Vizualizat de 7.354 utilizator/i
Cine nu își dorește să îi poată oferi copilului său sănătatea reală de care să beneficieze întreaga viață? De multe ori însă, vizitele la medicul stomatolog pot fi un adevărat coșmar pentru cei mici, tocmai de aceea inhalosedarea la copii vine în ajutorul lor și le promite intervenții stomatologice în siguranță și fără durere. Haideți să aflăm împreună ce înseamnă inhalosedarea la copii, care sunt avantajele și prețul acesteia, dar și care sunt recomandările medicilor pedodonți.
Ce presupune inhalosedarea dentară la copii?
Pentru început este important să știm că inhalosedarea la copii reprezintă o metodă de relaxare, astfel cei mici pot beneficia de tratamente stomatologice sigure și fără durere. În termeni medicali, inhalosedarea la copii este un procedeu de sedare conștientă, care se utilizează pentru a ajuta pacientul să fie mai cooperant și să se poată relaxa în timpul intervenției realizate de către medicul stomatolog.
Dacă te întrebi cum se realizează de fapt inhalosedarea la copii și ce presupune mai exact aceasta, atunci este bine să știi că procesul de relaxare începe prin inhalarea protoxidului de azot sau gazul ilariant și a oxigenului. Cum se procedează? Ei bine, după ce micul pacient intră în cabinet și se așază pe scaunul stomatologic, acesta primește o mască cu ajutorul căreia va inhala protoxidul de azot și oxigenul și, în același timp, va simți un miros plăcut, dulce și chiar cu diverse arome. Masca se utilizează pe tot parcursul intervenției stomatologice astfel încât copilul să aibă o stare de euforie și de relaxare. În unele cazuri, copiii adorm în timpul inhalosedării, iar atunci când se trezesc nu își amintesc nimic din timpul intervenției.
Metoda de inhalosedare la copii este una sigură, non-toxică, care nu se metabolizează în ficat. Aceasta se elimină la nivel pulmonar în momentul în care se stopează administrarea protoxidului de azot. Intervenția stomatologică propriu-zisă poate începe după aproximativ 10 minute după inhalarea gazului ilariant. Un tratament realizat cu ajutorul inhalosedării la copii poate dura între 30 de minute și o oră. Atunci când masca este înlăturată, iar micul pacient nu mai are contact cu gazul ilariant, plămânii inhalează doar oxigen și revenirea are loc imediat.
Când este nevoie de inhalosedare la copii?
Am văzut ce înseamnă inhalosedarea la copii și cum se realizează, dar când este necesar ca cei mici să beneficieze de ea? Deoarece reprezintă o metodă de relaxare, inhalosedarea la copii este recomandată atunci când micuții pacienți nu sunt cooperanți, când sunt anxioși și atunci când frica îi împiedică să poată beneficia de tratamentul realizat de către medicul pedodont. Necooperarea cu medicul stomatolog poate pune în pericol buna desfășurare a tratamentelor, tocmai de aceea inhalosedarea la copii este o metodă care îi ajută pe medici să poată realiza corect tratamentele necesare recăpătării sănătății dințișorilor celor mici.
Cui îi este recomandată inhalosedarea?
- Copiilor necooperanți, cărora le este frică de medicul stomatolog și nu acceptă realizarea tratamentelor stomatologice;
- Copiilor cu vârste fragede, care nu își pot păstra calmul în timpul realizării tratamentelor deoarece se sperie sau își pierd interesul ori concentrarea;
- Persoanelor cu nevoi speciale. Toți copiii trebuie să beneficieze de tratamente stomatologice astfel încât să se poată bucura de dințișori sănătoși și frumoși. La Clinicile Dentare Dr. Leahu copiii cu nevoi speciale primesc tot ajutorul de care au nevoie!
Avantajele inhalosedării
În primul rând, inhalosedarea la copii reprezintă un mod prin care micii pacienți poți beneficia de tratamentele stomatologice de care au nevoie fără a se confrunta cu teamă sau disconfort. De asemenea, inhalosedarea poate reprezenta un avantaj și pentru părinți, care odată cu realizarea intervențiilor stomatologice în siguranță știu că cel mic va scăpa de afecțiunile dentare cu care se confruntă și nu va mai simți durere sau disconfort.
În al doilea rând, inhalosedarea reprezintă un real ajutor și pentru medicii stomatologi cărora le este permis să realizeze chiar și intervenții stomatologice complexe.
