Jurnal de urgențe la Clinicile Dentare Dr. Leahu (partea III)

 

medic in stanga si asistenta in dreapta in timpul interventiei stomatologice
Jurnalul de urgențe al Clinicilor Dentare Dr. Leahu prezintă experiențele pacienților tratați în această perioadă.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 6 aprilie 2020

Vizualizat de 240 utilizator/i

Afecțiunile dentare se pot transforma în urgențe stomatologice atunci când nu sunt tratate la timp și pot apărea atunci când ne așteptăm cel mai puțin. Ne pasă de pacienții noștri și, de aceea, suntem alături de toate acele persoane care se confruntă cu dureri provocate de problemele dentare. Jurnalul de urgențe al Clinicilor Dentare Dr. Leahu prezintă experiențele pacienților care s-au tratat în regim de urgență și care au reușit să scape de durerile de la nivelul cavității orale.

Perioada prin care cu toții trecem a schimbat parcursul normal al activităților zilnice, foarte mulți pacienți ai clinicilor stomatologice au fost nevoiți să își oprească pentru moment tratamentele deja începute, astfel, mai mulți dintre aceștia se confruntă cu apariția infecțiilor. În această situație s-a aflat și pacienta noastră din București, Liliana Drăgan. Aceasta începuse un tratament stomatologic complex pe care a fost nevoită să îl oprească. ,,Durerea a apărut fără să mă aștept și am fost nevoită să merg de urgență să mă vadă un medic stomatolog pentru a-mi trata infecția. Am avut plăcerea de a întâlni o echipă de medici foarte bine pregătită, oameni atenți, gata să îmi ofere ajutor imediat. Clinica este foarte bine dotată, iar măsurile suplimentare luate pentru această perioadă mi-au oferit încrederea că totul va fi bine. Tratamentul care mi-a fost oferit a fost potrivit pentru că am scăpat de durere și mă simt mult mai bine acum. Serviciile oferite au fost excepționale.”

Caria dentară este una dintre cele mai comune afecțiuni dentare de care suferă milioane de oameni la nivel mondial. Aceasta apare atunci când bacteriile din cavitatea orală produc acizi ce atacă dintele. Atunci când cariile afectează straturile dentare și creează așa numita ,,gaură” la nivelul dintelui, tratamentul constă în înlăturarea țesutului infectat și realizarea unei obturații, a unei plombe, așa cum o cunoaștem cu toții. De-a lungul timpului, plombele pot pica, iar atunci când nu sunt înlocuite la timp, în jurul dintelui pot apărea infecții ce provoacă dureri foarte mari.

,,Am început să simt o durere apăsătoare atunci când mi-a căzut o plombă pe care o aveam de ceva timp. Am căutat o clinică stomatologică unde să mă pot trata în această perioadă și unde să mă simt în siguranță. Mă bucur că am găsit Clinicile Dentare Dr. Leahu din Timișoara, am găsit un mediu de lucru exact așa cum mi-am dorit, extrem de curat și bine dotat pentru perioada aceasta. De asemenea, am găsit și o echipă de medici profesioniști care mi-a rezolvat problema într-un timp scurt. Am reușit  să scap de durerea pe care o simțeam și să mă simt mai bine. Vă mulțumesc pentru tot ajutorul acordat!” Ioana Bumbescu, Timișoara.

Abcesul dentar reprezintă o infecție situată în vârful rădăcinii dintelui, și de cele mai multe ori este provocat de o infecție a nervului dentar. Abcesul dentar poate provoca dureri și umflături la nivelul feței. Atunci când acesta nu este tratată corespunzător, se poate extinde la alte țesuturi, provocând probleme complexe.

Într-o situație asemănătoare s-a aflat și pacientul nostru din Oradea, Balogh Mirel Sorin. ,,Îmi căzuse o plombă de la o măsea cu ceva timp în urmă și am amânat să merg la medicul stomatolog, nu credeam că voi ajunge să am nevoie urgentă de ajutor. Fără să mă aștept mi-au apărut dureri foarte mari, chinuitoare, pe care pot spune că nu le-am simțit până acum. Medicul meu stomatolog nu mă putea ajuta deoarece avea cabinetul închis. Am ajuns de urgență la Universitate, însă fără posibilitatea de a face o radiografie dentară, medicii mi-au recomandat doar un tratament medicamentos. Durerile pe care le simțeam erau insuportabile și am continuat să caut o clinică stomatologică care să mă poată trata. Așa am ajuns la Clinicile Dentare Dr. Leahu din Oradea. După ce am făcut o radiografie la clinică, medicii au putut observa că aveam o infecție în jurul rădăcinii dintelui. Odată ce cauza durerii a fost descoperită, tratamentul a fost realizat foarte repede, spre fericirea mea. M-am bucurat foarte tare că am găsit această clinică, unde întreaga echipă a fost foarte deschisă. Atmosfera a fost plăcută, iar mediul foarte curat. Eu mă simt foarte bine acum și vă mulțumesc pentru tot ajutorul, mă gândesc că în aceeași situație se pot afla foarte multe persoane, de aceea mă bucur că lucrați în continuare și puteți oferi ajutor pacienților.”

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt deschise și în Pitești și sunt alături de pacienții care au nevoie de tratamente stomatologice de urgență. ,,Am venit la această clinică după mai multe încercări de a găsi ajutor stomatologic. Aveam dureri foarte mari și aici a fost singura clinică unde mi s-a putut oferi tratamentul de care aveam nevoie. Deși am avut o problemă complexă, cu infecție dentară, acum mă simt mult mai bine. Sunt mulțumit de mediul pe care l-am găsit la clinică, personalul a fost foarte amabil, iar igiena și măsurile de protecție foarte potrivite mai ales pentru această perioadă”, povestește Silviu Șerbănescu, unul dintre pacienții noștri din Pitești.

Pacienta noastră din Constanța, Floarea Coșoreanu, s-a confruntat cu durerile apăsătoare provocate de un abces dentar. ,,Mi se umflase zona foarte tare, iar durerile erau apăsătoare, nu mai puteam mânca și mă simțeam foarte rău. Timp de o săptămână am luat un tratament medicamentos cu speranța că infecția va dispărea, însă acest lucru nu s-a întâmplat și mă simțeam din ce în ce mai rău. Fiica mea a luat legătura cu mai mulți medici însă aceștia nu mă puteau ajuta pentru că aveau cabinetele închise. I-au recomandat fetei să venim la Clinicile Dentare Dr. Leahu și ea a făcut o programare pentru mine. Doamna doctor care m-a tratat a fost foarte drăguță și tratamentul pe care mi l-a făcut m-a ajutat să scap de infecție și de durere. Clinica a fost curată și oamenii foarte amabili. A doua zi după ce am fost la clinică, fiica mea a vorbit cu doamna doctor la telefon și i-a spus că mă simt mai bine.”

Și tu te confrunți cu o urgență stomatologică? Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt alături de tine atât în București, cât și în Constanța, Pitești, Oradea, Turda și Timișoara. Accesul în clinică se face exclusiv pe bază de programare! Ne puteți contacta la 021 91 34 sau pe e-mail la adresa: urgente@drleahu.ro.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777