Medicul dentist care tratează mai întâi pacientul, după care boala dintelui

 


De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 12 octombrie 2016

Vizualizat de 1.412 utilizator/i

Se spune tot mai mult, parcă, în ultima vreme că medicina dentară priveşte mai mult boala dintelui şi nu pacientul. Dr. Corina Ene, medic dentist în Clinicile Dr.Leahu dezminte această idee. Am cunoscut-o legată de pacienţi, trebuie să vadă omul, să vorbească cu el, să îi explice pe înțelesul lui pas cu pas planul de tratament. Corina  pune în fiecare zi zâmbetul pe chipul pacienților și nu orice fel de zâmbet ci unul sănătos și frumos.

  1. Ce înseamnă pentru dumneavoastră a fi medic stomatolog?
    A pune zâmbetul pe chipul pacientului și nu orice zâmbet ci unul sănătos, funcțional și estetic.
  1. Cum a apărut această pasiune pentru medicină, în special pentru stomatologie?

    Am început să descopăr această ramură a medicinei în momentul în care am urmat cursurile Colegiului de Tehnică Dentară.  După licențiere am primit invitația de a lucra ca preparator pentru studenții aceluiași colegiu, dar și în laborator, în paralel, ca tehnician dentar. Am acceptat imediat.  A urmat un an în care am luat contact îndeaproape cu partea de laborator, dar mai ales am avut șansa de a descoperi partea clinică, moment în care am știut că asta vreau să fac.  Așa a apărut pasiunea care m-a determinat să îmi continui studiile, absolvind Facultatea de Stomatologie în 2008.
  1. Care sunt cele mai des întâlnite probleme dentare ale românilor

    Caria dentară –din pacate este prezentă la 80-90% din populația României și parodontopatia (parodontita sau boala parodontală) – peste 70% din populația globului suferind de divere forme de afectare ale parodonțiului marginal, românii nefacând excepție.
  1. Cum ați descrie clinicile Dr. Leahu în câteva cuvinte?

    Tehnologie de ultimă generație în slujba unei echipe de profesioniști, totul în interesul pacientului.
  1. Aveți câteva sfaturi pentru pacienți?

    Mai bine previi decât să tratezi, prin urmare le recomand să vină la control și igienizare profesională în cabinet la fiecare 6 luni, fără să aștepte să-i doară ceva (când doare poate fi deja prea târziu).  Să-și îngrijească dantura riguros, prin periaj gingivo-dentar corect realizat obligatoriu de 2 ori pe zi și folosirea metodelor adjuvante: ața dentară, periuțe interdentare, duș bucal, apă de gura și foarte important, să nu se spele pe dinți timp de o oră după ce consumă alimente sau băuturi acide.

Nu uitați: sănătatea orală crește calitatea vieții!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134