Început de drum la Clinicile Dentare Dr. Leahu – de la internship, la cariera de medic dentist – Interviu cu Dr. Bianca Gîrjoabă

 

Dr. Bianca Girjoaba Clinicile Dentare Dr. Leahu in cabinetul stomatologic
Dr. Bianca Gîrjoabă, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 10 decembrie 2020

Vizualizat de 1.554 utilizator/i

Domeniul stomatologiei este unul complex, iar cariera de medic dentist necesită atât pasiune și empatie, cât și efort constant depus pentru acumularea experienței și pentru dezvoltarea cunoștințelor. Pentru a oferi pacienților tratamente potrivite problemelor cu care se confruntă, dar și rezultate care să le ofere încredere pentru toată viața, medicii dentiști se dedică constant procesului de învățare. Obiectivul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este acela de a oferi tuturor pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, iar secretul din spatele îndeplinirii acestuia este chiar echipa de medici stomatologi. Despre primii pași ai carierei de medic dentist, dar și despre pasiune și dedicare ne vorbește în următorul interviu Dr. Bianca Gîrjoabă, medic dentist.

Ce anume v-a îndemnat să alegeți stomatologia?

Întotdeauna am fost atrasă de medicină, de mică am fost fascinată de organismul uman, de funcțiile sale și de felul în care acesta se adaptează sau se regenerează. Un alt lucru care mi-a influențat alegerea este plăcerea nativă de a ajuta. Pe lângă un tratament stomatologic potrivit, știu că este necesar să ofer pacienților mei și foarte multă empatie, în acest fel aceștia reușesc să treacă peste frica de stomatolog și să ducă la bun final planul de tratament.

În urmă cu doi ani ne-ați povestit cum a fost în internship în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cum vedeți astăzi această experiență?

Primul contact cu Clinicile Dentare Dr. Leahu a fost în anul 5 de facultate, atunci când m-am înscris la internship. Era unul dintre puținele internship-uri pentru studenții la medicină dentară disponibile în București. Atunci a fost prima dată când am intrat într-o clinică care lucrează pe specializări și care este dotată cu aparatură de ultimă generație, lucruri de acest tip nu întâlnești în facultate sau în multe dintre cabinetele private. Astfel, internship-ul a fost un adevărat avantaj pentru dezvoltarea mea profesională.

Când ați hotărât să reveniți în echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Programul de rezidențiat m-a readus în cadrul clinicilor. În această perioadă, am învățat de la cei mai buni ce înseamnă servicii medicale de calitate și ce înseamnă cu adevărat lucrul în echipă. De asemenea, am avut acces la metode terapeutice și la dotări actuale. Toate acestea au contribuit la dezvoltarea mea profesională. Este foarte important să ai acces la aceste lucruri, mai ales la începutul carierei tale, doar în acest fel te poți forma corect și poți ajunge un medic bun.

Cum ați ales să vă începeți cariera de medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

În timpul rezidențiatului, mi s-a deschis o altă ușă către dezvoltare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, și anume posibilitatea angajării chiar pe specialitatea aleasă. Această oportunitate îmi oferă posibilitatea să mă dezvolt și să profesez alături de medici de calitate, de la care știu că voi avea mereu lucruri noi de învățat.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din București?

Fie că lucrez cu pacienții mei, fie că asist la intervențiile altor colegi, întotdeauna învăț lucruri noi pentru că îmi doresc să îmi dezvolt cât mai mult posibil cunoștințele. Aparatura modernă și gama variată a specializărilor din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu oferă, profesional vorbind, pe lângă o bibliotecă de cazuri unice, posibilitatea ca medicii să crească constant și să fie la curent cu noi metode terapeutice.

Care sunt cele mai comune afecțiuni dentare pe care le întâlniți?

Lucrând în departamentul de Parodontologie, peste trei sferturi dintre pacienții mei se confruntă cu boala parodontală, în termeni medicali parodontită marginală cronică profundă, atât în stadiu incipient, cât și mai avansat. Pe partea de stomatologie generală, cea mai întâlnită afecțiune este caria dentară. În majoritatea cazurilor aceste două afecțiuni pot fi prevenite prin vizitele periodice la medicul stomatolog,  de aceea le explic mereu pacienților importanța controalelor periodice și îi îndemn să nu le treacă niciodată cu vederea.

Dr. Bianca Girjoaba in dreapa in timpul undei interventii parodontologice

Dr. Bianca Gîrjoabă în timpul tratamentului parodontologic

Ce provocări întâmpinați în lucrul cu pacienții?

Una dintre provocările stomatologiei poate fi câștigarea încrederii pacientului. Nu este întotdeauna ușor, dar, personal, cu multă înțelegere și răbdare, dar și cu explicații și argumente medicale pertinente, adaptate pentru fiecare în parte, reușesc să câștig încrederea pacienților.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Pe lângă bagajul actualizat de cunoștințe medicale, cred că empatia și răbdarea reprezintă principalele atuuri ale unui bun stomatolog. Este foarte important ca pacientul să se simtă înțeles și în siguranță în relația cu medicul lui stomatolog.

Care sunt cele mai frumoase experiențe ale carierei dumneavoastră de până acum?

Nu pot face un clasament al momentelor frumoase, deoarece fiecare caz pe care îl tratez este special. Pe parcursul tratamentului, atunci când starea pacientului începe să se îmbunătățească, am întotdeauna o satisfacție personală. Când îți vezi pacientul mai bine dispus, de la o vizită la alta, și mai ales când situația se stabilizează, la finalul tratamentului, iar pacientul este mulțumit de rezultate și tu ca medic te simți mulțumit la rândul tău și fericit că ai contribuit la acest proces.

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Sunt de părere că în prezent relația medic-pacient este cumva prea oficială și distantă. Atunci când te ocupi de sănătatea unui om poți spune că te ocupi de ceva destul de personal. Consider că relația medic-pacient ar trebui să fie mai deschisă. Eu obișnuiesc să vorbesc prin mesaje cu pacienții mei, să le răspund oricând la întrebări și să le monitorizez situația constat.

Dr. Bianca Girjoaba in dreapta si pacient in stanga in cabinetul stomatologic

Dr. Bianca Gîrjoabă împreună cu unul dintre pacienții săi, doamna Georgeta Stan.

Ce ar trebui să se schimbe, în prezent, în stomatologia din România?

Domeniul stomatologic ar trebui să fie mai vocal, deoarece informarea pacienților este extrem de importantă. Oamenii trebuie educați atât cu privire la ceea ce înseamnă sănătatea dentară, cât și la igiena orală corectă și individualizată. Toate aces

tea sunt foarte importante deoarece majoritatea afecțiunilor dentare pot fi prevenite cu ajutorul lor. Top of FormBottom of Form

Rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu se află într-o continua dezvoltare, astfel echipa de medici stomatologi se mărește constant. Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă dinamică, în care te poți dezvolta pe plan profesional, atunci nu ezita să ne contactezi. Află care sunt posturile disponibile pe site-ul nostru, în secțiunea cariere, și scrie-ne la adresa de e-mail hr@drleahu.ro.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777