Laserul în stomatologie. Cum se face tratamentul rapid și fără durere

 

Medic in stanga si in dreapta care folosesc tratamentul cu laser pentru stomatologie
Laserul în stomatologie se utilizează pentru tratamente cu un grad ridicat de precizie, aducând numeroase avantaje pacienților.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 2 iunie 2020

Vizualizat de 2.776 utilizator/i

Noile tehnologii schimbă domeniul stomatologiei și ne oferă alternative moderne, eficiente și lipsite de durere, la tratamentele dentare clasice. Tratamentul cu laser în stomatologie a ajuns să fie folosit adesea în tratamentul bolii parodontale, pentru sănătatea și estetica gingiilor, în tratamentul de albire a dinților și terapia durerii. Haideți să aflăm când și cum poate fi utilizat în tratamentele stomatologice, dar și care sunt avantajele acestuia.

Ce este laserul dentar

Laserul dentar a revoluționat stomatologia, fiind printre cele mai inovatoare metode folosite în cabinetul de medicină dentară. Grație laserului stomatologic, tratamentele au devenit mai rapide, mai sigure și foarte ușor de tolerat de către pacienții de toate vârstele. Albirea dentară și tratamentul bolii parodontale sunt doar câteva dintre multiplele arii de utilizare ale laserului dentar în stomatologie.

Cum se face terapia cu laser în stomatologie

Tratamentul cu laser în stomatologie are la bază tehnologia emisiilor de lumină. Astfel, cu ajutorul unor fascicule luminoase se poate îmbunătăți estetica zâmbetului, aici ne referim la albirea dentară, și se pot trata afecțiuni gingivale, precum gingivita sau boala parodontală. Tratamentele cu laser în stomatologie sunt mult mai ușor de tolerat de către pacient, fiind preferate în locul manoperelor clasice, inconfortabile, care necesită mai multe vizite la stomatolog.

Tratamente dentare care se tratează cu laser

Tratamentele cu laser în stomatologie pot fi utilizate pentru mai multe tipuri de intervenții, iată care sunt cele mai des utilizate:

Albirea dentară cu laser

Cu ajutorul laserului dentar se poate realiza albirea întregii danturi într-o singură ședință. Astfel, ne putem bucura de un zâmbet cu până la se 6 nuanțe mai alb într-un timp record, față de alte metode de albire în cabinet. Rezultatele sunt vizibile imediat, iar efectele sunt de lungă durată. Spre deosebire de alte metode de albire dentare, această metodă cu laserul nu provocă iritații ale gingiilor ori alte efecte secundare, întreg procesul fiind unul sigur și blând cu țesuturile moi. Albirea dentară cu laser este realizată de medici cu experiență, fiind de preferat metodelor practicate acasă, ce se pot dovedi nu doar necorespunzătoare și ineficiente, ci și dăunătoare pentru smalțul dinților.

Terapia durerii cu laser

Biostimularea sau terapia durerii cu laser elimină temporar durerile minore de la nivelul cavității orale, reduce edemului postoperator și ajută la vindecarea rapidă. Ce se întâmplă mai exact în timpul terapiei durerii? Energia luminii emisă de laser produce un răspuns biologic la nivel celular, combustibilului celular crește, în timp ce respirația celulară este îmbunătățită, este favorizată sinteza de colagen și drenajul limfatic, ceea ce reduce edemul post operator, acționează ca efect antiinflamator și accelerează vindecarea.

Laserul pentru parodontoză

Tratamentul cu laser în stomatologie reprezintă una dintre cele mai moderne aparate folosite cu succes în realizarea tratamentelor în cazul bolii parodontale. Cu ajutorul acestuia, medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pot efectua tratamente eficiente, sigure și fără durere într-un număr minim de ședințe. Astfel, laserul este folosit în decontaminarea pungilor parodontale, stimularea refacerii gingiei și reconturarea atraumatică a marginii gingivale, fiind o soluție minim invazivă în chirurgia parodontală. Tratamentul cu laser creează condițiile optime necesare pentru reatașare gingiei de dinte.

„Laserul face parte din categoria aparatelor ce ne ajută în tratarea bolii parodontale, dar și în prevenirea acesteia. Acesta este util și în gingivită, stadiul inițial al bolii, cât și în etape mai evoluate ale bolii parodontale. Laserul se poate folosi indiferent de vârstă și oferă un confort foarte mare pentru pacient”, explică Dr. Andra Călin, medic stomatolog, specialist parodontolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Energia generată de laser are rolul de a înlătura microbii și țesuturile din cavitatea orală afectare, grăbind vindecarea și reducând la minimum disconfortul postoperator. „Tratamentul cu laser poate completa terapia în boala parodontală clasică în etapele inițiale și reprezintă o alternativă de succes în etapele chirurgicale și de biostimulare”, adaugă Dr. Andra Călin, specialist parodontolog.

Ce este laserul EPIC™ X Biolase și cum acționează

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, folosim laserului EPIC™ X Biolase pentru a oferi pacienților noștri cele mai sigure și moderne tratamente, sănătate reală și o experiență excepțională. EPIC™ X Biolase este un laser cu diodă ce are aplicabilitate în domeniul stomatologiei în 3 tipuri de tratamente distincte și anume: tratarea țesutului moale (gingie) afectat, albirea danturii și, așa cum sugerează și numele, biostimularea ori terapia durerii.

Avantajele folosirii laserului în stomatologie

Laserul dentar are beneficii atât pentru medicul dentist, cât și pentru pacient. Concret, când vorbim despre beneficiile oferite medicului stomatolog ne referim la un timp de lucru mai scurt și la o precizie mai mare. Lipsa sângerării, absența durerii și vizitele scurte la dentist sunt doar câteva dintre aspectele foarte important pe care pacientul ar trebui să le aibă în vedere. „Laserul dentar are multiple avantaje de oferit atât pentru echipa medicală, cât și pentru oamenii cu probleme stomatologice, care sunt în căutarea unor tratamente moderne, mult mai sigure și mai eficiente. În primul rând, timp de lucru este cu mult diminuat, atât pacientul, cât și medicul vor petrece mai puțin timp în cabinet. Sângerarea este aproape inexistentă, iar durerea dispare”, spune Dr. Andra Călin, specialist parodontolog.

Cât costă tratamentele cu laser în stomatologie

Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației inițiale pacientul primește toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Prețurile serviciilor pot fi găsite aici, o albire cu laser este 1600 lei, în timp ce prețul pentru biostimularea/terapia durerii cu laser este 200 lei.

Laserul în stomatologie face parte din noile tehnologii utilizate în în acest domeniu și ne ajută să ne păstrăm sănătatea orală. Cu toate acestea, este responsabilitatea noastră, în calitate de pacienți, să avem grijă de dantura noastră, să urmăm sfaturile medicului dentist și să mergem periodic la stomatolog pentru un control de rutină. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, fiecare pacient este unic, iar tratamentul este personalizat pentru a răspunde cât mai bine la problemele și cerințele fiecăruia.

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134