search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it fr

Inhalosedarea dentară. Ce este, cât costă, avantaje și contraindicații

 

tratament stomatologic cu inhalosedare realizata de catre medic in dreapta si asistenta in stanga
Inhalosedarea dentară este o metodă de anestezie modernă pentru realizarea tratamentelor stomatologice.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 6 | 14 mai 2020

Vizualizat de 6.397 utilizator/i

Când vine vorba despre copii, totul trebuie să fie perfect. Cei mai mici dintre pacienți au nevoie de tratamente și proceduri stomatologice preferențiale. În cazul în care se impun proceduri sau tratamente stomatologice pentru copii ce nu pot coopera cu echipa medicală, medicii pedodonți efectuează tratamentele sub inhalosedare cu protoxid de azot și oxigen. Astfel, problemele celui mic pot fi rezolvate într-o singură ședință.

Ce este inhalosedarea dentară?

Inhalosedarea dentară este o metodă de sedare conștientă, cea mai sigură metoda de relaxare pentru copii la stomatolog. Aceasta este o metodă de sedare sigură și non-toxică (nu se metabolizează în ficat și se elimină la nivel pulmonar, imediat după ce s-a încetat administrarea cu protoxid de azot).

Cum se administrează inhalosedarea dentară?

Copilului așezat pe scaunul stomatologic i se aplică o măscuță și acesta este sfătuit de către medic să respire normal și chiar să se relaxeze. La scurt timp după inhalarea gazului ilariant (un amestec de protoxid de azot si oxigen) stresul va fi eliminat și anxietatea va dispărea definitiv, instalandu-se totodată o stare totală de calm, confort și relaxare. Iar frica de dentist va dispărea complet. Revenirea de după inhalosedare are loc în câteva minute, atunci când plămânii inhalează numai oxigen.

Cât de utilă este inhalosedarea la copii

După inhalosedare, pacientul rămâne conștient, colaborează cu medicul și răspunde la diferiți stimuli. Pacienții care beneficiază cel mai mult de inhalosedare sunt copiii. „Cei mici nu au răbdare, vor să afle cât mai multe, sunt curioși și stau cu greu pe scaunul stomatologului”, explică medicul Asma Battah din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Inhalosedarea poate fi suplinită cu anestezie locală. Totuși, trebuie punctat faptul că nu doar copiii pot beneficia de inhalosedare, ci și adulții. Totodată, inhalosedarea nu este singura cale prin care se poate obține sedarea conștientă. Aceasta poate fi obținută prin mai multe căi: inhalată, orală și intravenoasă.

Inhalosedarea dentară – avantaje și contraindicații

Principalul avantaj al inhalosedării este că nu se metabolizează în ficat și se elimină la nivel pulmonar, imediat după ce s-a încetat administrarea cu protoxid de azot. În plus, aceasta are un efect rapid și intensitatea și durata pot fi ajustate în funcție de pacient. Inhalosedarea nu are efecte secundare și pacientul poate pleca pe picioarele sale din clinica stomatologică.

Din fericire, nu există contraindicaţii pentru inhalosedare și orice pacient poate beneficia de acest tratament. Cu toate acestea, nu este indicat pentru pacienţii care se confruntă cu o răceală deoarece există posibilitatea să nu poată respira pe nas în timpul tratamentului stomatologic.

În cazul pacientelor însărcinate, medicii recomandă preventiv să nu apeleze la inhalosedare pentru a nu avea nici un efect asupra fătului.

Cât de sigură este această procedură medicală

Inhalosedarea este una dintre cele mai sigure proceduri medicale și nu are efecte adverse. De altfel, inhalosedarea reprezintă cel mai sigur sedativ folosit în stomatologie. Aceasta este extrem de bine primită de pacienți, iar în Statele Unite ale Americii, peste 90% dintre copiii tratați la stomatolog beneficiază de această metodă.

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de medici stomatologi care să se ocupe de tine? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia.

 

Comentarii

6 thoughts on “Inhalosedarea dentară. Ce este, cât costă, avantaje și contraindicații

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Vârsta minimă pentru realizarea acestei intervenții este 3 ani. Pentru început, este recomandat să veniți la un consult cu fetița pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă și pentru a stabili care sunt pașii de urmat. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134