021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Interviu cu Dr. Adrian Alexandru – Conceptul de frumusețe și procedurile care ne oferă încredere în propria persoană

 

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | noiembrie 9th, 2017

Vizualizat de 670 utilizator/i

 Viața este imprevizibilă! Alege să ai control asupra aspectului fizic! Clinicile Dr. Leahu dispun în prezent de servicii estetice realizate de dr. Alexandru Adrian, totul pentru că ne dorim ca pacienții care apelează la noi să aibă parte de cele mai bune tratamente! Mai jos citiți un interviu cu dr. Adrian Alexandru, medic primar cu specializare în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, despre tot ceea ce înseamnă estetică și drumul către încredere.

  1. Ce înseamnă pentru dumneavoastră conceptul de frumusețe și ce avantaje are o femeie care se consideră frumoasă?

Frumusețea ține de emoție. În momentul în care poți să îi oferi unui om mulțumirea față de aspectul fizic, pe care acesta îl caută, înseamnă că ți-ai atins obiectivul. Încărcătura emoțională pozitivă, pe care pacientul o dobândește în urma unei proceduri reușite este direct proporțională cu conceptul de frumusețe, care de altfel este atribuit succesului. Acesta este cel mai mare avantaj. Aspectul plăcut, oferă încredere, deci reușită.

  1. Decizia de a veni să îți faci anumite proceduri estetice este personală sau este deseori influențată de cei din jurul nostru?

Aceasta este de fiecare dată influențată de părerea oamenilor din jurul nostru. Cu toate acestea, decizia finală este ceea ce nouă ne aparține. Cu cât dorințele noastre de a face anumite modificări coincid cu sfaturile celor din jur, cu atât hotărârea va fi luată mai rapid. Spre exemplu, vii să-ți lucrezi nasul când te consideri pregătit, dar și ca urmare reacțiilor celor din jur. Cu toate astea, dacă o persoană vine să-și facă anumite proceduri doar pentru că i-a spus iubitul, tu ca medic estetician este recomandat să stai deoparte.

  1. Deci există pacienți care au venit pentru o anumită procedură dar nu aveau nevoie cu adevărat de ea? Au fost doar influențați de persoanele din jur?

Da, există. Rolul meu este de a privi obiectiv necesitățile, oportunitatea unei proceduri și de a explica dacă au nevoie de respectiva procedură .

      4. Care sunt tendințele la nivel mondial în această privință?

Aceste tendințe sunt spre minim invaziv către proceduri cu riscuri mici și perioade de recuperare rapide, iar din punct de vedere estetic se merge către reconturare și armonizare. Chirurgia e puțin căzută în dizgrație pe partea facială, în favoarea procedurilor nechirurgicale în general, si de a fi privită ca ultima resursă. Tendința nu mai este aspectul acela de față întinsă, ci de evidențiere a trăsăsturilor.

     5. De câte tipuri sunt serviciile de estetică?

Dacă le împărțim în categorii generale ele sunt de două tipuri, cele chirurgicale și nechirurgicale. Serviciul chirurgical merge mai departe cu proceduri pentru față, sâni, tratamente corporale de remodelare. Cel nechirurgical include botoxul, acidul hialuronic, și alte terapii injectabile precum și tot ce înseamnă device, aparatură  ca laserul.

    6. De ce oamenii apelează la proceduri de înfrumusețare?

Pentru că nu toți arătăm ca Antonia. Cum unii oameni își pun aparat dentar în special pentru estetica danturii, pentru a avea dinți drepți, așa există alți oameni care recurg la proceduri de infrumusețare pentru a se simți bine cu propriul corp. Totul ține de ce îți dorești tu sau ce ești dispus să faci pentru a te simți bine în pielea ta. Trebuie să existe un echilibru între interior și exterior. Trebuie să acceptăm necesitatea sau nevoia unor proceduri care să fie bine făcute, planificate și mult discutate, astfel încât rezultatele să fie cât mai bune, atât la nivel estetic cât și psihic.

Procesul de îmbătrânire este până la urmă ceva normal. În momentul în care nu mai vezi bine, îți pui niște ochelari, în momentul în care rămâi fără un dinte, îți pui un implant, în momentul în care ai probleme cu rinichii te duci la medicul urolog. Așa e și în acest caz. Atunci când îmbătrânești poți alege să lași ca trecerea anilor să se vadă pe chipul tău și corpul tău, sau poți să faci ceva.

