Jurnal de urgențe la Clinicile Dentare Dr. Leahu (partea 9)

 

Academia Spatiala Dr. Leahu cort de triaj si echipa de medici pregatita pentru pandemie
Echipa de medici pedodonți ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu este pregătită să preia orice urgență stomatologică

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 28 aprilie 2020

Vizualizat de 274 utilizator/i

Sănătatea reală constituie fundamentul acțiunilor realizate în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.  Suntem alături de pacienții noștri și tratăm urgențele stomatologice atât în București, cât și în Timișoara, Turda, Constanța, Pitești și Oradea. Jurnalul nostru de urgențe vă prezintă în continuare experiențele pacienților care s-au confruntat cu afecțiuni la nivelul cavității orale ce puteau pune în pericol sănătatea generală a organismului și necesitau un tratament imediat.

Cu excepția triajului pacienților, foarte necesar în această perioadă, procedurile de lucru și protocoalele pentru dezinfectare și sterilizare reprezintă o normalitate în activitatea noastră de zi cu zi în care ne confruntăm cu multe virusuri și bacterii. Pentru a proteja și a preveni răspândirea epidemiei, am implementat toate măsurile speciale recomandate de către autorități, astfel încât pacienții noștri să se poată simți în siguranță.

,,Am fost plăcut surprinsă să văd că toate măsurile de protecție sunt foarte strict respectate la Clinicile Dentare Dr. Leahu. M-am simțit în siguranță și nu am avut motive de îngrijorare, am avut încredere încă de la început. Eu m-am confruntat cu o infecție la nivelul unei măsele care îmi provoca dureri foarte mari și neliniște. Tratamentul realizat m-a ajutat să scap de durere și să mă pot simți din nou foarte bine. Sunt foarte mulțumită că am reușit să rezolv afecțiunea pe care o aveam”, ne povestește pacienta noastră din Constanța, doamna Claudia Velea.

Infecțiile apărute la nivelul danturii pot duce la complicații severe atunci când nu sunt tratate la timp și provoacă dureri foarte mari. Domnul Dragoș Stanciu, pacientul nostru din București, ne-a povestit că deși știa de infecția dentară pe care o avea nu a reușit să o trateze la timp, tocmai din cauza perioadei prin care cu toții trecem. ,,Atunci când infecția a evoluat, durerile au început să fie din ce în ce mai mari și am căutat o clinică stomatologică deschisă în această perioadă. Am fost impresionat de toate măsurile de protecție și de igienă implementate la clinică și m-am simțit în siguranță. După ce tratamentul a fost realizat cu succes, am respectat toate recomandările primite din partea doamnei doctor și am început să urmez tratamentul medicamentos. Durerile au dispărut și acum mă simt mult mai bine. Mă bucur că am întâlnit o echipă de medici profesioniști și foarte amabili.”

Atunci când durerea provocată de afecțiunile dentare persistă mai multe zile și nu poate fi calmată este foarte important să cerem sfatul unui medic stomatolog, tocmai pentru a diminua riscurile apariției complicațiilor. ,,Știam de mai mult timp despre Clinicile Dentare Dr. Leahu și mă informasem cu privire la serviciile oferite. În această perioadă m-am confruntat cu dureri foarte mari provocate de o măsea afectată. Deși am cerut ajutor și în altă parte, durerile nu au dispărut, măseaua devenise mobilă, iar problema continua să persiste și să simt disconfort la nivelul întregului maxilar, în ciuda medicamentelor pe care le luam. Am sunat la clinică pentru o programare și atunci când doamna doctor m-a consultat a descoperit că măseaua nu mai poate fi salvată și trebuie extrasă. Intervenția a decurs bine, am întâlnit oameni foarte amabili și niște condiții foarte potrivite pentru această perioadă. Acum mă simt foarte bine și nu mai am dureri deloc. Aștept să pot reveni la clinică pentru a-mi rezolva și alte probleme pe care le am cu dantura”, ne-a povestit pacienta noastră din București, doamna Regep Mariana.

Urgențele stomatologice la copii sunt acele situații în care aceștia au nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infecției sau sângerării. Printre cele mai frecvente probleme care necesită tratament de urgență, se numără cariile avansate, care au ajuns la nerv și care provoacă durere, abcesul dentar, care se manifestă printr-o umflătură locală, la nivelul unui dinte, și care se poate extinde către obraz. De asemenea, traumatismele dentare sunt foarte întâlnite în această perioadă la copii și vorbim aici despre luxații, avulsii sau fracturi accidentale.

,,Fetița mea resimțea dureri provocate de o carie dentară, de aceea am venit la Clinicile Dentare Dr. Leahu. Tratamentul realizat de doamna doctor a fost potrivit, iar acum fetița mea se simte mult mai bine și nu mai are dureri. Deși am venit pentru prima oară la clinică, ne-am simțit bine, ne-am înțeles cu întreaga echipă și am fost mulțumită de măsurile de siguranță implementate”, n-a povestit mama pacientei noastre curajoase, Adelina Panaite.

Înainte de intervențiile stomatologice realizate copiilor, părintele completează un chestionar, astfel încât să ne dăm seama dacă a intrat în contact cu vreun pacient suspect de virus sau dacă cumva trebuia să fie în izolare sau în carantină. Odată ce a trecut prin acest triaj, copilul împreună cu părintele este condus direct în cabinet, nu intră în contact cu niciun alt pacient, nu sunt zone de așteptare în care să se strângă pacienții, ci sunt conduși direct în cabinet, unde copilul este preluat de un medic pedodont care este echipat corespunzător, astfel încât să scadă la minim riscul unei expuneri în această perioadă. Lăsăm o fereastră de timp de două până la patru ore între programări, pentru a dezinfecta cabinetul, facem o nebulizare cu clor, folosim lămpile cu ultraviolete și în felul acesta putem să ne asigurăm că actul medical este realizat în deplină siguranță.

,,Am venit cu fetița mea la Clinicile Dentare Dr. Leahu pentru că avea dureri foarte mari din cauza unei măsele. Deși inițial am fost la spitalul de urgențe, am fost nevoiți să căutăm o clinică unde putem primi ajutor și unde se pot realiza radiografii dentare. Mă bucur că am găsit această clinică, unde fetița mea a fost tratată cu succes de către un medic specialist pentru copii. Acum se simte foarte bine și nu mai are dureri. Suntem foarte mulțumiți de cum au decurs lucrurile și de toate măsurile de siguranță pentru această perioadă. Așteptăm să putem reveni la clinică pentru a rezolva și alte mici probleme pe care le are”, ne-a explicat tatăl micuței noastre paciente din Oradea, Alexandra Tatar.

Dacă și tu ai o urgență stomatologică, atunci te poți baza pe ajutorul nostru. Ne poți contacta la 021 91 34 sau pe e-mail la adresa: urgente@drleahu.ro. Accesul în clinică se face exclusiv pe bază de programare!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777