„Înțelegerea în echipă este baza desfășurării activității medicale” – Interviu cu Dr. Georgiana Moroșan, medic dentist și manager al Centrului de Excelență regional Iași

 

Dr. Georgiana Morosan impreuna cu echipa de medici din Iasi
Echipa de medici specialiști a Centrului De Excelență regional Iași oferă tuturor pacienților sănătate reală și o experiență exceptională.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 19 noiembrie 2020

Vizualizat de 2.727 utilizator/i

Centrul de Excelență regional Iași, a 6-a clinică Dr. Leahu din afara Capitalei, a fost inaugurat în data de 15 septembrie 2020. Situat pe Str. Vasile Lupu, nr. 95 F, acesta include 12 cabinete stomatologice, 2 centre de radiologie dentară și integrează pe un sfert din suprafață zona serviciilor pentru copii, aducând local conceptul Academia Spațială Dr. Leahu, bazat pe experiența digitală oferită celor mici. Astfel, noua clinică din Iași reprezintă cel mai mare centru de excelență din regiunea Moldovei și oferă pacienților atât standardul înalt al serviciilor stomatologice dezvoltate de rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cât și sănătatea reală și experiență excepțională.

Despre cum arată o zi în cadrul Centrului de Excelență regional Iași, dar și despre echipa medicală și provocările zilnice, ne povestește chiar Dr. Georgiana Moroșan, medic dentist și manager al Clinicii Dr. Leahu din Iași:

Sunteți atât manager al noii clinci Dr. Leahu din Iași, cât și medic dentist, ce anume v-a îndemnat pe dumneavoastră să alegeți stomatologia?

Am ales stomatologia după ce am absolvit o altă facultate în domeniul economic, nu simțeam că rezonez cu acest domeniu și astfel am decis să revin la visul de a fi medic. Nu îmi pare rău, stomatologia a fost pentru mine o dragoste cumva neuitată deoarece mi-am dorit să devin medic stomatolog încă din liceu. Nici acum nu știu de ce nu am făcut-o atunci, dar sunt bucuroasă și mulțumită pentru decizia de a mă înscrie la Facultatea de Stomatologie imediat după terminarea studiilor în economie.

Dr. Georgiana Morosan

Dr. Georgiana Moroșan – Centrul de Excelență regional Iași

Cum arată o zi în cadrul Centrului de Excelență regional Iași?

Fiind o echipă tânără, în formare, facem tot posibilul să dezvoltăm și să păstrăm o armonie a grupului, să lucrăm în echipă și să ne ajutăm între noi spre binele pacienților. Consider că buna înțelegere într-o echipă reprezintă baza unei bune desfășurări a activității zilnice. Lipsa de comunicare ori individualismul pot duce la apariția tensiunilor și a conflictelor în cadrul echipei, iar consecințele acestora pot fi resimțite în timp de către pacienți. Tocmai de aceea este foarte important pentru noi să învățăm unii de la alții, să ne ajutăm, să ne consultăm între noi și să găsim soluții potrivite pentru a merge mai departe. Fiecare zi este diferită pentru că avem alte cazuri, alți pacienți și alte cerințe, cu toate acestea, cel mai important pentru noi este pacientul și experiența acestuia în clinica noastră, pe care ne dorim să o facem cât mai bună, astfel încât pacientul să revină în clinică cu drag și să aibă astfel grijă de sănătatea lui orală.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pe care le întâlniți?

Cele mai comune afecțiuni stomatologice sunt cariile dentare și lipsa dinților, iar principala cauză a acestora este igiena orală precară. Cu aceste afecțiuni ne întâlnim și noi în fiecare zi în cadrul Centrului de Excelență regional Iași. De aceea, este foarte important pentru noi să ajutăm pacienții să înțeleagă faptul că profilaxia stă la baza sănătății dentare. Cu un minim de îngrijire cu toții putem prelungi viața dinților.

Ce provocări întâmpinați în lucrul cu pacienții?

Una dintre provocările medicilor dentiști este reprezentată de modul în care se desfășoară primul consult stomatologic și de felul în care pacienții înțeleg nevoia realizării anumitor tratamente. Cel mai des cred că întâlnim la pacienți idei preconcepute despre stomatologie. De multe ori întâlnim pacienți care își doresc un anumit tratament stomatologic, dar care nu li se potrivește pe termen lung. În astfel de situații este necesar ca medicul  să lucreze cu pacientul în așa fel încât să nu facă compromisuri medicale și, în același timp, să-i ofere acestuia și varianta ideală de tratament.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

În primul rând, cred că atuul unui bun stomatolog este modul în care comunică, deoarece este foarte important ca medicul să insufle încredere și siguranță pacienților săi. Dacă un pacient este convins și are absolută încredere în planul de tratament pe care îl recomandă medicul, atunci acesta devine un pacient mulțumit, care se va întoarce cu drag chiar și după terminarea tratamentului, la controalele periodice.

Dr. Georgiana Morosan in timpul interventiei stomatologice

Dr. Georgiana Moroșan în timpul unui control stomatologic.

Care sunt cele mai frumoase experiențe pe care le-ați trăit de-a lungul carierei dumneavoastră?

Pentru mine, la fel cum se întâmplă în cazul oricărui medic stomatolog, cele mai frumoase experiențe, care îmi aduc atât satisfacție profesională, cât și mulțumire sufletească, sunt acele momente în care pacienții pleacă din cabinetul stomatologic fericiți și cu zâmbetul pe buze, la propriu.

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Pentru o bună colaborare, consider că medicul trebuie să empatizeze cu pacientul, să îl asculte și să afle care sunt motivele pentru care se prezintă în cabinet. De asemenea, consider că este foarte importat ca medicul să prezinte pacientului nevoile reale pe care acesta le are și tratamentele stomatologice care îl vor ajuta să își recapete sănătatea orală.  Niciodată relația medic-pacient nu trebuie să fie una rigidă, formală ori protocolară, pacientul trebuie să se simtă cât mai confortabil în cabinetul stomatologic pentru a putea avea încredere în medicul său.

Ce ar trebui să se schimbe, în prezent, în stomatologia din România?

Cred că stomatologia ar trebui să se îndrepte în totalitate spre lucrul în echipă. Ca în orice domeniu, atunci când faci de toate, nu poți ajunge la performanță într-un singur lucru, precum, într-o anumită ramură a stomatologiei. O echipă bine pregătită, formată din medici specialiști în ramuri diferite, este întotdeauna o echipă care poate oferi pacientului cele mai potrivite tratamente și cele mai bune rezultate.

Dacă ești în căutarea unui clinici stomatologice moderne, echipate cu aparatură de ultimă generație și cu o echipă formată din medici specialiști, te așteptăm la Clinicile Dentare Dr. Leahu. Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134