search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Întreaga echipă este pregătită să readucă zâmbetul pacienților”- Interviu cu Dr. Maria Stancu, medic stomatolog

 

medic stomatolog in cabinetul de medicina dentara
Empatia și răbdarea pentru a asculta nevoile pacientului sunt cele mai importante calități ale unui medic stomatolog.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 30 august 2021

Vizualizat de 559 utilizator/i

Domeniul stomatologiei este unul complex și implică o educație continuă, o bună comunicare atât în cadrul echipei, cât și cu pacientul și, nu în ultimul rând, atenție la detalii.

Pentru Maria Stancu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, profesia de medic a fost un vis încă din copilărie. Pasiunea, dedicarea și studiul constant au ajutat-o foarte mult să se dezvolte profesional și să transforme visul în realitate. Despre experiența profesională și despre provocările întâlnite zilnic în cabinetul de stomatologie ne povestește în interviul următor chiar Dr. Maria Stancu.

De ce ai ales stomatologia?

Încă din copilărie mi-am dorit să fiu medic stomatolog. De la primele vizite în cabinetul de medicină dentară, am crezut că mi s-ar potrivi această profesie și, de atunci, am ales să îmi îndeplinesc visul. Pentru mine, nu există meserie mai frumoasă ca aceea de medic stomatolog. În această profesie, nu doar că redai zâmbetele pacienților tăi, ci le redai sănătatea orală și, implicit, capacitatea funcțională a danturii. Astfel, ei devin mult mai încrezători și mai fericiți.

Cum te-a ajutat experiența acumulată ca asistent medical în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

Am ajuns în Clinicile Dentare Dr. Leahu la sfârșitul anului III de facultate, pentru a efectua practica de vară. Atunci, am fost atrasă complet de tehnologia și echipamentele moderne utilizate în această clinică. De asemenea, acesta a fost momentul când am ales ca începutul carierei de medic stomatolog să înceapă aici. La Clinicile Dentare Dr. Leahu am întâlnit o echipă minunată, dispusă să mă învețe cât mai multe lucruri și să mă ajute în dezvoltarea mea profesională. Am urmat să vin și în timpul facultății, part-time, pentru a-i asista și ajuta pe medici la manoperele stomatologice. Astfel, am reușit să înțeleg anumite proceduri și din punct de vedere practic, nu doar teoretic.

Ce îți place cel mai mult la echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Consider că echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu este foarte bine pregătită profesional. Totodată, aceasta este pasionată și dedicată în satisfacerea nevoilor pacienților. Medicii stomatologi comunică între ei atunci când este vorba de un caz complex și sunt dispuși să se ajute indiferent de problema întâlnită. Ceea ce, ne remarcă pe noi într-un cuvânt foarte des întâlnit: familie, din care sunt foarte bucuroasă că fac parte.

Cum este să fii medic stomatolog la început de drum?

A fi medic stomatolog la început de drum este cu adevărat o provocare. Fiecare caz este diferit și trebuie tratat pe măsură. Sunt concentrată pe nevoile pacienților și încerc să le ofer cel mai potrivit tratament.

medic stomatolog in timpul unei interventii.

Tratamentele stomatologice sunt realizate cu ajutorul aparaturii moderne în deplină siguranță și confort.

În stomatologie, există mitul conform căruia vârsta medicului relevă profesionalismul acestuia. Cum putem spulbera acest mit?

Stomatologia este o ramură a medicinei care se află în continuă evoluție. Un medic stomatolog tânăr este tot timpul la curent cu noutățile și are acces la foarte multe informații, care îl stimulează să devină din ce în ce mai bun în ceea ce face și să fie mai dedicat meseriei lui.

De ce calități are nevoie un medic stomatolog în afară de a fi un bun cunoscător în domeniul său?

Pe lângă faptul că trebuie să fie foarte bine pregătit în domeniul lui, consider că empatia și răbdarea pentru a asculta nevoile pacientului sunt cele mai importante calități ale unui medic stomatolog.

Povestește-ne o provocare pe care ai întâmpinat-o în lucrul de zi cu zi și cum ai depășit-o?

Fiecare zi la locul de muncă și fiecare caz diferit reprezintă o provocare. Din punctul meu de vedere, această provocare se poate depăși cu ușurință, cu răbdare și cu multă concentrare. De asemenea, și cu ajutorul colegilor dispuși să-mi acorde sfaturi la nevoie. Tocmai de aceea, provocările întâlnite mă ajută să-mi urmez cu pasiune profesia, să-mi doresc să evoluez și să învăț lucruri noi, în fiecare zi.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Relația medic-pacient trebuie să fie bazată pe încredere, respect și comunicare. Numai așa se va realiza un act terapeutic ideal. Încă de la prima consultație, planul de tratament trebuie explicat foarte bine pacientului, în termeni simpli, pentru ca acesta să înțeleagă manoperele stomatologice pe care trebuie să le urmeze. Astfel, va veni cu încredere la următoarele ședințe.

Cum este Dr. Maria Stancu în afara cabinetului?

În afara cabinetului, îmi place foarte mult să călătoresc și să descopăr locuri noi. De asemenea, în timpul liber, aleg să mă întâlnesc cu prietenii și familia, care sunt foarte importanți pentru mine. Iubesc animalele și în fiecare zi mă relaxez alături de motanul meu, Benjamin, iar când am ocazia, mă relaxez citind o carte bună.

Rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu se află într-o continuă dezvoltare, astfel echipa de medici stomatologi se mărește constant. Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134