search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Mai mult zahăr în alimentație înseamnă mai multe carii?

 

Copilas

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 12 aprilie 2019

Vizualizat de 331 utilizator/i

Zahărul și dinții nu sunt cei mai buni prieteni. Iar cifrele făcute publice de medici par să confirme acest lucru. De exemplu, oamenii care consumă două, trei băuturi carbogazoase pe zi au cu 62% mai multe șanse de carii și alte afecțiuni dentare. În ce condiții afectează zahărul dinții?

Cum afectează zahărul dinții?

În cavitatea bucală există bacterii în mod natural, numite streptococi. Acestor bacterii le place să se hrănească cu zahăr, iar când o fac, îl descompun în acizi care distrug smalțul dinților.

„Important de știut este că nu cantitatea de zahăr este relvantă pentru apariția cariilor dentare, ci timpul în care zahărul rămâne în contact cu dinții. Zahărul din bomboane sau băuturile carbogazoase se divolvă lent, iar dinții sunt expuși acestui atac acid pentru mai multă vreme, lucru care contribuie la demineralizarea smalțului”, a explicat medicul Corina Ene, din cadrul Clinicilor Dr. Leahu.

Problema este că zahărul rămâne între dinți, dând bacteriilor suficient timp să producă acești acizi. Tocmai de aceea, soluția este spălatul pe dinți după fiecare masă și fiecare gustare. Saliva are și ea rol de protecție al dinților și este bogată în minerale precum calciu și fosfați.

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134