Întrebări frecvente pe care le primim de la pacienții noștri

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 2 | 5 aprilie 2016

Vizualizat de 991 utilizator/i

Întrebări frecvente pe care le primim de la pacienții noștri

Întrucât ajung la noi o mulțime de întrebări de la pacienții noștri, ne-am gândit că ar fi util să răspundem într-un articol la cele mai frecvente dintre acestea. Ne dorim ca voi să fiți în permanență informați despre ultimele tehnologii apărute și să găsiți rezolvarea la nelămuririle legate de tratamente.

1. O să mă doară dacă îmi pun implant dentar?

La o astfel de intervenție, durerea este asemănătoare în intensitate cu cea a unei extracții dentare, adică abia simți. Datorită noilor modalități de sedare utilizate în clinică, vei avea o stare generală de bine, nu vei resimți durerea și vei putea colabora în permanență cu medicul stomatolog.

2. Ce trebuie să știu legat de sedare?

Dacă ești neliniștit, ți-e teamă de dentist sau ai o toleranță scăzută la durere, soluția este sedarea conștientă. Aceasta este o tehnică de anestezie generală fără riscuri pentru sănătate, prin care un medic anestezist îți va administra intravenos medicamente ce îți vor induce o stare de letargie și somn. În felul acesta vei fi liniștit pe toată durata tratamentului, nu vei simți durere și nu îți vei aminti intervenția.

Totuși trebuie să ai mare grijă să nu mănânci și să nu bei inainte, dacă pe devizul tău este specificată anestezia.

3. La cât timp pot mânca după o intervenție?

Datorită tehnicilor moderne utilizate de doctorii noștri, vei putea mânca imediat. Noi nu te punem să aștepți 2 ore, cum probabil erai obișnuit. Totuși îți recomandăm să ai grijă cum muști până trece efectul anesteziei, pentru a evita mușcarea obrazului.

4. Întrebări legate de costuri :

• Implant
• Extracții molari de minte
Întrucât fiecare persoană are nevoi diferite, nu se poate stabili un cost fix pentru un tratament fără a fi consultat de un medic specialist mai întâi. În momentul consultației pot apărea situații neprevăzute ce modifică costurile. Astfel, pentru a putea evalua problema ta,te sfătuim să vii la un consult.
Cu toate acestea, datorită numărului mare de întrebări legate de costurile pentru extracția molarilor de minte, îți oferim mai jos lisa de prețuri:
• extractie normală 350 ron (vizibil în totalitate)
• extracție semiinclus 450 ron (a spart parțial gingia)
• extracție inclus 600 ron (nu a spart gingia și necesită intervenție chirurgicală, anestezia inclusă)

5. Cât costă extracția dinților de lapte?

Știm cât de importante sunt costurile pentru tine, dar credem că este vital ca tu să cunoști mai întâi problemele dentare ale copiilor tăi și ce implicații au acestea pe termen lung.

Dinții temporari sunt extrem de importanți pentru alimentația copilului, iar extracția prematură a acestora poate avea efecte negative asupra poziției și dezvoltării dinților permanenți.
Extracția înainte de vreme este permisă doar în aceste situații:
• Carii complicate care nu pot fi tratate și pot produce infecții
• Dinți care au suferit leziuni traumatice severe
• Atunci când dintele permanent începe să crească iar dintele de lapte nu a căzut
Costul extracției unui dinte temporar:
• mobil 60 ron
• imobil 110 ron

6. Ce este și cât costă un tratament estetic PRGF?

Tehnica PRGF este extrem de benefică în recuperarea pacienților cu implanturi, reducând durerea și inflamația. Probabil o recunoașteți pentru proprietatea sa de vindecare a țesuturilor.
În stomatologie aceasta este utilizată pentru că îmbunătățește osteointegrarea implanturilor dentare, reduce inflamarea, protejează împotriva bacteriilor și diminuează durerea.
Această tehnică revoluționară poate fi folosită și în tratamentele cosmetice, întrucât stimulează producția de colagen și acid hialuronic.
În clinicile noastre, un astfel de tratament de PRGF estetic se realizează pe parcursul a 3 luni, în cadrul a 3 ședințe și are un cost de 2800 Ron.

