Indicații după inserarea unui implant dentar și semnale de alarmă în perioada post-operatorie

 

Zambet de femeie cu dinti albi si lupa care arata 3 coroane dentare pe implanturi
Implanturile dentare te pot ajuta să ai o dantură perfectă, însă trebuie să respecți fiecare indicație a medicului implantolog

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 85 | 18 aprilie 2018

Vizualizat de 73.887 utilizator/i

După ce ai părăsit clinica stomatologică, în urma intervenției chirurgicale de inserare a unui implant dentar, este necesar să știi care sunt semnele unei recuperări normale post-operatorii și ce simptome ar trebui să te îngrijoreze sau să îți ridice un semn de întrebare!

Simptome normale în perioada post-operatorie a implantului dentar

 • durere la nivelul zonei asupra căreia s-a intervenit chirurgical cu implant dentar;
 • umflătură la nivelul feței, în zona operată (aceasta apare de regulă la 1-2 zile de la intervenție, apogeul fiind atins în cea de-a 3-a zi, după care umflătura începe treptat să se retragă);
 • vânătăi ușoare la nivelul feței, în zona operată;
 • dificultate în a deschide gura la capacitate maximă;
 • sângerări ușoare.

Indicații și contraindicații după operația de implanturi

Perioada care urmează unei intervenții de inserare a implanturilor dentare este decisivă pentru succesul acesteia pe termen lung. Medicul implantolog îți va da o listă de indicații, de lucruri pe care nu trebuie să le faci, de medicamente pe care trebuie să le iei sau să le eviți, dar și recomandări în privința alimentației. Toate trebuie respectate cu strictețe, pentru a te bucura de noile tale implanturi.

Medicul dentist îți poate prescrie administrarea unui antiinflamator pentru calmarea durerilor. Este contraindicat să iei aspirină, deoarece aceasta poate declanșa hemoragii postextracționale. În cazul umflăturilor, poți aplica comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră. La 24 de ore de la intervenție este recomandat să îți clătești ușor cavitatea bucală cu ceai de salvie (la temperatura camerei), cunoscut datorită efectelor sale calmante și antibacteriene, pe o perioadă de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.

Pentru a evita sângerările abundente trebuie să eviți clătirea cavității orale în primele 12 ore de la operație, pentru a nu îndepărta cheagul format. De asemenea, expunerea la soare, dușurile sau băile fierbinți, efortul fizic intens, statul cu capul aplecat în primele 72 de ore pot dăuna implantului dentar și sunt contraindicate. De asemenea, în cazul în care ești fumător, trebuie să știi că tutunul consumat în primele 3 zile de la intervenție încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar.

Ce alimente ai voie să consumi după intervenție

În ceea ce privește alimentația, în primele 8-12 săptămâni aceasta trebuie să fie semilichidă, la temperatura camerei. Consumul de alimente sau lichide tari, fierbinți ori condimentate, precum și alcool, lactate sau băuturi carbogazoase trebuie evitat în perioada imediat următoare operației de plasare a unui implant dentar. Lucrările protetice provizorii au mai mult un rol estetic decât funcțional. Pe termen lung, nu mușca direct din alimente dure – o alternativă este să tai mâncarea în bucăți mai mici.

Igiena orală

Igiena orală se reia a doua zi după intervenție, evitându-se atingerea zonei operate. În ziua a 2-a și a 3-a folosește o periuță de dinți cu peri moi și apă, după care poți începe să folosești din nou pastă de dinți. De asemenea, în primele 3 săptămâni, igiena orală nu trebuie să includă utilizarea dușului bucal. Încearcă să nu atingi zona operată, să nu tragi de firele de sutură care acoperă implantul dentar. Controlul pentru îndepărtarea firelor se efectuează la 7-10 zile de la intervenție, urmând ca la 4-6 luni să mergi la medicul dentist pentru evaluarea stării de vindecare a gingiilor. În urma finalizării reabilitării totale sau parțiale a danturii este necesar să te prezinți la cel puțin un control pe an.

