search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Indicații după inserarea unui implant dentar și semnale de alarmă în perioada post-operatorie

 

Zambet de femeie cu dinti albi si lupa care arata 3 coroane dentare pe implanturi
Implanturile dentare te pot ajuta să ai o dantură perfectă, însă trebuie să respecți fiecare indicație a medicului implantolog

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 28 | 18 aprilie 2018

Vizualizat de 53.239 utilizator/i

După ce ai părăsit clinica stomatologică, în urma intervenției chirurgicale de inserare a unui implant dentar, este necesar să știi care sunt semnele unei recuperări normale post-operatorii și ce simptome ar trebui să te îngrijoreze sau să îți ridice un semn de întrebare!

Simptome normale în perioada post-operatorie a implantului dentar

 • durere la nivelul zonei asupra căreia s-a intervenit chirurgical cu implant dentar;
 • umflătură la nivelul feței, în zona operată (aceasta apare de regulă la 1-2 zile de la intervenție, apogeul fiind atins în cea de-a 3-a zi, după care umflătura începe treptat să se retragă);
 • vânătăi ușoare la nivelul feței, în zona operată;
 • dificultate în a deschide gura la capacitate maximă;
 • sângerări ușoare.

Indicații și contraindicații după operația de implanturi

Perioada care urmează unei intervenții de inserare a implanturilor dentare este decisivă pentru succesul acesteia pe termen lung. Medicul implantolog îți va da o listă de indicații, de lucruri pe care nu trebuie să le faci, de medicamente pe care trebuie să le iei sau să le eviți, dar și recomandări în privința alimentației. Toate trebuie respectate cu strictețe, pentru a te bucura de noile tale implanturi.

Medicul dentist îți poate prescrie administrarea unui antiinflamator pentru calmarea durerilor. Este contraindicat să iei aspirină, deoarece aceasta poate declanșa hemoragii postextracționale. În cazul umflăturilor, poți aplica comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră. La 24 de ore de la intervenție este recomandat să îți clătești ușor cavitatea bucală cu ceai de salvie (la temperatura camerei), cunoscut datorită efectelor sale calmante și antibacteriene, pe o perioadă de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.

Pentru a evita sângerările abundente trebuie să eviți clătirea cavității orale în primele 12 ore de la operație, pentru a nu îndepărta cheagul format. De asemenea, expunerea la soare, dușurile sau băile fierbinți, efortul fizic intens, statul cu capul aplecat în primele 72 de ore pot dăuna implantului dentar și sunt contraindicate. De asemenea, în cazul în care ești fumător, trebuie să știi că tutunul consumat în primele 3 zile de la intervenție încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar.

Ce alimente ai voie să consumi după intervenție

În ceea ce privește alimentația, în primele 8-12 săptămâni aceasta trebuie să fie semilichidă, la temperatura camerei. Consumul de alimente sau lichide tari, fierbinți ori condimentate, precum și alcool, lactate sau băuturi carbogazoase trebuie evitat în perioada imediat următoare operației de plasare a unui implant dentar. Lucrările protetice provizorii au mai mult un rol estetic decât funcțional. Pe termen lung, nu mușca direct din alimente dure – o alternativă este să tai mâncarea în bucăți mai mici.

Igiena orală

Igiena orală se reia a doua zi după intervenție, evitându-se atingerea zonei operate. În ziua a 2-a și a 3-a folosește o periuță de dinți cu peri moi și apă, după care poți începe să folosești din nou pastă de dinți. De asemenea, în primele 3 săptămâni, igiena orală nu trebuie să includă utilizarea dușului bucal. Încearcă să nu atingi zona operată, să nu tragi de firele de sutură care acoperă implantul dentar. Controlul pentru îndepărtarea firelor se efectuează la 7-10 zile de la intervenție, urmând ca la 4-6 luni să mergi la medicul dentist pentru evaluarea stării de vindecare a gingiilor. În urma finalizării reabilitării totale sau parțiale a danturii este necesar să te prezinți la cel puțin un control pe an.

În cazul în care ai sângerări abundente, secreții purulente ori încep să apară umflături la nivelul feței, în zona operată, după 2 săptămâni de la intervenție, contactează medicul chirurg sau medicul dentist pentru un control. În mod normal, dacă operația decurge bine și respecți cu strictețe indicațiile post-operatorii, nu ar trebui să te confrunți cu astfel de probleme. Reține că nerespectarea igienei orale zilnice și a controalelor periodice poate compromite rezultatul intervenției. În Clinicile Dr. Leahu vei beneficia de servicii și tratamente cu implant dentar personalizate 100%. Programează-te acum la numărul de telefon: 021 9134!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

28 thoughts on “Indicații după inserarea unui implant dentar și semnale de alarmă în perioada post-operatorie

  • Andreea Mosoiu

   Este posibil să se miște coroana și nu implantul. Cel mai bine ar fi să veniți la un control și să vă vadă un medic specialist. Pentru programări, sunați la 021 9134! Vă mulțumim!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Buna ziua! Este necesar să respectați recomandările medicului stomatolog. În primele 12 ore de la operație nu trebuie să clătiți gura pentru a evita îndepărtarea cheagului format. Clătirile ușoare cu ceai de salvie după 24 de ore de la intervenție, timp de 7-10 zile, vă vor ajuta în procesul de vindecare.

   Răspunde

 1. Dragomir Violeta

  Buna seara,eu mi-am facut un implat in luna iunie,dar intre timp am rămas gravida si nu am putut sa vin in tara in luna Decembrie,am nascut pe 29 Februarie,si cu pandemia asta nu ma pot duce acasă.Cat timp pot sa stau cu implatul fara coroana/dintele in sine?Ma sperie gândul că nu mai pot face nimic.
  Va multumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Puteți sta doar cu implantul dentar până vă veți putea reîntoarce în țară, fără să existe riscuri majore. Dacă mai aveți alte nelămuriri puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34 sau ne puteți scrie aici sau pe pagina noastră de Facebook – Dr. Leahu Clinici Dentare.

   Răspunde

 2. adriana

  Buna ziua eu miam facut un implant de 4 zile ma doare când beau apa rece o durere care nu ma lasă de la ce ar fi o sa îmi anunț medicul

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să anunțați medicul stomatalog și să mergeți la un control. Acesta va putea vedea care este exact cauza durerii și vă va putea recomanda un indicațiile potrivite.

   Răspunde

 3. Dinca tudorita

  Am făcut 6 implanturi intr-o zi . Primele 4 zile nu m-a durut dar după a început sa apăra durerea și o stare proasta ,fără putere .

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să anunțați medicul stomatalog și să mergeți la un control de specialitate. Medicul va identifica cauza durerii și vă va recomanda cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Dacă durerea persistă este indicat să mergeți la un consult stomatologic, medicul va putea depista care este cauza durerii și vă va putea recomanda tratamentul necesar. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Sportul intens poate fi reluat după 72 de ore de la realizarea intervenției chirurgicale. Indicațiile pot fi specifice, în funcție de fiecare caz în parte, de aceea este important să cereți sfatul medicului dumneavostră stomatolog.

   Răspunde

 4. Dorin Branzea

  Buna ziua!
  Am facut la clinica dumneavoastră 6 implanturi iar după 2 săptămâni de la intervenție apărut o durere ușoară la Unul din implanturi , îmi puteți da un sfat…
  Mulțumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să vă vadă un medic stomatolog, în urma consultului vă poate spune exact care este cauza durerii și vă poate indica pașii pe care trebuie să îi urmați în continuare. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134