,,Întreaga echipă depune în fiecare zi efort pentru a oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională” – Interviu cu Dr. Denisa Pînzariu, medic dentist

 

Dr. Denisa Pinzariu pe scaun in cabinetul de medicina dentara la clinica dr. leahu
Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente atât în București, cât și în Pitești, Oradea, Constanța, Timișoara, Turda, Ploiești, Sibiu și Iași.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 16 iunie 2021

Vizualizat de 694 utilizator/i

Cariera de medic stomatolog presupune mai mult decât anii de studiu și experiența acumulată alături de pacienți, aceasta implică răbdare și motivație. Despre cum arată viața unui medic stomatolog, despre provocările pe care acesta le întâmpină în lucrul de zi cu zi și despre importanța relației dintre medic și pacient ne povestește în articolul următor Dr. Denisa Pînzariu, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Ce anume te-a îndemnat să alegi cariera de medic stomatolog?

Din punctul meu de vedere, atunci când vorbim despre cariera de medic, vorbim atât despre motivație, cât și despre mulțumirea adusă de fericirea persoanelor pe care le ajuți. Sunt de părere că această carieră te alege pe tine, și nu invers. Încă din copilărie am fost fascinată de orice cabinet medical sau spital în care intram. Siguranța pe care cadrele medicale mi-au oferit-o de-a lungul timpului m-a inspirat. Astfel, dorința de a deveni medic m-a însoțit până în punctul în care am ales să studiez în acest domeniu. Pot să spun că visul meu din copilărie a fost îndeplinit încă din prima zi de facultate, atunci când am conștientizat că în viitor voi fi alături de proprii mei pacienți, pe care îi voi ajuta să își recapete sănătatea și cărora le voi inspira siguranță. Sănătatea este comoara cea mai prețioasă a unui om, dar și cea mai ușor de pierdut. Tocmai de aceea, am ales această minunată profesie, pentru a avea grijă de pacienți și pentru a-i încuraja să zâmbească din nou cu încredere.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Ca medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, pot să spun că nicio zi nu se aseamănă cu cea anterioară. Întotdeauna avem pacienți noi și, implicit, cazuri noi, care necesită a fi tratate cu foarte multă răbdare, pentru a-i putea readuce pacientului zâmbetul pe buze și pentru a-l ajuta să își recapete încrederea în propria persoană. Întreaga echipă este în fiecare zi  la dispoziția pacienților pentru a le oferi sănătate reală și o experiență excepțională în clinica noastră. Tocmai de aceea, tratăm fiecare caz nou cu foarte multă seriozitate și cu un devotament desăvârșit. În fiecare zi atât eu, cât și întreaga echipă din care fac parte, facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi cel mai potrivit tratament pacienților noștri, dar și pentru a ne dezvolta ca echipă medicală.

Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

De-a lungul carierei mele de medic stomatolog am avut ocazia să trăiesc foarte multe momente care mi-au oferit satisfacție profesională și personală, dar și motivație pentru a-mi realiza munca cu drag. Cu toate acestea, există câteva momente speciale ale carierei, care m-au ajutat să devin cine sunt în ziua de astăzi, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. În primul rând, aș vrea să menționez momentul de la începutul carierei mele, care mi-a oferit deosebita plăcere de a-mi cunoaște mentorul, un medic desăvârșit care mi-a ghidat traseul profesional și m-a ajutat să înțeleg cu adevărat ce înseamnă să fii medic stomatolog. În acest fel, am descoperit tainele acestei meserii și am învățat cum să empatizez cu pacienții, cum să rezolv un caz, dar și cum să ajut pacienții să zâmbească din nou. În al doilea rând, aș vrea să menționez momentul în care am devenit membru al echipei Clinicilor Dentare Dr. Leahu. A fost un pas important pentru cariera mea, având în vedere că în prezent lucrez alături de o echipă multidisciplinară, foarte bine pregătită, și cu aparatură medicală de ultimă generație, care mă ajută să le ofer pacienților mei cel mai potrivit tratament. Mă bucur să pot spune că, în prezent, pot avea acces la oportunități de studiu și aprofundare a meseriei pe care o practic.

Cum ai descrie echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Pot să spun că îmi face o deosebită plăcere să lucrez alături de echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu, deoarece toți colegii mei sunt întotdeauna dispuși să ajute, pentru ca în final să oferim împreună o experiență cât mai bună fiecărui pacient și pentru a-i readuce zâmbetul pe buze, într-un număr redus de ședințe și într-un mod cât mai confortabil. Îmi place să mă gândesc la echipa din care fac parte ca la un grup foarte mare de prieteni.

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții

Provocarea în sine este reprezentată de fiecare pacient în parte, deoarece fiecare caz este diferit și necesită un plan de tratament personalizat și o abordare nouă. Îmi place să privesc fiecare zi ca pe o nouă oportunitate de a-mi ajuta pacienții să zâmbească din nou cu încredere.

Dr. Denisa Pinzariu Clinicile Dentare Dr. Leahu

Dr. Denisa Pinzariu – Clinicile Dentare Dr. Leahu

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient? 

Aspectul cel mai important atunci când vine vorba despre relația dintre un medic și pacientul său este reprezentat de înțelegerea reciprocă. Este foarte important ca medicul că înțeleagă dorințele pacientului și să asculte activ ceea ce acesta îi spune, tocmai pentru a putea ca la finalul tratamentului să se bucure împreună de un rezultat excelent. De asemenea, este foarte important și ca pacientul să respecte recomandările medicului, astfel încât să mențină rezultatele tratamentului. Altfel spus, relația medic-pacient reprezintă, de fapt, cheia unui tratament reușit.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Cele mai importante atuuri ale unui medic stomatolog sunt răbdarea și dedicarea completă pentru această meserie. Un alt atuu pe care consider că trebuie să îl aibă orice medic stomatolog este capacitatea de a empatiza cu pacienții și de a-și dori să le înțeleagă nevoile și dorințele atunci când vine vorba de zâmbetul lor.

Cine este Dr. Denisa Pînzariu în timpul liber?

În timpul liber îmi place să fac sport, deoarece sunt conștientă de faptul că acesta este esențial pentru a avea un organism sănătos. De asemenea, îmi place foarte mult să vizitez locuri noi și să descopăr castelele din România.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și îți dorești să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii, echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu este întotdeauna pregătită să îți ofere ajutorul de care ai nevoie. Ne găsești atât în București, cât și în Pitești, Oradea, Constanța, Timișoara, Turda, Ploiești, Sibiu și Iași. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777