În cazul în care ai sângerări abundente, secreții purulente ori încep să apară umflături la nivelul feței, în zona operată, după 2 săptămâni de la intervenție, contactează medicul chirurg sau medicul dentist pentru un control. În mod normal, dacă operația decurge bine și respecți cu strictețe indicațiile post-operatorii, nu ar trebui să te confrunți cu astfel de probleme. Reține că nerespectarea igienei orale zilnice și a controalelor periodice poate compromite rezultatul intervenției. În Clinicile Dr. Leahu vei beneficia de servicii și tratamente cu implant dentar personalizate 100%. Programează-te acum la numărul de telefon: 021 9777!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

85 thoughts on “Indicații după inserarea unui implant dentar și semnale de alarmă în perioada post-operatorie

  • Andreea Mosoiu

   Este posibil să se miște coroana și nu implantul. Cel mai bine ar fi să veniți la un control și să vă vadă un medic specialist. Pentru programări, sunați la 021 9134! Vă mulțumim!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Buna ziua! Este necesar să respectați recomandările medicului stomatolog. În primele 12 ore de la operație nu trebuie să clătiți gura pentru a evita îndepărtarea cheagului format. Clătirile ușoare cu ceai de salvie după 24 de ore de la intervenție, timp de 7-10 zile, vă vor ajuta în procesul de vindecare.

   Răspunde

 1. Dragomir Violeta

  Buna seara,eu mi-am facut un implat in luna iunie,dar intre timp am rămas gravida si nu am putut sa vin in tara in luna Decembrie,am nascut pe 29 Februarie,si cu pandemia asta nu ma pot duce acasă.Cat timp pot sa stau cu implatul fara coroana/dintele in sine?Ma sperie gândul că nu mai pot face nimic.
  Va multumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Puteți sta doar cu implantul dentar până vă veți putea reîntoarce în țară, fără să existe riscuri majore. Dacă mai aveți alte nelămuriri puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34 sau ne puteți scrie aici sau pe pagina noastră de Facebook – Dr. Leahu Clinici Dentare.

   Răspunde

 2. adriana

  Buna ziua eu miam facut un implant de 4 zile ma doare când beau apa rece o durere care nu ma lasă de la ce ar fi o sa îmi anunț medicul

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să anunțați medicul stomatalog și să mergeți la un control. Acesta va putea vedea care este exact cauza durerii și vă va putea recomanda un indicațiile potrivite.

   Răspunde

 3. Dinca tudorita

  Am făcut 6 implanturi intr-o zi . Primele 4 zile nu m-a durut dar după a început sa apăra durerea și o stare proasta ,fără putere .

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să anunțați medicul stomatalog și să mergeți la un control de specialitate. Medicul va identifica cauza durerii și vă va recomanda cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Dacă durerea persistă este indicat să mergeți la un consult stomatologic, medicul va putea depista care este cauza durerii și vă va putea recomanda tratamentul necesar. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Sportul intens poate fi reluat după 72 de ore de la realizarea intervenției chirurgicale. Indicațiile pot fi specifice, în funcție de fiecare caz în parte, de aceea este important să cereți sfatul medicului dumneavostră stomatolog.

   Răspunde

 4. Dorin Branzea

  Buna ziua!
  Am facut la clinica dumneavoastră 6 implanturi iar după 2 săptămâni de la intervenție apărut o durere ușoară la Unul din implanturi , îmi puteți da un sfat…
  Mulțumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să vă vadă un medic stomatolog, în urma consultului vă poate spune exact care este cauza durerii și vă poate indica pașii pe care trebuie să îi urmați în continuare. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34.

   Răspunde

 5. Dumitrita

  Buna dimineata.Va rog sa mi spuneti daca dupa inserarea a 6 implanturi in partea de jos,si fixarea protezei provizorie,sa mi se ridice aceasta vde pe gingie.Trebuie infiletate implanturile din cand in cand ? Am si sus 4 implanturi,dar trebuie sa dau lucrarea jos pentru ca s a crapat.
  Care este cauza ?

  Implanturile au fost facute acum o luna in Romania.Momentan nu sunt in tara,iar medicul stomatolog mi a zis sa merg la un dentist sa mi stranga putin implanturile.
  Multumesc !

