search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Lucrul în echipă și comunicarea sunt două aspecte importante în stomatologie” – Interviu cu Dr. Florin Taloi, medic dentist

 

medic dentist in cabinet
Dr. Florin Taloi, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 27 aprilie 2021

Vizualizat de 538 utilizator/i

Un program de practică în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este o modalitate excelentă de a pune în aplicare teoria pe care ai învățat-o pe băncile facultății. Pentru un student la medicină, domeniul stomatologiei este unul complex, iar practica într-o clinică de top este un pas foarte important în cariera de medic stomatolog. Lucrul în echipă, comunicarea și relația de încredere, reprezintă aspecte importante pentru activitatea de zi cu zi în viața unui medic. Despre primii pași în cariera de medic dentist, dar și despre întregul program de practică ne povestește în următorul interviu Dr. Florin Taloi, medic dentist.

Când ți-ai dat seama că vrei să lucrezi în stomatologie?

Mi-am dat seama că vreau să lucrez în domeniul stomatologiei în clasa a XII-a, atunci când fiecare elev are de luat o decizie grea și importantă în alegerea unei cariere de viitor. Deși, aveam de ales între Facultatea de Medicină Dentară și Universitatea Politehnică din București, am realizat că îmi doresc mai mult să interacționez cu oamenii, așa că am ales stomatologia. De fel, sunt o persoană empatică și îmi place să ascult nevoile și dorințele persoanelor din jur. Eram conștient de la început de faptul că într-o ramură a stomatologiei pot lucra la cele mai înalte standarde.

Ne poți povesti pe scurt care a fost traseul tău profesional în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Încă din anul IV de facultate am avut contact cu Clinicile Dentare Dr. Leahu. Inițial, am venit pe perioada verii atunci când aveam stagiul de practică la facultate, iar ulterior în anul V și VI am venit ca voluntar.

Am ales să revin tot în această clinică, deoarece știam că aici o să îmi găsesc cei mai potriviți mentori. Mai mult decât atât, îmi place că întreaga echipă lucrează după cele mai bune protocoale din domeniul stomatologiei.

Cum ai ales să-ți începi cariera de medic stomatolog în această companie?

Am ales să îmi încep cariera de medic stomatolog în această companie în anul 2019.  Am terminat facultatea, am susținut examenul de rezidențiat și am avut de ales pentru pregatirea profesională să lucrez fie în sistemul public de sănătate, fie în sistemul privat. În urma examenului susținut am avut o medie suficient de mare încât am reușit să îmi aleg specialitatea mult dorită și anume: chirurgia dento-alveolară.

În primul an de facultate am fost la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ,,Dr. Carol Davila” după care am revenit în Clinicile Dentare Dr. Leahu pentru următorii 2 ani de rezidențiat. Din păcate, Facultatea de Medicină Dentară nu te pregătește pentru a practica stomatologia modernă din secolul XXI, așadar mi-am dat seama că îmi doresc să lucrez în sistemul privat.

medic dentist in cabinet

Dr. Florin Taloi, medic dentist

Cum ai fost primit în echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Aici, am fost primit cu brațele deschise de un colectiv tânăr și foarte bine pregătit. Întreaga echipă a fost dipusă să mă învețe pas cu pas tainele stomatologiei și mi-a arătat cât de important este să pun pacientul pe primul loc atunci când acesta vine cu probleme la noi.

Cine a fost medicul tău coordonator și cum te-ai înțeles cu acesta?

În Clinicile Dentare Dr. Leahu am avut parte de doi mentori, medici seniori: Dr. Carl Moussa, medic specialist chirurgie dento-alveolară, și Dr. Mișu Dîgă, medic specialist chirurgie orală și dento-alveolară. Sunt doi oameni extraordinari, cu multă experiență, de la care am învățat într-un timp foarte scurt multe din tehnicile chirurgicale și toate protocoalele operatorii de ultimă generație. Ambii doctori au avut foarte multă răbdare cu mine și mi-au răspuns la toate întrebările atunci când aveam nelămuriri. Pe de altă parte, atunci când am avut un caz medical mai complex, cei doi mentori m-au ajutat și m-au susținut din toate punctele de vedere.

Mă bucur că în această clinică am găsit mentori care mi-au arătat cât de mult a evoluat stomatologia și cum se lucrează în anul 2021.

Din punctul tău de vedere este importantă relația dintre medicul rezident și medicul coordonator?

Relatia dintre medicul rezident și medicul coordonator este vitală în primii ani după terminarea studiilor, deoarece Facultatea de Medicină Dentară din București este mai mult concentrată pe partea teoretică decât pe cea practică. De aceea, un bun coordonator te ajută să înțelegi cum să gestionezi pacienții și să îți pui în practică cunoștințele teoretice învățate în facultate.

Care sunt calitățile unui medic stomalog bun?

Din punctul meu de vedere, calitățile unui medic stomatolog bun sunt empatia, comunicarea și răbdarea. De toate aceste trei aspecte are nevoie un medic pentru a explica pas cu pas fiecare etapă a planului de tratament. Totodată, consider că rapiditatea este un aspect foarte important pentru pacient. Nimeni nu își dorește să piardă timp la dentist, oricât de confortabile și lipsite de durere sunt tratamentele pe care acesta le are de urmat.

Dacă ai recomanda cuiva să facă un internship la Clinicile Dentare Dr. Leahu, ce i-ai spune?

În primul rând, i-aș povesti cât de multe lucruri am învățat aici și în al doilea rând, i-aș recomanda să aplice cu mare încredere. Internship-ul la Clinicile Dentare Dr. Leahu este cu siguranță un pas foarte important în viitoarea carieră de medic stomatolog. De asemenea, clinicile sunt pregătite cu echipamente și aparaturi moderne, ce le oferă tinerilor medici oportunitatea să lucreze la cele mai înalte standarde.

Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă de excepție de la care ai foarte multe de învățat ne poți spune câteva ceva despre tine și poți lăsa CV-ul la această adresă de e-mail hr@drleahu.ro.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134