Laserul, tratamentul modern pentru boala parodontală

 

Laserul Epic X Biolase, utilizat in stomatologie, pentru tratamentul parodontozei
Laserul Epic X Biolase este utilizat pentru mai multe intervenții stomatologice, printre care și în tratamentul pentru parodontoză

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 8 | 16 decembrie 2016

Vizualizat de 9.955 utilizator/i

Laserul este o tehnologie modernă, care a revoluționat multe industrii, inclusiv pe cea stomatologică. Deși se află la început, rezultatele sunt promițătoare, mai ales ca tratament pentru pacienții care suferă de boală parodontală.

Din păcate, conform studiilor noastre, peste 90% dintre români suferă de boala parodontală, ce include si parodontoza, numită în popor “boala dinților frumoși”, care are ca rezultat pierderea acestora. Și pentru că suntem o clinica stomatologică îndreptată către nevoile pacienților, avem disponibil un laser de ultimă generație, al cărui scop este tratarea afecțiunilor parodontale într-un mod mult mai eficient și mai puțin dureros.

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală este o afecțiune a țesutului și a osului care susține dinții. Stadiile bolii parodontale sunt gingivita (o formă superficială) si parodontita (sau parodontoza, o formă ireversibilă, care afectează osul).

Gingivita, primul stadiu al bolii parodontale, se manifestă prin sângerări în timpul periajului dentar, miros neplacut al gurii (halenă) și, uneori, dureri sau mâncărimi ale gingiilor.

Dacă nu acorzi suficientă atenție acestor semne, se ajunge la o formă ireversibilă, numită parodontită. Pe lângă simptomele prezentate mai sus, apar retrageri ale gingiei, dintele devine mobil și, de cele mai multe ori, cade. Forma agresivă de parodontită afectează persoanele tinere, iar cea cronică, pe cei cu diabet și probleme de circulație a sângelui.

Principalele cauze care duc la apariția acestei afecțiuni sunt:

  • Igiena orală precară;
  • Fumatul;
  • Bolile cronice, cum este diabetul;
  • Unele medicamente.

Pacienții diabetici, tratament preferențial în tratarea bolii parodontale

Pacienții cu diabet au cele mai mari șanse sa dezvolte boala parodontală, care determină creșterea nivelului de zahăr din sânge, complicând această afecțiune. De cele mai multe ori, boala parodontală îi afectează în special pe diabetici din cauza imunității scazute, ce determină o circulație a sângelui încetinită, propice pentru ca bacteriile să colonizeze diferite zone din organism, inclusiv parodonțiul.

Practic, boala parodontală este o complicație a diabetului, mai ales în cazul persoanelor care nu își verifică în mod constant nivelul zahărului din sânge.

Dacă fumatul este o cauză de apariție a bolii parodontale, în cazul diabeticilor este un factor agravant. Astfel, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că diabeticii trecuți de 45 de ani, care fumează, au de 20 de ori mai multe șanse să dezvolte boala parodontală decât diabeticii care nu consumă tutun.

Tratament pentru boala parodontala – gingivită și parodontoză

De obicei, tratamentul bolii parodontale cuprinde 2 etape:

  • Nechirurgical: În prima etapă a tratamentului se va face detratrajul dentar şi periajul profesional, în încercarea de a scădea numărul bacteriilor din cavitatea bucală și de a elimina tartrul (factor iritant pentru gingie).

Urmează apoi chiuretajul subgingival în câmp închis, în care se introduc, între gingie şi dinte, instrumente fine, cu ajutorul cărora se scoate infecția și tartrul din zona afectată. Pentru confortul pacientului această procedură se va face de medicii dentiști exclusiv sub anestezie locală. La final, zona tratată va fi spălată cu soluții antiseptice, iar la nivelul gingiei se vor aplica substanțe medicamentoase.

  • Chirurgical: Pentru a curăța zonele greu accesibile, medicul va tăia gingia și va elimina tartrul depus în jurul rădăcinii dintelui.

