„Lucrul în echipă și profesionalismul fiecărui membru al echipei aduc zâmbetele pe buzele pacienților.” – Interviu Dr. Cezara Gunea, medic dentist

 

Dr. Cezara Gunea stand pe scaun ]n cabinetul stomatologic
În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pacienții pot beneficia de tratamente stomatologice moderne, realizate de către medici profesioniști și dedicați.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 24 iunie 2020

Vizualizat de 620 utilizator/i

Stomatologia este o meserie care implică să lucrezi pentru oameni, de aceea, pentru un medic, pasiunea pentru ceea ce face ar trebui să se regăsească pe primul loc. Este și cazul Cezarei Gunea, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, care își iubește meseria atât de mult, încât o practică cu drag în fiecare zi. Despre cum transformă vizita la stomatolog într-o experiență frumoasă și cum reușește să răspundă oricând cu pasiune nevoilor pacienților ne povestește chiar ea în următorul interviu.

Ce anume v-a determinat să alegeți stomatologia?

Am găsit dintotdeauna satisfacție în a le oferi oamenilor încrederea în zâmbetul lor și bucuria de a râde fără complexul unei danturi cu probleme. Când eram mică mă bucuram de fiecare dată când reușeam să fac pe cineva să zâmbească. Ulterior, mi-am dat seama că pot să contribui în mod direct la fericirea celor din jurul meu, oferindu-le o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos. Nicio altă meserie nu mi-ar aduce o satisfacție mai mare decât aceasta de medic stomatolog. Faptul că în fiecare zi apar noi provocări profesionale, noi cazuri soluționate și zâmbete noi, sănătoase și frumoase, nu a făcut decât să mă convingă încă o dată că am ales corect și că am ocazia să fac în fiecare zi ceea ce îmi place cel mai mult.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este întotdeauna plină de provocări dintre cele mai diverse, dar care au ca finalitate cele mai frumoase și trainice rezultate. Lucrul în echipă și profesionalismul fiecărui membru al echipei aduc zâmbete pe buzele pacienților și fac din fiecare caz tratat o reușită.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pe care le întâlniți?

Printre cele mai comune afecțiuni întâlnite se găsesc caria dentară, dar mai mult decât atât, edentația/lipsa dinților. Rolul nostru nu este doar acela de a trata, ci și de a informa și de educa cu privire la igiena orală, din dorința de a preîntâmpina aceste afecțiuni. Totodată, încurajăm pacienții să vină la controale regulate pentru a observa eventualele leziuni incipiente și pentru a le trata non-invaziv. Desigur, există o soluție pentru orice problemă apărută, așa că ne concentrăm toate eforturile pentru a oferi sănătate reală pacienților.

Ce provocări întâmpinați în lucrul cu pacienții?

Provocarea cea mai mare o reprezintă identificarea nevoilor fiecărui pacient și a modului optim de rezolvare a problemelor, care să fie în acord cu dorințele lui. Este necesar ca medicul să înțeleagă ce își dorește pacientul să obțină în urma tratamentului și să îl ajute să obțină rezultatul dorit.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Totul prinde contur atunci când lucrezi cu pasiune, dăruire și dorința de a face bine. Desigur, această meserie implică un proces continuu de dezvoltare personală și profesională, muncă, răbdare, disciplină și pragmatism. Toate aceste aptitudini îți permit să te perfecționezi și să fii mai bun în fiecare zi.

Care este cea mai frumoasă experiență pe care ați trăit-o de-a lungul carierei dumneavoastră?

Sunt mai multe experiențe minunate de care îmi amintesc cu drag și toate au ca sursă feedback-ul pacienților. Nimic nu este mai frumos decât zâmbetul unui pacient fericit și miile de mulțumiri pe care ți le adresează. Să știi că poți reda fericirea unui om, îmbunătățindu-i nu doar aspectul fizic, ci și stilul de viață, este o superputere care merită fiecare zi de studiu și muncă depusă pentru perfecționare.

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Cheia relației medic-pacient este comunicarea deschisă și empatia. Medicul stomatolog trebuie să stăpânească foarte bine arta comunicării cu pacientul și să prezinte lucrurile pe înțelesul lui. Un pacient informat, care are o relație bună cu medicul, va veni relaxat la stomatolog, iar experiența la dentist va fi una mult mai confortabilă și mai plăcută.

Ce ar trebui să se schimbe, în prezent, în stomatologia din România?

Din punctul meu de vedere, este absolut necesar ca fiecare medic să se autodepășească pe plan profesional și să găsească cât mai multe modalități de a relaționa de pacienții, în vederea informării cât mai complete și promovării regulilor de igienă orală. În acest fel, susținem o conduită corectă a educației pentru sănătate, încă de la vârste fragede. Dacă reușim să ne împrietenim cu copiii și să punem accentul pe prevenție, iar în plan secund, pe tratament, scopul nostru va fi atins: adulți pe deplin conștienți și responsabili, educați și atenți la sănătatea orală, a lor și a întregii familii.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și ești în căutarea unei echipe de medici profesioniști și dedicați, atunci suntem aici pentru tine! Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente atât în București, cât și în Pitești, Oradea, Constanța, Timișoara și Turda. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777