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Cel mai bine discutați cu medicul dumneavoastră ginecolog și ulterior și cu medicul stomatolog. Pentru programări și informații suplimentare vă rugăm să sunați la 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 6. Panainte Valerica

  Mi-am pus 4 implanturi si nu mi sa luat mulajul corect, iar dupa cateva ore mi sa pus lucrarea provizorie si nu a fost reusita ,a doua zi mi sa dat lucrarea jos si mi-a luat din nou mulajul si tot nu e reusita lucrarea,va rog sa-mi spune-ti daca mi se poate intampla ceva rau ptr ca e si un pic distantata fata de gingie
  Multumesc anticipat!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Cel mai bine este să veniți la un medic stomatolog să vă facă o radiografie dentară și să vadă cum sunt implanturile dentare. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 7. Alvadane Nicolae

  Coroanele dentare fixate deoparte și de alta a celor patru dinți din fata., care au mai rămas sus, produc mușcături ale obrazului cu rănile inerente. Stomatologul, un om de mare isprava, deosebit, a ales ca soluție încărcarea coroanelor pentru a îndepărta obrazul de la impact. Întrebarea către un supetsoecialist ca dvs. este urmatoarea: este posibila și altra varianta a eliminării celor menționate(returnarea maselelo și o alta configurație) D-!ui, a spus, ca nu a mai intalnt un caz similar, astfel ca sfaturile dvs. pot fi esențiale în sprijinul amandorura. Cu deosebita considerariate. Mulțumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Buna dimineata! Solutie exista! In locul coroanelor dentare puse pe dintii din fata, se pot insera implanturi dentare, pentru a inlocui dintii pierduti, si mai apoi montate coroane dentare pe implanturi. Este necesar sa veniti la un consult stomatologic sa va vada un medic specialist si sa stabiliti exact tratamentul potrivit pentru dumneavoastra. Pentru programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici https://bit.ly/3vDGKPt . Clinicile sunt deschise în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești, Galați, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/ . Vă așteptăm!

   Răspunde

 8. Mirela Tudor

  Buna ziua ,in luna August miam pus un implant la dvs la Timosoara iar azi mam trezit cu implantul in gura,iar eu locuiesc in Germania ce pot face acum?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! În cel mai scurt timp vă va contacta un coleg din Clinica Dentară Dr. Leahu Timișoara pentru a stabili ce este de făcut. O zi bună vă dorim!

   Răspunde

 9. Dan

  pe nici un site despre implanturi nu gasesc raspuns la urmatoarele intrebari:
  1) daca dupa implant, nu ma doare in locul respectiv, este obligatoriu sa iau antiinflamatoare ? (medicul chirurg mi-a zis ca daca nu vreau sa iau antiinflamatoare, pot sa nu iau; dar mai voiam o confirmare. eu in general evit sa iau antiinflamatoare, mai ales Nurofenul; Antiinflamatoarele ajuta la vindecare sau numai la durere ? Cand ma doare capul de exemplu (si se intampla des) iau 2 cesti de cafea Nes si imi trece intr-o ora. In rare cazuri, iau Saridon. Adica cofeina este suficienta pentru durerea de cap la mine.
  2) daca dupa implant se umfla, si nu pun comprese cu apa rece sau ghiata, se poate intampla ceva rau ? ca nu ma deranjeaza umflatura. Nu curge sange. (am avut umflaturi si dupa tratamente endo candva, la alte masele, si nu am pus rece, si s-a vindecat)
  va multumesc.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Nu este obligatoriu să luați antiinflamatoare dacă nu vă doare. Acestea se recomandă numai în cazul în care apar dureri puternice și sunt insuportabile. La fel și în cazul umflăturii, compresa cu apă rece sau gheață nu este obligatorie. Vă dorim vindecare ușoară și multă sănătate!

   Răspunde

 10. Larisa

  Buna ziua,
  Am avut 2 intervenții chirugicale ( implanturi)acum o săptămana mi sa dat antibiotic si inflamatoare pt 7 zile dupa cele 7 zile pe rând au început sa se umfle si sa sângereze…din ele si a revenit celălalt inca e umflat,se simnte ca o bila pe mandibula daca apăs pe ea locul unde sa pus implantul sângerează, am contact doctorul si a Sp ca e normal… dar eu sunt un pic panicata cavd stiu ca nu ma vazut si nu stiu cat de grav poate fi😔

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă așteptăm la un consult stomatologic să vă vadă un medic specialist și să verifice starea gingiei și a implanturilor dentare. Pentru mai multe informații și programări vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 11. Cristina

  Buna seara , dupa cat timp de la inserarea implantului am voie sa beau cafea ? Puteti sa-mi spuneti va rog in cat timp se absoarbe ata ? Am abia 3 zile de la operatie… nu am dureri , nu m-am umflat .