   7. În străinătate se apelează mai mult la aceste proceduri de înfrumusețare?

Majoritatea oamenilor din străinătate apelează la proceduri de înfrumusețare. România este cu mult în urma altor țări, iar aici nu ne referim la tehnologie ci doar la mentalitata oamenilor.  Cei cu vârste cuprinse între 20-45 ani au un alt tip de gândire. Trebuie să îndrăznim mai mult, să vrem mai mult, pentru că aceste tratamente sunt aici, sunt accesibile și este firesc să le vrem.

   8. Care este cea mai cunoscută/ căutată procedură?

Cu siguranță două dintre cele mai căutate proceduri sunt botoxul și acidul hialuronic. Botoxul este numărul unu mondial iar acidul hialuronic se situează pe locul doi. Botoxul este un tratament rapid, care se realizează în doar 2 minute. Mai mult durează discuțiile cu pacienții. Botoxul șterge încruntătura, mirarea, ridurile de la ochi, astfel că noi acoperim cam 80% din mimică cu partea superioară (fruntea). Sunt cam 16 înțepături de ac, iar o singură înțepătură durează doar 3 secunde. O persoană care pare că îți zâmbește în permanență a beneficiat de această procedură și este o persoană plăcută.

   9. Sunt ele adresate și sexului masculin?

Da, sunt adresate inclusiv sexului masculin, pentru că și bărbații îmbătrânesc. Cu toate acestea, femeile sunt cele care vin mai des. Cam 70% din proceduri sunt solicitate de acestea. Cele mai căutate proceduri de către bărbați sunt acidul hialuronic, blefaroplastia, peelingul, rinocorecția și procedurile cu fire. Cum am spus și mai devreme, frumusețea este asociată succesului, tocmai de aceea și bărbații sunt candidați potriviți.

   10. Cât de fină este linia care deosebește rezultatele care îți oferă o frumusețe naturală și cele care trec de limita bunului gust?

Fiecare își definește frumusețea în ochii proprii. Datoria medicului este când să știe să spună stop. Este o linie fină pe care pacientele nu o mai văd uneori. De cele mai multe ori le refuz dacă acestea își doresc proceduri exagerate sau prea dese. Ba chiar au existat cazuri în care le-am ajutat pe paciente să se răzgândească și să încerce o procedură mai ușoară. Din păcate sunt foarte multe paciente care vin cu câte o imagine în minte, dar ceea ce e bine e că acestea înțeleg mesajul pe care încercăm să îl transmitem: de ce da, de ce nu și cum înclinăm această balanță. Rezultatul acestor proceduri vorbește și despre medicul estetician.

  11. Sunt pacienții informați în momentul în care vin la o consultație?

Da, sunt informați dar nu mereu informațiile sunt corecte. Nu întotdeauna ce își doresc aceștia se potrivește fizionomiei lor. Ei vin pentru o fixație de genul „arăt obosit și vin special pentru a acoperi acest rid”. Este mult mai bine ca un pacient să fie informat întrucât discuția este mai ușoară, există un punct de plecare, puncte comunte în relația medic-pacient. Depinde mult de mentalitatea fiecărui om care ne calcă pragul. Există și pacienți neinformați, spre exemplu botoxul nu se face în buze, doar acidul hialuronic. Dacă vrei buze mai mari, nu are rost să le paralizezi. Dacă te deranejează ridurile de lângă gură, sau când zâmbești că ți se ridică buza prea sus, atunci poți să foloseștei botoxul  prin tratarea unor anumiți mușchi de la nivelul gurii. Cu toate astea, de obicei, tratamentul folosit este acidul hialuronic. Botoxul nu mărește buzele.

Pe etajul superior, botoxul este regula de bază. Rezultatul este că eu, cu fruntea mea, așa cum arată acum, m-aș întoarce în timp și aș avea o piele întinsă și întinerită. Și tratamentul poate fi modulat. Poți alege să nu faci doze complete, care să îți permită în continuare să ai mimică. Implicit ridurile se vor mai vedea, dar acestea vor fi mult mai fine. Ridul pierde din adâncime, dar aspectul este mult mai natural, pare o îmbătrânire mai lentă. 

