search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,În fiecare zi, învăț lucruri noi de la fiecare pacient pe care îl tratez” – Interviu cu Dr. Roxana Lisa, medic stomatolog la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați

 

asistent medical in stanga, pacient pe scaun, medic stomatolog in dreapta
La Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați oferim tratamente personalizate și fără durere atât copiilor, cât și adulților.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 11 octombrie 2021

Vizualizat de 135 utilizator/i

Stomatologia este un domeniu care implică multă responsabilitate în ceea ce privește rezolvarea problemelor dentare, dar și pasiune pentru lucrul cu pacienții. De asemenea, lucrul constant în echipă și zâmbetul sănătos și frumos oferit fiecărui pacient în parte, o ajută pe Dr. Roxana Lisa, medic stomatolog la clinica Dr. Leahu din Galați, să se perfecționeze din ce în ce mai mult, în fiecare zi. Despre calitățile unui medic stomatolog bun și despre soluțiile existente în cazul unei probleme dentare, ne povestește Dr. Roxana Lisa, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Galați, în interviul următor.

Cum arată o zi obișnuită la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați?

O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Galați începe cu pregătirea cabinetelor pentru primirea pacienților. Colegele mele, asistente medicale, se asigură că sunt îndeplinite toate condițiile de igienă și siguranță, pentru ca în momentul în care pacientul se așază pe scaun, totul să fie foarte bine pregătit. La prima întâlnire discutăm cu acesta despre afecțiunile cu care se confruntă și ascultăm ce dorințe sau așteptări are din partea noastră pentru a realiza un tratament stomatologic corect. De fiecare dată, îi prezentăm pacientului pas cu pas etapele planului de tratament, astfel încât, să primească toate detaliile de la bun început. Refacerea unei danturi compromise reprezintă atât pentru noi, cât și pentru pacienți calea către un zâmbet perfect și frumos.

Ce te atrage cel mai mult în stomatologie?

Cel mai mult, în domeniul stomatologiei, mă atrage protetica dentară, absolut tot ce ține de estetică. Atunci când văd, la finalul tratamentului, schimbarea în bine a pacientului și zâmbetul pe care îl emană în momentul în care vede rezultatul dorit, îmi oferă o satisfacție nemărginită, în fiecare zi.

De ce calități are nevoie un medic stomatolog în afară de a fi un bun cunoscător în domeniul său?

Din punctul meu de vedere, înțelegerea pacientului și empatizarea cu dorința acestuia, atunci când își dorește să obțină un zâmbet perfect sănătos, sunt două calități importante în afară de a fi un bun cunoscător în domeniul medicinei dentare. Pe lângă acestea, un medic stomatolog bun trebuie să aibă răbdare și să fie atent și perfecționist și la cel mai mic detaliu. În fiecare zi, învăț lucruri noi de la fiecare pacient pe care îl tratez.

Dacă un pacient amână vizita la dentist și, spre exemplu, cariile avansează și nu se mai poate realiza o simplă obturație, mai există soluții?

Sigur că da, soluții există de fiecare dată! În primul rând, invităm pacientul să facă o radiografie dentară pentru a putea vizualiza în detaliu țesuturile remanente, dacă este afectat osul sau dacă sunt prezente anumite infecții dentare. Apoi, un medic specialist endodont realizează un tratament ce constă în tratarea dintelui pe canal cu ajutorul microscopului dentar. Ulterior, după efectuarea acestui tratament, este recomandat să se aplice și o coroană dentară, pentru ca dintele să fie de lungă durată și rezistent. În cazul în care dintele nu mai poate fi salvat din cauza distrucției dentare, soluția potrivită este implantul dentar. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Galați, lucrăm în echipă, alături de medici chirurgi și medici anesteziști, astfel încât, în doar o singură zi putem oferi pacientului rezolvarea tuturor problemelor dentare.

Ne explici ce este tartrul dentar și ce tratament realizează medicul stomatolog pentru a scăpa de el?

Atunci când igiena orală nu este respectată corect, acasă, și eviți vizitele de rutină la medicul stomatolog sau, de cele mai multe ori, simți durere ori disconfort și nu reușești să te speli corect pe dinți, se formează un spațiu al depunerilor mari de placă bacteriană și tartru. Prin urmare, este recomandat să mergi de două ori pe an la stomatolog pentru ca acesta să realizeze o igienizare profesională: detartraj dentar, periaj profesional și airflow. Toate acestea au rolul de a curăța în profunzime cavitatea orală și de a îndepărta complet placa bacteriană și tartrul, mai ales din zonele greu accesibile periuței de dinți.

Cum își petrece Dr. Roxana Lisa timpul liber?

În timpul liber, îmi place să călătoresc și să mă relaxez alături de familie și prieteni. Sunt mereu înconjurată de oameni pozitivi, care mă ajută să îmi încarc bateriile pentru o nouă săptămână la cabinetul de medicină dentară.
Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și ești în căutarea unei echipe de medici stomatologi specialiști, atunci te așteptăm la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați sau într-una dintre clinicile dentare din țară: București, Pitești, Ploiești, Oradea, Constanța, Timișoara, Turda, Iași, Sibiu și la Londra. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134