De asemenea, alte avantaje ale inhalosedării sunt: efectul rapid și posibilitatea ajustării intensității și duratei, lipsa efectelor secundare și reluarea activității normale la scurt timp după finalizarea intervenției.
Riscurile și contraindicațiile inhalosedării la copii
Așa cum am văzut, inhalosedarea la copii este o metodă de relaxare, cea mai ușoară formă de sedare conștientă. Efectele acesteia apar și dispar odată cu încetarea administrării, tocmai de aceea este o metodă sigură și eficientă.
Inhalosedarea la copii nu prezintă contraindicații, în general toți pacienții pot beneficia de această metodă. Cu toate acestea este important să știm că inhalosedarea se realizează doar în urma recomandării medicului stomatolog. Inhalosedarea nu este recomandată dacă micul pacient se confruntă cu o răceală, deoarece există posibilitatea ca acesta să nu poată respira corect pe nas în timpul tratamentului stomatologic.
Ce preț are inhalosedarea la copii?
În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile acestuia. Inclusiv în cazul copiilor, primul pas este reprezentat de o consultație inițială în cadrul căreia medicul pune diagnosticul și explică părinților care sunt cei mai potriviți pași de urmat pentru continuarea tratamentului. Inhalosedarea la copii are prețul de 700 de lei, iar pentru mai multe informații legate de prețurile tratamentelor stomatologice realizate copiilor puteți consulta pagina special destinată costurilor.
Ce să faci înainte și după inhalosdearea celui mic?
Este foarte important ca înainte cu 3 ore de sedarea conștientă micul pacient să nu mănânce, iar înainte cu 2 ore părinții să aibă grijă să nu consume lichide.
Inhalosedarea la copii este o metodă simplă de relaxare în timpul tratamentului stomatologic, astfel înaintea intervenției nu este necesară o gamă complexă de analize. Cu toate acestea, înainte de inhalosedare este recomandat ca părinții să anunțe medicul pediatru al copilului, iar în cazul în care acesta consideră necesare anumite analize ele vor fi recomandate în funcție de istoricul fiecărui pacient. De exemplu, se poate recomanda un exsudat nazal.
După sedarea conștientă, nu există riscuri majore, însă medicii recomandă ca pacientul să se recupereze, să se odihnească bine și să nu realizeze activitate fizică intensă.
Cum ajuți copilul să depășească frica de stomatolog?
Frica de dentist a celor mici poate fi învinsă atunci când prima experiență în cabinetul stomatologic este una cât mai plăcută. Academia Spațială Dr. Leahu este un concept special destinat celor mici, gândit întocmai pentru nevoile acestora. Personajele de poveste, cabinetele viu colorate și spațiile special destinate jocului reprezintă acele detalii care îi ajută pe copii să se simtă în largul lor și să uite de teama pe care o simt atunci când vine vorba de o vizită la medic. Mai mult decât atât, echipa de medici pedodonți, pregătită pentru lucrul cu micii pacienți îi ajută pe aceștia să înțeleagă nevoia tratamentelor stomatologice și să se poată relaxa atunci când pășesc în cabinetul stomatologic.
Sănătatea dentară a copiilor este extrem de importantă, iar Clinicile Dentare Dr. Leahu încurajează prevenția, educarea și realizarea tratamentelor stomatologice la timp. Tocmai de aceea, până la data de 15 septembrie 2020 Academia Spațială Dr. Leahu oferă micilor pacienți un pachet cadou care cuprinde: consultație, radiografie dentară panoramică și plan de tratament, totul gratuit. Alege să îi oferi copilului tău sănătatea reală pentru toată viața și beneficiază de pachetul GRATUIT oferit de Academia Spațială Dr. Leahu în București, dar și în Pitești, Timișoara, Turda, Constanța și Oradea. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon 021 91 34.
Buloi Alina
Bună seara aș dori să știu dacă dintele este permanent sau nu..Eu știu că e schimbat.. doresc să vă trimit radiografia..pe partea dreapta al 5 lea dințișor începând din capătul molarilor..
Andreea Mosoiu
Bună ziua! Ne puteți trimite radiografia dumneavoastră la adresa de email: programari@drleahu.ro.
Vasile Cristina
Bună ziua am o fetita cu sindrom rett și as dori o consultație la dumneavoastră sa va cer părerea dacă se poate face inhalosedare pentru lucrarea întregi danturii.
Andreea Mosoiu
Bună ziua! Pentru programări vă rugăm să ne sunați la 021 9134. Se pot face tratamente stomatologice cu inhalosedare. Vă așteptăm la o consultație de specialitate.