Este simplu să te bucuri de o viață mai bună!

Ce este medicina integrată?

Afecțiunile stomatologice trebuie integrate în contextul sănătății tale generale. De-a lungul timpului s-a dovedit științific că orice problemă apărută la nivelul cavității orale, poate influența echilibrul întregului organism, dar și invers. Cât despre ce reprezintă medicina integrată, află că atât sănătatea, cât și afecțiunile, indiferent că vorbim de dantură sau alte părți ale corpului tău, trebuie abordate împreună.
Tocmai de aceea, la Clinicile Dentare Dr. Leahu este simplu să te bucuri de o viață mai bună. Specialiștii îți vor fi alături și te vor îndruma, pentru a-ți recăpăta sănătatea dentară, dar și sănătatea generală.

Importanța sănătății dentare prin integrarea pediatriei

De ce este nevoie de medicina integrată atunci când vorbim despre sănătatea dentară?

Există suficiente argumente de ordin medical, care susțin că atunci când aveam grijă de sănătatea noastră dentară, reușim să prevenim și alte afecțiuni generale. Un exemplu este cel a bolii parodontale, cunoscută și ca boala gingiilor, care poate fi responsabilă de apariția diabetului zaharat, hipertensiunii arteriale și a bolilor cardiovasculare.

Totodată este important ca atunci când mergem la medicul stomatolog, să existe o corelare între situația cavității orale și celelalte afecțiuni ale organismului, pentru a primi tratamentul potrivit.

Informează-te de la specialiștii din domeniu

Cum poate influența situația dentară sănătatea generală?

Organismul tău este „mașinăria” perfectă. Sau, cel puțin, a fost creat să funcționeze perfect. Totuși, este important să știi faptul că sănătatea orală poate influența radical sănătatea generală. În ce fel se întâmplă acest lucru?

Ei bine, află că masticația începe de la nivelul cavității orale și rolul ei este să pregătească alimentele pentru a fi preluate de intestin și stomac. În contextul unor infecții dentare, procesul de masticație se va îngreuna, motiv pentru care sunt favorizate afecțiunile gastrointestinale.

Studiile recente cu privire la sănătatea orală și influențele sale față de întregul organism, atrag atenția asupra unui risc crescut de accident vascular cerebral. Cum este posibil? Ei bine, o simplă afecțiune gingivală, o acumulare de tartru, dar și lipsa unor dinți îți poate afecta în timp sănătatea creierului. Totul în această situație pornește de la o igiena orală incorectă, o predispoziție genetică la carii dentare sau pierderi dentare care pot dezvolta în timp leziuni la nivelul creierului.

Oamenii care suferă de diabet se confruntă cu un proces de vindecare deficitar, o cicatrizare mai lentă a rănilor și un risc crescut la infecții. De asemenea, diabetul este un factor care favorizează pierderea totală a danturii. În cazul în care diabetul zaharat nu este ținut sub control, cantitatea de salivă produsă poate scădea semnificativ. Gura uscată, cunoscută în termeni medicali sub numele de xerostomia, este un mediu propice pentru apariția cariilor dentare, infecțiilor și ulcerațiilor extinse.

O altă complicație cu care persoanele diabetice se pot confrunta este dată de vindecarea deficitară a țesuturilor orale. Când acestea au nevoie de extracții dentare prezintă un risc crescut de hemoragie postextracțională, motiv pentru care extracția se face numai dacă glicemia nu depășește 180 mg/dl și se menține constantă. Se recomandă anestezia cu substanțe care nu conțin vasoconstrictor, pentru a împiedica creșterea nivelului de glucoză din sânge.

,,Endocardita bacteriană este, de multe ori, o boală fatală. Aceasta se poate complica și finalul este sumbru. În ultimul timp văd foarte des cazuri de endocardită la persoane care, evident, au neglijat probleme ale cavitătii orale. Iar lucrul acesta nu face altceva decât să permită raspândirea bacteriilor în sânge. Legătura dintre patologia orală și cea cardiovasculară este una practic că între toate organele. Patologia orală influențează aproape tot, inclusiv sănătatea mintală”, explică Dr. Anca Simona Tau.

Formular de contact

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

Testimonial pacient

„Aveam nevoie de implanturi dentare în partea superioară și în partea inferioară, iar atunci au început căutările mele pe internet pentru a afla care este clinica potrivită, unde pot beneficia de acest serviciu. Atunci am descoperit Clinicile Dentare Dr. Leahu. Aparatura modernă întâlnită aici a fost primul factor de încredere pentru a accepta planul de tratament propus. Situația mea nu a fost una simplă la prima vedere, deoarece sunt diabetic, dar medicii din cadrul clinicii sunt profesioniști și mi-au oferit toate indicațiile necesare pentru ca afecțiunea pe care o am, să nu fie un impediment în a obține o dantură sănătoasă. Sunt foarte mulțumit de rezultat și mă simt foarte bine acum după tratament.
Recomand Clinicile Dentare Dr. Leahu deoarece medicii sunt pregătiți să răspundă tuturor nevoilor pacienților.” Cezar Sandutiu

Care sunt pașii pentru a te bucura de o viață mai bună?

  • Este important ca în fiecare an să faci un set de analize generale de sânge, care te vor ajuta să depistezi din timp anumite afecțiuni;
  • O alimentație echilibrată te va ajuta să-ți menții, atât sănătatea dentară, cât și a cea a întregului organism;
  • Vizitele regulate la medicul stomatolog, la fiecare 6 luni, îți vor păstra dinții sănătoși;
  • O igienă orală regulată și corectă te va ajuta să previ afecțiunile dentare;
  • Mulțumită faptul că ai o dantură sănătoasă, funcțională și estetică, ai mai multă încredere în tine și zâmbești fără rețineri;
  • Calitatea vieții este îmbunătățită atunci când întregul tău organism este în armonie.

Oamenii tratează oameni

Integrarea medicinei pornește de la ideea de OM. Tocmai pentru că atunci când ai în fața ta o persoană, care are nevoie de un anumit tratament pentru a-și recăpăta sănătatea, fie ea dentară sau generală, este esențial să-l privești în întregime pentru ai oferii cele mai bune soluții. Astfel că, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, alegem să tratăm omul din fața noastră, prin a identifica cauza și a trata efectul.

Și în spatele halatului se află tot un om, care empatizează și înțelege cât de importantă este starea de bine pentru fiecare dintre noi, astfel încât să ne bucurăm de fiecare moment al vieții.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777