,,În spatele unui zâmbet frumos stă munca împletită cu profesionalism.” – Interviu cu Dr. Raluca Vlad, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești

 

medic dentist in cabinet
Dr. Raluca Vlad, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 13 mai 2021

Vizualizat de 2.007 utilizator/i

Domeniul stomatologiei este unul complex, iar cariera de medic dentist necesită atât cunoaștere și pasiune, cât și atenție sporită pentru a realiza tratamentele stomatologice cu succes. Totodată, pentru a oferi pacienților cele mai potrivite tratamente cu rezultate excepționale, medicii dentiști se dedică constant procesului de învățare.

Pentru Raluca Vlad, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești, profesia de medic stomatolog a reprezentat un vis încă din copilărie. Pasiunea, comunicarea și dorința de a-și îndeplini visul, i-au ghidat Ralucăi întreaga viață și au ajutat-o să depășească fiecare obstacol apărut în cale. Despre activitatea ca asistent medical, despre primii pași în cariera de medic dentist și despre relația construită între medic și pacient, ne povestește chiar Dr. Raluca Vlad în interviul următor.

De ce ai ales să devii medic stomatolog?

Mereu mi-am dorit să contribui cu ceva benefic în societatea din care fac parte. Drept urmare, consider că alegând această profesie, mi-am urmat pasiunea și dorința de a reda persoanelor din jurul meu încrederea de care au nevoie printr-un simplu zâmbet, în spatele căruia stă munca împletită cu profesionalism.

Cum te-a ajutat experiența acumulată ca asistent medical în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu? Povestește-ne despre parcursul tău profesional.

Ambiția și perseverența! Acestea sunt două aspecte care mi-au consolidat primii pași în carieră, plecând de la lucrurile de bază pe care le-am învățat în cadrul postului de asistent medical.

Prima dată, am lucrat timp de 2 ani ca asistent medical la Clinicile Dentare Dr. Leahu din București și în paralel am urmat studiile din cadrul facultății de Medicină Dentară.

Odată cu terminarea studiilor și, mai ales, cu deschiderea clinicii din Ploiești am ales să devin medic dentist. Deși a fost o perioadă aglomerată și deloc ușoară, lucrul în timpul facultății s-a dovedit ulterior a fi benefic în parcursul meu profesional.

Ce îți place cel mai mult la echipă? 

Îmi plac relațiile profesionale care sunt bazate pe încredere și respect. Atât pe mine, cât și pe întreaga echipă, ne-a ajutat să consolidăm un mediu plăcut și productiv, iar în spatele acestuia se află o armonie specifică unei familii. Acest lucru reprezintă pentru mine cel mai frumos sentiment pe care îl am atunci când lucrez cu o întreagă echipă de profesioniști.

Cum este să fii medic dentist la început de drum, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești?

Anii de studiu și munca de asistent medical pe care m-am axat în trecut, m-au ajutat să am un parcurs liniar în carieră și un început de drum bazat pe cunoaștere și dorință. Toate acestea m-au ajutat să pun în practică lucrurile învățate în facultate.

medic dentist

Dr. Raluca Vlad, medic dentist

Povestește-ne o provocare pe care ai întâmpinat-o în lucrul de zi cu zi și cum ai depășit-o?

Consider că orice zi reprezintă o nouă provocare, întrucât munca de medic stomatolog este bazată pe un proces de cunoaștere continua, la care contribuie fiecare pacient ce trece pragul cabinetului stomatologic.

Care crezi că sunt atuurile unui stomatolog bun?

Pe lângă cunoștintele pe care trebuie să le dețină orice medic stomatolog, consider că principalele atuuri sunt empatia oferită pacientului, coroborată cu răbdare și aspirație la perfecțiune.

Pe ce valori ar trebui construită relația medic-pacient?

Din punctul meu de vedere, este necesar ca relația dintre medic și pacient să fie clădită pe încrederea pe care pacientul ar trebui să o aibă în sfatul medicului stomatolog și în munca acestuia. Totodată, relația trebuie bazată pe respect și înțelegere venite atât din partea medicului stomatolog, cât și din partea pacientului.

Care este sfatul tău pentru un medic dentist aflat la început de carieră?

Sfatul meu este ca fiecare medic dentist aflat la început de carieră să nu renunțe la visul său, indiferent de obstacolele întâlnite în cale, să continue sa meargă pe drumul pe care și l-a ales și să dea tot ce-i mai bun în fiecare zi.

Cine este Dr. Raluca Ștefania Vlad în timpul liber?

Mereu am considerat că trebuie să existe un echilibru între viața profesională și cea personală, drept urmare, încerc să mă dezvolt în aceeași măsură pe ambele planuri, fără a neglija relația cu familia și persoanele dragi.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi, scrie-ne sau trimite CV-ul tău la adresa de email hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777