Indicații postoperatorii după implant dentar SKY fast&fixed

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 12 august 2019

Vizualizat de 2.747 utilizator/i

Ți-ai pus recent un implant dentar sau urmează să îți pui? Ești programat pentru intervenția de refacere a întregii danturi în 24 de ore cu sistemul de implanturi dentare SKY fast&fixed? Pentru a finaliza cu succes acest tip de intervenții chirurgicale, trebuie să ții cont de indicațiile postoperatorii. Ignorarea ori respectarea parțială a lor poate duce la pierderea implantului. Procesul de vindecare joacă un rol foarte important în drumul către o dantură nouă și un zâmbet frumos.

Pot mânca după intervenție?

În săptămâna imediat următoare intervenției, este indicat să adopți o dietă moale, lichidă ori semilichidă, care să includă preponderent supe, piureuri ori alimente preparate la blender. La temperatura camerei în ziua intervenției. Timp de 24-48 ore este recomandat să eviți alimentele fierbinți, care ar putea produce îndepărtarea cheagului și declanșarea unei hemoragii.

Ce riști dacă nu respecți dieta recomandată de medic?

În cazul în care consumi alimente mai dure, există riscul să soliciți implantul, iar acesta să nu se mai integreze în condiții optime. Dacă nu se respectă această dietă, procesul normal de osteointegrare este afectat iar implantul nu va putea fi folosit ulterior în masticație.

Fumatul afectează implantul dentar?

O altă indicație de importanță majoră este fumatul. Este recomandat să renunți la fumat după această intervenție. În caz contrar, procesul de vindecare va fi cu mult îngreunat, există posibilitatea să apară complicații iar, în timp, implantul dentar, asemeni rădăcinii naturale, va fi afectat, ceea ce va duce la pierderea acestuia. Este demonstrat științific că substanțele din fumul de țigară strangulează vasele de sânge din tot organismul și în special pe cele de la nivelul capului iar alimentarea gingiei și a osului nu se mai produce în condiții optime. În consecință, osul și gingia se vor retrage după implant, așa cum se retrage și după dintele natural.

Ce alte indicații mai există?

În primele 12 ore de la operație nu vei clăti gura pentru a evita îndepărtarea cheagului format și nu vei consuma băuturi alcoolice timp de 2-3 zile. Igiena orală o poți relua a doua zi, fără a atinge zona operată. Poți aplica comprese reci pe obraz, la nivelul intervenției. Compresele se țin 15 minute cu 4-5 minute pauză. Clătirile ușoare cu ceai de salvie după 24 de ore de la intervenție, timp de 7-10 zile, te vor ajuta în procesul de vindecare.

În cazurile în care se face și adiție de os în sinusurile maxilare, mai exact atunci când osul de la nivelul arcadei superioare este reconstruit, este important să eviți crearea unor presiuni intrasinusale. În primele 3 până la 4 săptămâni de la operație, nu sufli nasul, nu bei cu paiul, nu te supui unui efort fizic intens. În cazul persoanelor care cântă la anumite instrumente muzicale, precum trompetă ori trombon, este recomandat să se întrerupă această activitate pe o perioadă de câteva săptămâni.

Ce medicamente iau după intervenție?

După operație vei primi o rețetă cu medicamente, un antibiotic, un antialgic și un antiinflamator, care vor reduce inflamația de după operație. Inflamația nu va fi stopată însă în totalitate, fiind vorba de o inflamație necesară, ce constituie primul pas spre vindecare.

Ești în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea ta? Programează-te la numărul de telefon 0219134! Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi opt clinici, cinci în București, una în Pitești, una în Timișoara și una în Turda.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134