Lampa Zoom. Cum acționează aparatul de albire profesională a dinților

 

control realizat de medic stomatolog inainte de albirea dentara cu lampa zoom
Albirea profesională cu Lampa Zoom se realizează doar după un control stomatologic.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 16 aprilie 2020

Vizualizat de 5.086 utilizator/i

Cu toții ne dorim să avem un zâmbet strălucitor și frumos care să ne ofere încredere în propria persoană. Din păcate, de-a lungul timpului, dantura își modifică culoarea, iar noi ne dorim să găsim cea mai potrivită opțiune pentru a ne bucura din nou de un zâmbet perfect strălucitor. Albirea profesională a dinților cu ajutorul Lămpii Zoom este un tratament stomatologic realizat în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Află ce este Lampa Zoom și cum acționează aceasta asupra albirii dinților.

Ce este Lampa Zoom?

Istoria stomatologiei  ne confirmă faptul că, de-a lungul timpului, aparatura și tehnicile utilizate pentru realizarea tratamentelor stomatologice s-au dezvoltat la fel de repede precum tehnologia. Astfel, în ziua de astăzi, putem beneficia de intervenții stomatologice moderne care ne ajută să rezolvăm atât afecțiunile dentare, cât și să îmbunătățim aspectul estetic al danturii.

Lampa Zoom este un aparat de ultimă generație în materie de albire dentară. Cu ajutorul acesteia ne putem bucura de rezultate imediate și de lungă durată. Spre deosebire de alte metode profesionale de albire a danturii, Lampa Zoom oferă un zâmbet cu până la 6 nuanțe mai alb, în doar 60 de minute. Acest aparat folosește o lumină led pentru accelerarea procesului și pentru obținerea rezultatelor mult dorite.

Cum acționează Lampa Zoom în albirea dinților

Pe parcursul vieții dinții se îngălbenesc, se colorează din cauza alimentelor și a băuturilor pe care le consumăm. Medicii stomatologi ne explică faptul că vinul roșu, cafeaua,  sfecla roșie, fructele de pădure sau condimentele sunt doar câteva dintre acele produse care duc la îngălbenirea dinților. De asemenea, băuturile carbogazoase, ori anumite medicamente pot provoca schimbarea culorii danturii.  Atunci când periajul dentar nu mai poate opri procesul de îngălbenire al dinților, putem să alegem diferite metode pentru a avea din nou un zâmbet alb și strălucitor.

Deși există o mulțime de opțiuni pentru albirea dinților, precum: pastele de dinți pentru albire, apa de gură cu efect de albire, ori benzile sau gelurile pentru albire dentară care pot fi utilizate acasă,  cele mai sigure sunt metodele efectuate în cabinetele stomatologice, cu ajutorul aparaturii și tehnicilor moderne. Substanțele utilizate pentru albirea dinților, pe care le găsim în diversele produse pentru estetică dentară, pot avea un dozaj și o concentrație nepotrivită. De aceea pot duce la afectarea dinților și chiar a gingiilor.

Atunci când vorbim despre albirea dentară, ne putem întâlni cu o percepție greșită asupra acestui subiect, și anume: albirea dinților afectează smalțul dentar. În ziua de astăzi, putem spune că această afirmație este falsă! Desigur, pe baza acesteia putem face diferența între albirea dentară realizată acasă și cea realizată de către medicii stomatologi. Albirea profesională cu Lampa Zoom are rolul de a îndepărta petele inestetice de pe suprafața dinților și de a reda danturii o culoare uniformă și strălucitoare. Aceasta nu afectează smalțul dinților, fiind o metodă eficientă, 100% sigură și cu rezultate spectaculoase. De asemenea, pentru siguranța pacienților, tratamentul de albire dentară se realizează doar în urma unui control realizat de către un medic stomatolog.

Etapele tratamentului de albire cu Lampa Zoom – VIDEO

În ceea ce privește tratamentul profesional de albire al dinților cu Lampa Zoom, procesul este unul sigur și rapid. Astfel, în timpul unei ședințe de albire, medicul stomatolog aplică gelul special de albire de 3 sau 4 ori, la fiecare 15 minute, în funcție de nuanța pe care pacientul și-o dorește. Sub acțiunea Lămpii Zoom, gelul acționează asupra dinților, iar stadiul de albire depinde de culoarea pe care dinții o au în momentul începerii tratamentului.

Iată care sunt etapele unui tratament de albire al danturii cu ajutorul Lămpii Zoom, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.
Cât timp durează tratamentul?

Albirea profesională realizată de către medicii stomatologi este una dintre cele mai sigure opțiuni pentru un zâmbet strălucitor. Aceasta nu este procedură dureroasă și se poate efectua într-o singură ședință de aproximativ 45 de minute, ori în două ședințe, în funcție de disponibilitatea pacientului. Tratamentul de albire profesională se poate repeta după un an.

Contraindicații ale tratamentului

Este necesar să știm că nu toate persoanele pot beneficia de un tratament de albire dentară cu Lampa Zoom. În cadrul controlului anterior tratamentului medicul stomatolog va decide dacă albirea profesională se poate realiza. Persoanele care suferă de retracție gingivală nu pot beneficia de astfel de tratamente de estetică dentară. De asemenea, albirea profesională nu este recomandată pentru pacienții cu boală parodontală, care prezintă afecțiuni ale smalțului dentar, fisuri sau abraziuni dentare, ori procese carioase pe dinții frontali sau restaurări protetice. Tratamentul cu Lampa Zoom nu este indicat în timpul sarcinii.

Rezultatele tratamentului cu Lampa Zoom

Albirea profesională aduce zâmbetul perfect pe buzele pacienților. Rezultatele tratamentului se pot observa imediat după terminarea procedurii și pot dura o perioadă îndelungată, atunci când sunt respectate indicațiile oferite de către medicii stomatologi. Astfel, pentru a ne bucura de un zâmbet perfect pentru cât mai mult timp, este recomandat să renunțăm la fumat, în condițiile în care suntem fumători, dar și la unele băuturi care acționează asupra culorii dinților precum: vinul roșu, ori cafeaua.

După realizarea tratamentului putem observa o sensibilitate crescută a dinților, însă aceasta este una tranzitorie, care dispare după cel mult 2-3 zile. După  tratamentul de albire este foarte important să ne hidratăm foarte bine și, dacă medicul stomatolog ne recomandă, să folosim un gel pentru desensibilizare sau o pastă de dinți cu fluor. De asemenea, după realizarea tratamentului este necesar să nu neglijăm igiena orală și controalele periodice la medicul stomatolog.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777