search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Informarea și educarea pacientului reprezintă misiunea noastră, ca echipă.” – Interviu Dr. Anda Florea, medic stomatolog la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați

 

medic stomatolog in receptia din clinica dr leahu Galati
La clinica dentară Dr. Leahu Galați sunt medici specialiști pe toate laturile stomatologiei, care le oferă pacienților sfaturi și îndrumări în ceea ce privește planul de tratament.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 29 octombrie 2021

Medicina este un domeniu care presupune pe lângă studiul constant, răbdare și înțelegere în a asculta nevoile fiecărui pacient. Dr. Anda Florea este medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Galați și consideră că pentru a fi un bun profesionist în stomatologie este necesar să formezi, în primul rând, o relație de prietenie cu pacientul. Citește mai multe despre ea, în interviul care urmează:

Cum arată o zi obișnuită la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați?

O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Galați înseamnă o zi în care ne dedicăm pacienților pentru a le reda sănătatea dentară și zâmbetul pe buze.  De multe ori, nu conștientizăm faptul că un zâmbet pierdut  aduce cu sine și pierderea poftei de mâncare, pierderea bucuriei de a zâmbi în public sau poate pierderea unui loc de muncă ori a stimei de sine.  Faptul că le pot reda bucuria de altădată pacienților mei, dar și recăpătarea încrederii în propria persoană vine ca un plus pe lângă sănătatea orală.

Cum te înțelegi cu echipa?

Am lângă mine o întreagă echipă profesionistă, ce mă susține și mă ajută de fiecare dată când am nevoie. La Clinicile Dentare Dr. Leahu chiar se confirmă sintagma „lucrul în echipă”, pentru că ne sfătuim mereu, ori de câte ori întâmpinăm vreo problemă, în ceea ce privește planul de tratament pe care trebuie să îl realizăm pacientului.

Ce te atrage cel mai mult în stomatologie?

Cel mai mult în stomatologie mă atrage dorința de a ajuta pacienții, în fiecare zi. Meseria de medic stomatolog înseamnă, înainte de a fi un bun profesionist, să ai aproape de tine omul, să îl înțelegi, să empatizezi cu acesta și să îi redai nu numai sănătatea dentară, cât și demnitatea.

Pe de altă parte, pe latura medicală, în stomatologie, mă atrage protetica dentară. În zilele noastre, tehnologia a evoluat foarte mult. Acum pot să le ofer pacienților coroane și fațete dentare din materiale bune, rezistente și adaptate, pentru fiecare caz în parte, într-o singură zi.

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Mă bucur să văd în clinică pacienți din ce în ce mai informați despre serviciile stomatologice și despre tehnologia pe care o regăsesc în cabinet. În același loc, aceștia găsesc radiologie dentară și sunt foarte încântați, deoarece nu mai trebuie să facă drumuri pentru a realiza diferite radiografii. De asemenea, există medici specialiști pe toate laturile stomatologiei, care le oferă sfaturi și îndrumări în ceea ce privește planul de tratament. Sunt situații în care pacientul tinde să își facă singur un plan de tratament și consideră că nu mai este necesară și părerea medicilor specialiști. Ca medic stomatolog privesc problema dentară în ansamblu, nu rezolv numai punctual o anumită afecțiune orală. Spre exemplu, dacă un pacient se prezintă cu carii dentare, lipsa dinților, infecții dentare, nu îi rezolv doar o singură problemă de la nivelul unui singur dinte, ci îl ajut să își recapete sănătatea întregii cavități bucale.

În ce constau controalele de rutină și cum ne ajută acestea să ne păstrăm dantura sănătoasă?

Informarea și educarea pacientului este misiunea noastră, ca echipă. Insistăm și repetăm mereu mesajul de a ne vizita, de cel puțin două ori pe an, pentru o consultație stomatologică, dar și pentru a realiza o igienizare profesională. Chiar dacă acasă, în oglindă, pacientul poate nu observă că are o anumită problemă, atunci când ajunge la medicul stomatolog constată că se confruntă cu boala parodontală, o afecțiune întâlnită la nivelul gingiilor. De ce? Pentru că această boală, de cele mai multe ori, nu prezintă simptome și evoluează fără ca noi să ne dăm seama. Cu ajutorul unei radiografii dentare panoramice, realizată pe loc, în clinică, în doar 9 secunde și fără multe radiaţii, noi vom vedea o întreagă imagine digitală complexă asupra dinţilor și gingiilor.

Ce sfaturi de igienă orală le oferi pacienților tăi atunci când vin pentru prima dată la dentist?

Pe lângă consultul inițial pe care îl fac pacientului atunci când vine pentru prima dată la clinică, le ofer și numeroase sfaturi despre cum să își îngrijească dantura, acasă. Sunt multe persoane adulte, care încă nu știu cum trebuie efectuată corect igiena dentară. Prin urmare, este necesar un periaj dentar, realizat atât dimineața, cât și seara, cu o periuță de dinți cu perii moi sau medii. Complementar acestuia, este foarte importantă folosirea aței dentare, care trebuie utilizată în fiecare seară, după realizarea periajului dentar. Suplimentar acestora este bine să se clătească cavitatea bucală și cu apă de gură, deoarece înlătură foarte bine resturile rămase în urma periajului și a aței dentare, lăsând o respirație plăcută și proaspătă.

Cum îți petreci timpul liber din afara cabinetului?

Sunt o mămică tânără și am un băiețel de un an și 7 luni, pe care îmi doresc să îl cresc cu toată responsabilitatea și să nu îmi simtă vreodată lipsa. Așadar, timpul meu liber mi-l dedic complet lui și asta îmi aduce liniște, bucurie și putere în a veni cu forțe proaspete la clinică.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și îți dorești să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii, echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu Galați este întotdeauna pregătită să îți ofere ajutorul de care ai nevoie. Ne găsești în București, Pitești, Ploiești, Oradea, Constanța, Timișoara, Turda, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și în curând și la Craiova. De asemenea, dacă ești medic stomatolog și îți dorești să găsești o nouă oportunitate profesională, care să te ajute să te dezvolți și care să îți ofere un mediu de lucru plăcut într-o echipă multidisciplinară, trimite-ne CV-ul tău la adresa e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor. Pentru programări ne puteți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134