul maxilar al acestora s-a retras. Aceștia și nu mai pot beneficia de implanturi clasice întrucât nu mai au os în care să fie inserat șurubul. Astfel, pacienții care-și doresc dinți ficși, dar masa osoasă nu le permite, au șansa unei intervenții ample prin care își pot reface dantura.
Nu oricine poate efectua o asemenea intervenție chirurgicală întrucât, pentru a ajunge la oasele zigomatice, echipa formată din medic chirurg, anestezist și asistenți va întâlni pe traseu formațiuni anatomice așa cum ar fi sinusurile, orbita ochiului, diferite artere și nervi sau vene.
„Pacienții care nu mai prezintă os la nivelul maxilarului superior și care își doresc o dantură fixă sunt candidații perfecți pentru implanturi zigomatice. Sau, aceia care au proteze clasice instabile și întâmpină dificultăți de masticație”, spune Dr. Ionuț Leahu.
Acesta adaugă: „Acest tip de implant le oferă pacienților posibilitatea de a avea o lucrare fixă o viață. Totul se face într-o singură intervenție, iar timpul de vindecare este considerabil mai redus decât în cazul implanturilor clasice. Acestea mai pot fi numite și implanturi ‘ultima șansă’ deoarece pentru anumiți pacienți, oasele zigomatice sunt ultimele unde se pot insera șuruburile. Ce este cel mai important este faptul că avem soluții pentru orice fel de situație clinică. La noi, în cadrul Clinicilor Dr. Leahu, nu există ‘Nu se poate’!” și putem găsi o rezolvare pentru orice pacient, indiferent cât de complexă ar fi problema sa de natură stomatologică”.
Cât de mari sunt implanturile zigomatice?
Implanturile zigomatice au o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3-4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care pornesc de la nivelul osului alveolar, străbat sinusul și se fixează în oasele pomeților. Lungimea implanturilor depinde de distanța dintre osul zigomatic și creasta alveolară.
Foto: nobelbiocare.com & Foto radiografie: cliniciledrleahu.ro
- Adiția de os (augmentarea osoasă). Ce este, când se face operația, preț și recuperare - noiembrie 29, 2023
- Tratament cu laser în parodontoză. Ce beneficii are tehnica noninvazivă - octombrie 30, 2023
- Implant dentar Straumann – preț și detaliile intervenției - octombrie 25, 2023