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Cafea puteți să beți de a doua zi după intervenție, dar să nu fie cu lapte și fierbinte. În cazul firelor de sutură, dacă sunt resorbabile, acestea ar trebui să se absoarbă în 7-10 zile. În cazul celor normale, firele trebuie scoase de către medic, între 7-10 zile.

   Răspunde

 12. Mirela

  Buna seara!

  Daca mi-a cazut dintele inplantat se mai poate face ceva?
  Momentan nu sunt in tara si nu stiu cand o sa pot ajunge la clinica!
  Poate un alt medic sa faca ceva?

  Multumesc anticipat!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă recomandăm să mergeți la un medic stomatolog, din orașul în care sunteți dumneavoastră, să vadă despre ce este vorba și să vă transmită ce este de făcut. Ulterior, când ajungeți în țară, vă așteptăm într-una dintre clinicile noastre. Pentru a stabili o programare în cadrul clinicilor noastre și pentru a discuta cu un medic specialist, ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte ale clinicilor le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/ . O zi frumoasă!

   Răspunde

 13. Daniela

  Buna ziua!
  Ieri mi s-a pus dintele in urma unui implant, dar ma dor foarte tare dintii care se afla inaintea lui, 5 la numar, cel din spatele lui nu. Nici ata dentara nu intra intre ei. Ar trebui sa mai astept sau sa anunt dentistul?
  Multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! După inserarea unui implant dentar este posibil să vă confruntați cu durere și umflătură. Trebuie să respectați întocmai medicamentele prescrise de medicul stomatolog. De asemenea, igiena orală este foarte importantă în zona operată. La 7-10 zile este necesar să veniți pentru scoaterea firelor. În momentul în care veniți pentru fire, dacă vă confruntați cu umflătură sau durere, medicul stomatolog vă poate face o radiografie dentară și va putea depista posibilele complicații. Numai bine!

   Răspunde

 14. Ioana M.

  Buna ziua,
  Puteti sa imi spuneti daca este normal ca dupa 6 luni de la implant sa imi apara chiar langa o mica umflatura, ca un cos alb sau punct de grasime alba sub piele? Ce ar putea sa insemne?
  Va multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Nu este normal, este posibil să vă confruntați cu o infecție la gingie. Vă recomandăm să mergeți cât mai repede la un medic stomatolog să vă vadă. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți suna la 021 91 34 sau prin WhatsApp aici https://bit.ly/3vDGKPt. O zi bună!

   Răspunde

 15. Olimpia

  Bună seara ,am 5 implanturi puse în partea de jos .3 pe o parte și 2 pe alta din luna iunie 2022 .Nu au fost probleme pe acceasta perioada dar după fixare coroanei pe cele 2 din stânga nu sunt probleme dar pe cele 3 dreapta jos am următoarele simptome.Dupa 3 zile de la fixarea coroanelor după ce termin de mâncat îmi amorțește buza de jos ,buza de sus și limba nu în totalitate dar jumătate, am durere de ureche nu tot timpul ,ce ma sfatuiti în asemenea problema. Aștept un răspuns și va mulțumesc din tot sufletul.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă recomandăm să veniți la un consult de specialitate, în cadrul căruia veți face o radiografie dentară panoramică și veți fi consultat clinic de către un medic stomatolog. Radiologic se poate vedea exact care este starea implanturilor dentare și se va depista cauza care provoacă simptomele respective. Pentru programări ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie pe WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/

   Răspunde

 16. Flavia

  Mi-am făcut doua implanturi in luna Septembrie și ar trebui sa vin sa imi pun coroana la 6 luni după implant…este vreo problema dacă nu vin la 6 luni și pot ajunge la un an după ???

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În mod normal nu este nicio problemă, însă cu cât coronițele sunt puse la timp, la 6 luni, cu atât se evită alte probleme dentare, spre exemplu migrarea dinților. Adică, dacă implanturile dentare au fost puse sus sau jos, dinții alăturați pot migra, neavând pe ce să calce (coroane). Recomandarea noastră este să încercați să nu depășiți cel puțin 8 luni..

