search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Inhalosedarea dentară. Ce este, cât costă, avantaje și contraindicații

 

tratament stomatologic cu inhalosedare realizata de catre medic in dreapta si asistenta in stanga
Inhalosedarea dentară este o metodă de anestezie modernă pentru realizarea tratamentelor stomatologice.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 12 | 14 mai 2020

Vizualizat de 7.253 utilizator/i

Când vine vorba despre copii, totul trebuie să fie perfect. Cei mai mici dintre pacienți au nevoie de tratamente și proceduri stomatologice preferențiale. În cazul în care se impun proceduri sau tratamente stomatologice pentru copii ce nu pot coopera cu echipa medicală, medicii pedodonți efectuează tratamentele sub inhalosedare cu protoxid de azot și oxigen. Astfel, problemele celui mic pot fi rezolvate într-o singură ședință.

Ce este inhalosedarea dentară?

Inhalosedarea dentară este o metodă de sedare conștientă, cea mai sigură metoda de relaxare pentru copii la stomatolog. Aceasta este o metodă de sedare sigură și non-toxică (nu se metabolizează în ficat și se elimină la nivel pulmonar, imediat după ce s-a încetat administrarea cu protoxid de azot).

Cum se administrează inhalosedarea dentară?

Copilului așezat pe scaunul stomatologic i se aplică o măscuță și acesta este sfătuit de către medic să respire normal și chiar să se relaxeze. La scurt timp după inhalarea gazului ilariant (un amestec de protoxid de azot si oxigen) stresul va fi eliminat și anxietatea va dispărea definitiv, instalandu-se totodată o stare totală de calm, confort și relaxare. Iar frica de dentist va dispărea complet. Revenirea de după inhalosedare are loc în câteva minute, atunci când plămânii inhalează numai oxigen.

Cât de utilă este inhalosedarea la copii

După inhalosedare, pacientul rămâne conștient, colaborează cu medicul și răspunde la diferiți stimuli. Pacienții care beneficiază cel mai mult de inhalosedare sunt copiii. „Cei mici nu au răbdare, vor să afle cât mai multe, sunt curioși și stau cu greu pe scaunul stomatologului”, explică medicul Asma Battah din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Inhalosedarea poate fi suplinită cu anestezie locală. Totuși, trebuie punctat faptul că nu doar copiii pot beneficia de inhalosedare, ci și adulții. Totodată, inhalosedarea nu este singura cale prin care se poate obține sedarea conștientă. Aceasta poate fi obținută prin mai multe căi: inhalată, orală și intravenoasă.

Inhalosedarea dentară – avantaje și contraindicații

Principalul avantaj al inhalosedării este că nu se metabolizează în ficat și se elimină la nivel pulmonar, imediat după ce s-a încetat administrarea cu protoxid de azot. În plus, aceasta are un efect rapid și intensitatea și durata pot fi ajustate în funcție de pacient. Inhalosedarea nu are efecte secundare și pacientul poate pleca pe picioarele sale din clinica stomatologică.

Din fericire, nu există contraindicaţii pentru inhalosedare și orice pacient poate beneficia de acest tratament. Cu toate acestea, nu este indicat pentru pacienţii care se confruntă cu o răceală deoarece există posibilitatea să nu poată respira pe nas în timpul tratamentului stomatologic.

În cazul pacientelor însărcinate, medicii recomandă preventiv să nu apeleze la inhalosedare pentru a nu avea nici un efect asupra fătului.

Cât de sigură este această procedură medicală

Inhalosedarea este una dintre cele mai sigure proceduri medicale și nu are efecte adverse. De altfel, inhalosedarea reprezintă cel mai sigur sedativ folosit în stomatologie. Aceasta este extrem de bine primită de pacienți, iar în Statele Unite ale Americii, peste 90% dintre copiii tratați la stomatolog beneficiază de această metodă.

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de medici stomatologi care să se ocupe de tine? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

12 thoughts on “Inhalosedarea dentară. Ce este, cât costă, avantaje și contraindicații

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vârsta minimă pentru realizarea acestei intervenții este 3 ani. Pentru început, este recomandat să veniți la un consult cu fetița pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă și pentru a stabili care sunt pașii de urmat. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34.

   Răspunde

 1. Florescu

  Buna ziua! La adulti se poate extractie cu inhalosedare? Am frica de dentist si am inteles ca aceasta metoda ajuta cu frica si anxietatea. In timisoara.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Există soluții pentru controlul fricii de stomatolog. Pentru informații suplimentare și programări ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră și vă contactăm noi.

   Răspunde

 2. mamica

  daca aveti aparat cu inhalosedare de ce se propune in Clinica dr. Leahu Iasi analgosedare intravenoasa? cat este pretul pentru inhalosedare? per ora?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile acestuia. Prețul pentru o oră de inhalosedare este 550 de lei. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră de telefon și vă contactăm în 24 de ore.

   Răspunde

 3. Radulescu Elena

  Buna ziua ,as dori sa stiu cat costa la dumneavoastra 1h de inhalosedare pentru un copil de 12 ani si trebuie venit inainte pentru un control pentru a vedea problemele care trebuiesc rezolvate. As dori sa intreb trebuie sa vin si cu radiografie? Mulțumesc anticipat.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! O ședință de Inhalosedare (1 oră) asistată ATI este 550 lei. Primul pas este să veniți la un prim control, se poate face radiografie pe loc în clinică. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34. Vă așteptăm cu drag!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134