   12. De ce aleg pacienții diverse proceduri ca augmentarea buzelor, a pomeților sau a tâmplelor?

În cadrul procesului de îmbătrânire, structurile osoase se micșorează iar pielea rămâne excedentară (în plus). Când suntem tineri, fața noastră are formă de V. Pe măsură ce îmbătrânim, grăsimea se topește sau efectiv „curge” iar chipul nostru își schimbă forma, de data aceasta ca un V răsturnat. Pacienții aleg aceste proceduri pentru că o față tânără are anumite caracteristici de proporționalitate, care pot fi realizate doar prin augmentare.  

  13. Există o vârstă limită minimă ideală la care procedurile de estetică pot fi realizate?

Cu toții avem un bagaj genetic care se degradează în ritmul fiecăruia. Unii îmbătrânesc la 20 de ani, iar alții la 40 de ani. Bineînțeles că depinde de viciile pe care le avem, țara în care trăim, condițiile de mediu. Acești factori pot accelera sau nu îmbătrânirea. Nu avem o vârstă limită minimă. Acum 10 ani, botoxul era indicat de la 30 de ani. În momentul de față, vârsta a coborât, acum există și persoane la 25 de ani care folosesc acest tratament.

 14. Atunci există o limită de vârstă maximă pentru procedurile de estetică?

Pe procedurile nechirurgicale nu există limită de vârstă. Există însă proceduri care fac apel la puterea organismului de regenerare. La o vârstă mai înaintată, regenerarea este mai slabă. Dacă îți dorești ceva, fă acum și nu amâna. Toate procedurile pot fi făcute și într-o manieră preventivă. Pentru cine nu știe, pierdem un gram de colagen pe an, după vârsta de 35 ani. 

15. Cum pot fi umplute ridurile, unele dintre cele mai mari probleme ale femeilor ?

Cel mai folosit produs este acidul hialuronic pentru că este eficient, pur, pentru că nu determină reacții alergice și poate fi aplicat foarte des. Alte metode ar fi, în funcție de cât de profund sau sever este ridul, ne putem folosi și de ajutorul firelor sau chiar hidroxiapatită.

16. Care sunt ultimele noutăți în domeniul medicinei estetice?

Nu exista noutăți absolute. In momentul acesta se pune accentul pe proceduri de regenerare si pe siguranța pacientului. Medicina estetica este foarte dinamica in fiecare an apare altceva un device nou, o noua interpretare a unei proceduri.

17. De ce ați ales să faceți parte din familia Clinicilor dr. Leahu?

Am ales să fac parte din familia Clinicilor Dr. Leahu pentru că este un mediu de lucru profesionist unde se pune foarte mult accent pe pacienți, ceea ce îmi doresc și fac și eu momentan. De asemenea și echipa este minunată și îmi place să îi am ca și colegi. Împărțim aceleași valori.

Despre Dr. Adrian Nicolae Alexandru

Doctorul Adrian Nicolae Alexandru a absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București în anul 2000. În anul 2002 a început specializarea în Clinica de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din Spitalul Universitar de Urgență București, devenind medic specialist în 2008 și medic primar in 2013.

Din 2007 ocupa postul de Asistent Universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, Facultatea de Medicină – catedra de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă.

Preocuparea constantă pentru chirurgia facială au dus la elaborarea și sustinerea  tezei de doctorat cu titlul “Reconstrucția facială post excizii tumorale”, obținând titlul de Doctor în Știinte Medicale în 2015.

În perioada 2010-2012, dr. Adrian Alexandru a fost medic trainer in cadrul proiectului „Program Internațional de Training in Dermato-Cosmetologie pentru medici români” coordonator prof. Dr. Sorin Tiplica, iar din 2015 medic trainer pentru CromaPharma’s in cadrul workshopurilor hands on „Rejuvenare facială cu acid hialuronic”

Cursurile de pregătire din țară și din străinătate, în domeniul chirurgiei plastice și al celei estetice, activitatea din chirurgia plastică reconstructivă și activitatea din chirurgia estetică au dus la conturarea unui nivel înalt de profesionalism, precum și la o permanentă perfecţionare profesională.

Scopul chirurgiei estetice este de a genera o stare de armonie între pacient și aspectul său. Crezul Dr. Adrian Alexandru este că o comunicare directa, clară, empatică între medic și pacient stau la baza alegerii soluțiilor adecvate fiecărui pacient. 

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.