Inhalosedarea dentară. Ce este, cât costă, avantaje și contraindicații

 

tratament stomatologic cu inhalosedare realizata de catre medic in dreapta si asistenta in stanga
Inhalosedarea dentară este o metodă de anestezie modernă pentru realizarea tratamentelor stomatologice.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 26 | 14 mai 2020

Vizualizat de 12.334 utilizator/i

Când vine vorba despre copii, totul trebuie să fie perfect. Cei mai mici dintre pacienți au nevoie de tratamente și proceduri stomatologice preferențiale. În cazul în care se impun proceduri sau tratamente stomatologice pentru copii ce nu pot coopera cu echipa medicală, medicii pedodonți efectuează tratamentele sub inhalosedare cu protoxid de azot și oxigen. Astfel, problemele celui mic pot fi rezolvate într-o singură ședință.

Ce este inhalosedarea dentară?

Inhalosedarea dentară este o metodă de sedare conștientă, cea mai sigură metoda de relaxare pentru copii la stomatolog. Aceasta este o metodă de sedare sigură și non-toxică (nu se metabolizează în ficat și se elimină la nivel pulmonar, imediat după ce s-a încetat administrarea cu protoxid de azot).

Cum se administrează inhalosedarea dentară?

Copilului așezat pe scaunul stomatologic i se aplică o măscuță și acesta este sfătuit de către medic să respire normal și chiar să se relaxeze. La scurt timp după inhalarea gazului ilariant (un amestec de protoxid de azot si oxigen) stresul va fi eliminat și anxietatea va dispărea definitiv, instalandu-se totodată o stare totală de calm, confort și relaxare. Iar frica de dentist va dispărea complet. Revenirea de după inhalosedare are loc în câteva minute, atunci când plămânii inhalează numai oxigen.

Cât de utilă este inhalosedarea la copii

După inhalosedare, pacientul rămâne conștient, colaborează cu medicul și răspunde la diferiți stimuli. Pacienții care beneficiază cel mai mult de inhalosedare sunt copiii. „Cei mici nu au răbdare, vor să afle cât mai multe, sunt curioși și stau cu greu pe scaunul stomatologului”, explică Dr. Asma Battah, medic stomatolog cu competență în pedodonție, din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Inhalosedarea poate fi suplinită cu anestezie locală. Totuși, trebuie punctat faptul că nu doar copiii pot beneficia de inhalosedare, ci și adulții. Totodată, inhalosedarea nu este singura cale prin care se poate obține sedarea conștientă. Aceasta poate fi obținută prin mai multe căi: inhalată, orală și intravenoasă.

Inhalosedarea dentară – avantaje și contraindicații

Principalul avantaj al inhalosedării este că nu se metabolizează în ficat și se elimină la nivel pulmonar, imediat după ce s-a încetat administrarea cu protoxid de azot. În plus, aceasta are un efect rapid și intensitatea și durata pot fi ajustate în funcție de pacient. Inhalosedarea nu are efecte secundare și pacientul poate pleca pe picioarele sale din clinica stomatologică. Din fericire, nu există contraindicaţii pentru inhalosedare și orice pacient poate beneficia de acest tratament. Cu toate acestea, nu este indicat pentru pacienţii care se confruntă cu o răceală deoarece există posibilitatea să nu poată respira pe nas în timpul tratamentului stomatologic. În cazul pacientelor însărcinate, medicii recomandă preventiv să nu apeleze la inhalosedare pentru a nu avea nici un efect asupra fătului.

Cât de sigură este această procedură medicală

Inhalosedarea este una dintre cele mai sigure proceduri medicale și nu are efecte adverse. De altfel, inhalosedarea reprezintă cel mai sigur sedativ folosit în stomatologie. Aceasta este extrem de bine primită de pacienți, iar în Statele Unite ale Americii, peste 90% dintre copiii tratați la stomatolog beneficiază de această metodă. Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de medici stomatologi care să se ocupe de tine? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia.   https://www.youtube.com/watch?v=j_AExTNaAQA

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

26 thoughts on “Inhalosedarea dentară. Ce este, cât costă, avantaje și contraindicații

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Vârsta minimă pentru realizarea acestei intervenții este 3 ani. Pentru început, este recomandat să veniți la un consult cu fetița pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă și pentru a stabili care sunt pașii de urmat. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34.

      Răspunde

  1. Florescu

    Buna ziua! La adulti se poate extractie cu inhalosedare? Am frica de dentist si am inteles ca aceasta metoda ajuta cu frica si anxietatea. In timisoara.

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Există soluții pentru controlul fricii de stomatolog. Pentru informații suplimentare și programări ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră și vă contactăm noi.

      Răspunde

  2. mamica

    daca aveti aparat cu inhalosedare de ce se propune in Clinica dr. Leahu Iasi analgosedare intravenoasa? cat este pretul pentru inhalosedare? per ora?

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile acestuia. Prețul pentru o oră de inhalosedare este 550 de lei. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră de telefon și vă contactăm în 24 de ore.

      Răspunde

  3. Radulescu Elena

    Buna ziua ,as dori sa stiu cat costa la dumneavoastra 1h de inhalosedare pentru un copil de 12 ani si trebuie venit inainte pentru un control pentru a vedea problemele care trebuiesc rezolvate. As dori sa intreb trebuie sa vin si cu radiografie? Mulțumesc anticipat.

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! O ședință de Inhalosedare (1 oră) asistată ATI este 550 lei. Primul pas este să veniți la un prim control, se poate face radiografie pe loc în clinică. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34. Vă așteptăm cu drag!

      Răspunde

  4. Oana

    Buna ziua!!!Fetita mea,in varsta de 12 are mai multe probleme dentare,o puternica demineralizare,smalt ff slab si cei doi dinti din fata,partea de jos, rupti,avem programare in Craiova,pe data de 1 iunie,la un medic pedodont.
    Se poate,sub anestezie totala,sa i se faca o interventie rapida la mai multi dinti?
    Nu avem prea mult timp la dispozitie,venim special din Anglia sa o vada un medic!
    Multumesc frumos

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Buna ziua,

      În Clinicile Dentare Dr. Leahu din Craiova nu se realizează tratamente cu inhalosedare, însă medicii vă pot oferi varianta de tratament eficientă pentru nevoile dumnevoastră. Vă așteptăm la consult. O zi frumoasă!

      Răspunde

  5. Ungureanu

    Bună ziua! Care ar fi prețul unei ședințe de inhalosedare pt extirparea unui epulis gingival. Mi s – a spus ca intervenția în sine nu durează mai mult de 5min. Mulțumesc!

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Tratamentul pentru epulis pornește de la 370 lei. Pentru mai multe informații sau pentru o programare ne puteți suna la 021 9134.

      Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Costurile extracțiilor dentare sunt în funcție de dințișori. Spre exemplu, pentru extracția unui dinte mobil, costul este 150 lei, iar pentru extracția unui dinte imobil, costul este de 255 lei. Prețul inhalosedării pornește de la 400 lei. Vă așteptăm cu micuțul la o consultație de specialitate, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă și ce este de făcut pentru salvarea dințișorilor. Vă puteți programa la 021 9134.

      Răspunde

  6. Sipos

    Buna ziua,
    Aveti inhalosedare la clinica din Brasov? Cat ar costa extragerea unui molar de minte cu inhalosedare in cazul unui adult?
    Va multumesc anticipat!

    Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777