   Răspunde

 17. Anca

  Buna ziua, mi s au scos 4 dinți din fata și mi s au pus 2 implanturi. E normal sa se umfle enorm buza de jos și sa am vânătăi pe toată barba? Buza, pe interior e vanata. Va mulțumesc anticipat.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În primele zile post intervenție este normal să vă umflați și să vă învinețiți. Dacă aceste simptome însoțite de durere durează mai mult de 10 zile, este necesar să mergeți la medicul stomatolog. Pentru programări sau informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

 18. Maria

  Buna ziua!!In urma cu 3 luni mi sa extras o masea de pe maxilar,sa chiuretat osul si sa inserat un implant(in prelabil mi sa dat antibiotic,si dupa interventie)Implantul pare ca sa vindecat complet..dar eu nu sunt ok.Am o presiune in obraz .uneori se si inflameaza
  Medicul stomatolog ma trimis la ORL ist cu CAcesta a spus ca am o sinuzita de cauza dentara,mi sa dat (sinupret vibrocil si dexametazona)Presiunea din obraz (pe partea operata)tot nu atrecut…parca sa localizat in dreprul implantului cu sinusul..cel putin eu asa simt
  Nu fac febra,nu imi curge nasul..secretia nazala este incolora.Sunt disperata !!tot fac drumuri intre stomalolog si ORL…si nimeni nu stie ce sa imi spuna.Dupa cele 3 luni..eu cred ca implantul este integrat.Medicul stomatolog vrea sa il scoata poate asa dispare presiunea!
  Se apropie timpul si tb.facuta lucrarea protetica pe implant…dar presiunea si inflamatia din obraz nu cedeaza cu tratament!!!
  Credeti ca un chirurg OMF….ma poate ajuta??

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru a vă vedea un medic specialist atât clinic, cât și radiologic. Vă puteți programa la 021 9134.

   Răspunde

 19. Nicoara

  Bună. Am 3 săptămâni de când mi-au pus coroanele pe implant. Sus pe lângă canin am un implant și tot am impresie, ca este o presiune pe el și parcă se mișcă. Este posibil asa ceva?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți la medicul stomatolog pentru a verifica clinic și radiologic coroana și implantul dentar. Implantul nu are cum să se miște. Pentru programări sau informații suplimentare vă rugăm să sunați la 021 9134.

   Răspunde

 20. Sarah Selly

  Bună ziua. Am pus o coroană pe o implant și a doua zi m-am trezit cu o umflatura pe gingie sus deasupra coroanei. Am început să i-au antibiotice dar sunt 3 zile și tot ma doare la fel de tare și e la fel de umflat. De ce apare o asmenea problema? Am sunat la medic și mi-a zis sa merg la el. Eu vreau sa știu de ce anume poate apărea și dacă e normal sa apară. De asmenea anul trecut am pus o coroană pe implant la 3 săptămâni a început sa se miște. A fost data coroană jos de pe implant si cand s-a pus la loc s-a rupt filetul in interior la o presiune mică. Cealaltă bucata ar trebui sa o scoatem anul acesta . Credeți ca este posibil sa mai poată fi salvat implantul? Care este reustia de a se scoate din implant bucata rămasă? Și costurile tot eu trebuie sa mi le asum? Coroana o am. Dar costurile cine și le asuma pentru aceasta problema?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru a vedea cu ce probleme vă confruntați și pentru ca un medic specialist să vă recomande tratamentul potrivit. Doar acesta este în măsură să vă spună ce este de făcut în situația dumneavoastră. Vă puteți programa la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

 21. Eugen

  Buna ziua .. acum 8 săptămâni mi am pus 2 implanturi și doctorul mi a spus ca în 3 săptămâni atele se vor dizolva ..dar eu încă le am …este posibil sa le țin pe toată perioada celor 3 luni? Am plecat în alta țară și pina la perioada de 4 luni nu pot ajunge inapoi!! !

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Da, puteți sta liniștit, însă este nevoie să curățați bine zona și să realizați periajul dentar de cel puțin de două ori pe zi.