7. Din ce material se fac fațetele și cât durează tratamentul?

Tramentul de fațetare dentară este cea mai cunoscută metodă de înfrumusețare stomatologică non-invazivă. Acest tratament este ideal în cazul anomaliilor de culoare, formă sau poziție dentară (dinți fisurați, ciobiți, strungăreață, etc.). Folosim ceramică de cea mai bună calitate. Putem să îți punem fațete într-o singură sedință pentru că dispunem de tehnologia modernă Cerec. Pentru fațetele lucrate împreună cu tehnicianul dentar trebuie să aștepti o săptămână. Tratamentul este personalizat pentru fiecare caz în parte. Pentru a face cea mai potrivită alegere te va vedea un medic și îți va explica pe larg orice te interesează.

8. Care este cel mai potrivit aparat dentar pentru mine?

Aparatele dentare se recomandă în funcție de nevoia fiecăruia, în urma unei vizite de profilaxie realizată de medicul ortodont. Totuși poți alege cât de vizibil îți dorești să fie. Astfel îți punem la dispoziție 3 variante moderne de aparate ortodontice:
• Aparate clasice
 Cu brackeți clasici (metalici)
Principalul avantaj al acestui tip de aparat dentar îl reprezintă costurile reduse. Acestea pot fi personalizate- tranparente, argintii sau colorate
 Cu brackeți ceramici
Funcționează la fel ca cel cu brackeți metalici, dar datorită materialului ceramic se adaptează mai bine la culoarea dintelui, ceea ce îl face mai puțin vizibil
 Cu brackeți de safir
Acest tip de aparat dentar este aproape invizibil, nu creează discomfort și nu se pătează.
• Aparat invizibil Incognito
Este un tip de aparat dentar de ultimă generație, invizibil din exterior,ce oferă un confort maxim datorită design-ului perfect plat al brackeților din aliaj de aur. Mai mult acest aparat se potrivește perfect pe fiecare dinte, datorită ampretării computerizate, realizată cu tehnologie Cad/Cam.
• Aparat invizibil Invisalign
Invisalign este o metodă revoluționară de îndreptare a dinților, compusă dintr-o serie de aparate transparente, personalizate și detașabile, numite alignere. Acest tip de aparat nu conține metal, este foarte confortabil, datorită marginilor rotunjite. În plus, acesta este invizibil și detașabil, fiind ușor de curățat.

9. Cât de sigură este sterilizarea?

În Clinicile Dentare Dr. Leahu punem mare accent pe sănătatea și siguranța ta. Tocmai de aceea folosim cele mai moderne tehnici de sterilizare.

Instrumentele utilizate la intervenții, cum ar fi truse de consultații, clești sau freze sunt realizate din inox, iar după utilizare trec printr-o serie de etape până la reutilizare, cu scopul de a fi complet sterile când ajung la următorul pacient.

După utilizare, instrumentele sunt spălate,introduse în cutii cu dezinfectant foarte puternic, sunt ambalate în pungi speciale, apoi sunt introduse în autoclav unde se realizează sterilizarea propriu-zisă.

În ceea ce privește produsele consumabile ( măști, mănuși, pahare, aspiratoare bucale, etc), acestea sunt de unică folosință și sunt aruncate imediat după utilizare.
Igiena este extrem de importantă pentru noi, de aceea utilizăm lămpi UV pentru dezinfecția cu raze ultraviolete a aerului din încăperi sau a suprafețelor.

Te invităm în clincile noastre pentru a te convinge!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Întrebări frecvente pe care le primim de la pacienții noștri

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777