Laserul diodă reprezintă o soluție modernă de realizare a tratamentelor în cazul bolii parodontale. Cu ajutorul acestei tehnologii putem efectua o decontaminare eficientă a pungilor parodontale, stimularea refacerii gingiei și reconturarea atraumatică a marginii gingivale. Laserul reprezintă o soluție minim invazivă pentru chirugia parodontală, creând condițiile biologice de reatașare a gingiei pe dinte.

Energia laserului înlătură microbii și țesuturile alterate, stimulează vindecarea, reduce suferința postoperatorie și necesitatea de administrare a antibioticelor. Tratamentul cu laser poate completa terapia în boala parodontală clasică în etapele inițiale și reprezintă o alternativă de succes în etapele chirurgicale și de biostimulare.

Preț pentru fiecare etapă

Prețul pentru tratamentul bolii parodontale, se stabilește în funcție de etapa în care se află afecțiunea. Medicul stomatolog va stabili împreună cu pacientul pașii de urmat pentru a rezolva cât mai eficient problema de la nivelul gingiilor. Pentru ca afecțiunea să fie vindecată cât mai rapid este esențial ca pacientul să facă vizite regulate la dentist, pentru a descoperi din timp orice problemă stomatologică. Primul pas pentru a începe un tratament potrivit bolii parodontale este reprezentat de consultul realizat de către medicul specialist. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu un astfel de consult are prețul de 180 de lei. În cazul afecțiunilor gingivale, chiuretajul gingival poate începe de la 300 de lei per arcadă, iar în funcție de complexitatea bolii, în clinicile noastre beneficiezi de pachete de terapie care includ mai multe etape. Găsești lista completă în pagina de prețuri.

Netratată la timp, boala parodontală duce la pierderea dinților. Nu aștepta până este prea târziu. În clinicile Dr. Leahu ai parte de un tratament realizat de medici specialiști, astfel încât problemele tale dentare să fie rezolvate rapid și eficient.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

8 thoughts on “Laserul, tratamentul modern pentru boala parodontală

  1. Onoleata eleonora

    Buna ziua, am efectuat in data de 28.05.2019 un chiuretaj subgingival si extractie masea cu deschidere de sinus.Sunt sub tratament cu antibiotic dar am dureri este normal?

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Buna ziua! Depinde de intensitatea durerilor. Daca este o jena in continua scadere este in regula. Daca se amplifica, nu. Multumim!

      Răspunde

  2. Antonel

    Se poate face tratamentul cu laser indiferent de stadiul bolii (paradontoza) sau doar in cazuri mai putin avansate ? Este nevoie si de chiuretajul clasic ?

    Răspunde

  3. Ovidiu

    Stimata Domn/Doamna,

    As dori sa beneficiez de o sedinta de tratament cu laser ptr paradontoza. Mentionez ca lucrez in strainatate dar voi fi in Bucuresti pe data de 8 ianuarie, daca este posibila o programare va rog sa-mi comunicati. Dentistul meu de aici mi-a facut detartarj si 3 extractii dar din cite am inteles trateaza paradontoza doar prin metoda clasica. Va rog sa-mi comunicati si pretul ptr tratamentul ambelor arcade.
    Cu respect,
    Ovidiu

    Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Buna ziua, sigur va ajutam cu o programare. Sunati la numarul de telefon 021 91 34! Costurile sunt:
      Consultatie specialist parodontologie 180 lei
      Chiuretaj gingival – gingivite și PMCS/arcadă 300 lei
      Pachet terapie paro (parodontometrie, chiuretaj, decontaminare)/ arcada 1000 lei

      Răspunde

    • Andreea Mosoiu

      Buna ziua! In urma unui examen clinic putem pune un diagnostic corect si putem trata gingivita. O consultatie la un medic specialist este 180 de lei. Pentru programari puteti lasa numarul de telefon si va contactam noi in 24 de ore sau puteti suna dumneavoastra la numarul de telefon 0219134
      Gasiti adresele noastre aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/

      Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777