   Răspunde

 22. Lapadat Sorina

  Bună seara.
  Ieri mi s-au pus 4 implanturi mandibulare, iar după 6 ore mi s-a pus proteza provizorie. Local m-am umflat în ambele părți (am înțeles ca e normal), nu ma doare. În schimb în seara asta am frisoane, temp 36,9.
  De ieri i-au Augumentin și antiinflamator.
  Este o reacție normala sa am frison?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Reacția organismului de după intervenția de inserare a implanturilor poate varia de la o persoană la alta. Dacă la câteva zile de la administrarea corectă a tratamentului prescris de medicul stomatolog frisoanele persisită, vă recomandăm să vă întoarceți în cabinetul dentar pentru a verifica care este cauza acestei reacții. Pentru a stabili o consultație, ne puteți suna la 021 9777.

   Răspunde

 23. Savu ion

  Bună seara, am făcut acum o luna 4 implanturi iar la unul dintre ele simt un disconfort și în jurul lui gingia este umflata, ce îmi recomandați, va rog!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Recomandarea noastră este să mergeți la un control la medicul specialist, pentru a vă asigura că țesutul se vindecă și umflătura și disconfortul nu sunt semne ale unei inflamări. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 24. Stefan

  Bună ziua am avut 3 implanturi intr-o zi totul e ok dar a trebuit să plec din tara imediat după intervenție. Știu ca în mod normal îndepărtarea suturilor se face după 10 zile dar medicul mi-a spus ca e ok să le scoatem si după o luna de zile când instalam dinții finali.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Da, îndepărtarea firelor se face la aproximativ 10 zile de la intervenția de inserare a implanturilor, dar în asituația dumneavoastră este bine să respectați indicațiile primite de la medicului specialist. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! După intervenția de inserare a unui implant dentar, se recomandă să aștepți aproximativ două săptămâni înainte de a zbura cu avionul. Acest timp de așteptare este necesar pentru a permite vindecarea adecvată a zonei chirurgicale și pentru a minimiza riscul de infecție și alte complicații. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 25. Marcel

  E normal ca la o lună de la inserarea implanturilor să am durere? E o durere suportabila. Recunosc că am mai mestecat miez de pâine și carne fiartă nu foarte dure sau tari că nu mă saturam cu supa și crema, sau pireu. Am sunat la cabinet și am primit răspuns că da. Dvs ce îmi puteți spune că sunt cam speriat.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Da, durerile ușoare pot apărea în momentul în care începeți să mestecați alimente care nu sunt la fel de moi precum iaurtul sau supa cremă. Recomandarea noastră este de a respecta în tocmai recomandările medicului, pentru a avea parte de un proces de vindecare mai rapid, ușor și lipsit de disconfort.

   Răspunde

 26. Craciun Emanuela

  Buna ziua,

  Am 5 implanturi in partea de jos. Mi s.a pus acum o zi dintii provizorii , vorbesc sasait si salivez mai mult ca de obicei . Este normal?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Acestea sunt reacții normale care pot persista câteva zile după fixarea lucrării protetice provizorii. După această perioadă de familiarizare, toate aceste aspecte care provoacă disconfort ar trebui să dispară. În caz contrar, este recomandat să mergeți la un control stomatologic.

   Răspunde

 27. Balasu

  Bună seara
  Sunt la a doua zi dupa implant am facut 2 impolanturi jos mandibular, in partea stanga ma doare simt asa ca ma sacaie e normal?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Durerea din zona în care au fost inserate implanturile este normală și poate persista câteva zile după intervenție. Pentru o vindecare corectă și rapidă, este foarte important să respectați indicațiile și medicația prescrisă de medicul specialist.

   Răspunde

 28. ciocarlan valentina

  buna seara . va rog sa imi spuneti daca este normal sa intre resturi de mancare sub o proteza fixa pe 4 implanturi asezata in partea de jos

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În unele cazuri, resturile alimentare pot intra pe sub proteza fixă. Din acest motiv, este foarte important să mergeți la un consult stomatologic pentru o igienizare riguroasă a lucrării. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 29. Lina Meirosu

  Bună ziua!
  In noiembrie am avut 7 extractii sus ,intr o sedinta si la 2 saptamani in partea de jos 8 extractii in doua sedinte. S au vindecat foarte bine. La 3 luni ,februarie 14 si 24 mi s au pus 4 implanturi sus si patru jos. Imediat se fac 3 luni,vindecarea este foarte buna. In 15 iunie am o revedere foarte importanta si eu nu am dinti. Se poate face ceva provizoriu?
  Mulțumesc frumos.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Da, până la finalizarea etapei de vindecare a implanturilor, se pot fixa proteze dentare provizorii. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777