search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • ro
it

Mama unui copil bolnav de autism cu probleme dentare: “Niciun cabinet nu ne-a primit” | Clinica Dr. Leahu din Pitești, locul unde se pot trata stomatologic bolnavii de autism

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 18 iulie 2018

Vizualizat de 2.249 utilizator/i

Nu este deloc ușor să fii părintele unui copil bolnav de autism sau de schizofrenie.  Într-o țară în care autoritățile nu fac prea multe pentru astfel de cazuri, părinții copiilor bolnavi se lovesc de rea voință sau de lipsa de profesionalism a unor medici care “nu se complică” cu oamenii bolnavi. Ce este de făcut pentru acești pacienți când au reale probleme stomatologice?

Clinica Dr. Leahu din Pitești, care și-a deschis porțile în urmă cu aproximativ două luni, este locul unde bolnavii de autism sau de schizofrenie sunt bine primiți și tratați corespunzător.  Pe lângă tratamentul primit, aceștia beneficiază de o atenție specială din partea echipei de medici Dr. Leahu.

Cazuri tratate

Primele cazuri au fost deja rezolvate cu succes și mai urmează și alți pacienți care nu și-au găsit un loc printre “oamenii normali”. Intervențiile stomatologice se fac în urma unei anestezii întrucât colaborarea dintre medic și pacient este destul de dificilă.

“Nu este ușor pentru un copil cu autism să meargă la stomatolog. Acești copii nu au răbdare să stea prea mult timp cu gura deschisă și trebuie sedați. Mulți dintre medici refuză din start să îi trateze, iar alții nu au experiență cu ei și nu ne primesc”, ne-a povestit Cojocaru Daniela, mama unui copil autist în vârstă de 18 ani care a fost tratat la Clinica Dr. Leahu din Pitesti.

“Copilul avea dureri groaznice și la București m-au programat peste 3 luni. Apoi am auzit despre faptul că dumneavoastră tratați și astfel de cazuri și sunt foarte mulțumită de experiență. Serviciile au fost prompte, echipa ne-a primit bine și copilul a scăpat de dureri. Noi vrem să tratăm pentru a preveni. V-am recomandat și altor prietene”, a adăugat Cojocaru Daniela care a punctat faptul că statul roman nu ajută în niciun fel copiii cu autism.

Diaconescu Dorina a venit pentru prima dată împreună cu fiica sa cu probleme schizofrenice în vârstă de 42 de ani în clinica din Pitești în urmă cu câteva săptămâni. “Este destul de dificil să porți o conversație cu ea și cu atât mai greu să o aduci pe scaunul stomatologic. Mulți medici au refuzat să intervină pentru că le era frică. Le este teamă de felul în care ar putea reacționa pacientul. Am avut mare noroc cu clinica dumneavoastră, iar fiica mea nu doar că nu se teme, ci chiar vine cu plăcere”.

Aceasta a adăugat: “Intervențiile s-au făcut cu sedare, au fost ceva probleme în dantura ei. Medicii i-au extras șapte dinți și urmează să facă implanturi. Toată echipa a fost amabilă și fiecare știa care este următorul pas. Uneori, cred că fiica mea nu se teme pentru că toți din echipă sunt amabili și pentru că medicii nu sunt îmbrăcați în alb”.

“Oricine are dreptul la servicii de calitate”

Denisa Raicu, managerul Clinicii Dr. Leahu din Pitești, (foto stânga) a explicat modul în care se va poziționa clinica atunci când este vorba despre astfel de cazuri complexe: “Misiunea noastră este să-i ajutăm pe cei care ne cer ajutorul. Am avut succes cu aceste cazuri și nu avem de gând să ne oprim aici. Oricine are dreptul la servicii medicale de calitate”.

Ce spune anestezistul?

Adrian Dinescu (foto dreapta) este personajul principal al acestor povești frumoase. El este omul care are grijă să-i sedeze pe pacienții bolnavi de autism, schizofrenie sau epilepsie.

„Eu nu înțeleg de ce colegii mei se feresc să lucreze cu astfel de oameni. Ei sunt stigmatizati la modul absurd de lumea medicală. Sedarea acestor pacienți nu are riscuri mai mari decât în general. Sunt cazuri complexe, care nu au o dificultate mai mare pentru anestezist”, a spus medicul anestezist.

Acesta a adăugat: „Trebuie doar să existe o comunicare mai mare medic-pacient. Atât! Este o personalizare a sedării, dacă vreți. Important e să-i ajutăm pe toți și acest lucru mă bucură nespus”.

 Ionuț Leahu: “Am depășit barierele

Dr. Ionuț Leahu, CEO-ul Clinicilor Dr. Leahu, pune accentul pe servicii de înaltă calitate, indiferent de pacient. “Plecăm de la premisa că nu există pacient cu probleme de natură stomatologică a cărui rezolvare să nu o găsească în clinicile noastre din București și din țară. Tocmai de aceea, am privit tratarea acestor pacienți ca pe o provocare și, de ce nu, ca pe un gest de umanizare. Am încercat să înțelegem și să depășim barierele de care se lovesc și să-i ajutăm. Vom continua acest lucru și pe viitor”, a punctat dr. Ionuț Leahu, specialist în implantologie.

 

 

 

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134