Medicul Eduard Cristian Butuza: “Cu vizitele regulate la stomatolog se poate învinge teama de dentist”

 


De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 17 iulie 2019

Vizualizat de 635 utilizator/i

Dr. Eduard Cristian Butuza este unul dintre componenții echipei Dr. Leahu care vine la job cu zâmbetul pe buze. Tânăr și dornic de afirmare, dr. Butuza mărturisește că principala problemă cu care se confruntă în meseria sa este teama pacienților de stomatolog.

Eduard, care este cel mai frumos lucru în a fi medic stomatolog?
Pentru mine, cel mai plăcut lucru în a fi medic medist este împlinirea de a transforma vizita la stomatolog într-una plăcută și relaxantă. Când pacientul vine și pleacă cu zâmbetul pe buze, pentru mine este un câștig incomensurabil.

 De ce ai ales stomatologia și, mai ales, endodonția?
Pasiunea pentru stomatologie am descoperit-o la facultate când am început să lucrez si am observat ce implică această meserie. Am ales stomatologia pentru că îmi place să interacționez cu oamenii și îmi plac lucrurile meticuloase ce constituie o provocare atât din punct de vedere tehnic cât și tehnologic, iar endodonția (ramura stomatologiei care se ocupă cu tratamente de canal) este exact ceea ce căutam. Astăzi, folosirea microscopului în procedurile stomatologice crește rata de succes a tratamentelor cu până la 90%.

Care este problema cu care te confrunți cel mai des din postura de medic dentist?
Problema cu care ma confrunt cel mai des este nivelul de anxietate al pacientului si teama acestuia față de manoperele stomatologice. Încet, încet, percepția pacientului se schimbă și mulți înțeleg că în România anului 2019 nu mai doare pe scaunul stomatologic. Cei mai temători sunt pacientii care au avut contact cu stomatologul în copilarie și nu au avut o experiență plăcută în urma vizitei la cabinet.

Care crezi că este punctul tău forte când vine vorba despre relația medic-pacient?
Cred că răbdarea si meticulozitatea mă caracterizează când vine vorba despre profesie.

Cum ai caracteriza pacientul român?
Din păcate, pacientul român este anxios și, uneori, nerăbdător. Am credința că lucrurile acestea se vor remedia în timp.

Va veni vremea în care roboții vor lua locul medicilor stomatologi?
Cu siguranță vor veni și acele vremuri! Însă generația noastră nu le va trăi și va trece foarte mult timp până când Dr. Robot îl va înlocui pe Dr. Butuza.

Cum si-ar putea învinge unii pacienți teama de dentist?
Unul dintre secrete ar fi vizitele regulate. Apoi, cred că teama poate fi învinsă cu răbdare și încredere în medicul stomatolog.

Te-ai gândit vreodată să pleci din țară?
Da. Am luat în calcul si această opțiune, dar acum nu este momentul.

Ce pasiuni ai?
Practic alpinismul, escalada, ski-ul, hiking-ul in mare, tot ce implică sau are legătură cu muntele.

Care este secretul pentru a veni cu zâmbetul pe buze la job?
Este un secret multiplu, dacă pot să spun așa: pacienții fericiți!

Sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să ofere sănătate reală și o experiență excepțională? Sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele cinci clinici din București, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Pitești, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Timișoara ori Clinicile Dentare Dr. Leahu din Turda.

 

 

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134