Medicul și prietenul de încredere al copiilor tăi, dr. Iris Dan

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 20 septembrie 2017

Vizualizat de 620 utilizator/i

Colega noastră și prietena micuților pacienți, dr. Iris Dan a ales pedodonția deoarece a vrut să facă din vizitele la medicul stomatolog o experiență cât mai plăcută pentru copii. A vrut să lucreze cu copiii pentru a le reda zâmbetul și a le vorbi pe înțelesul lor, fără termeni sofisticați care ar putea să le sune înfricoșător. Copiii care vin la ea în cabinet câștigă un prieten care să aibă grijă de dințișorii lor, iar părinții un medic de încredere.

  1. Ce își doresc cel mai mult părinții și cei mici de la un medic dentist pentru copii?

De cele mai multe ori, atât părinții, cât și copiii își doresc același lucru de la un medic pedodont. Își doresc o persoană calmă și competentă, care să îi facă pe cei mici să se simtă în siguranță și care să le vorbească pe înțelesul lor.

  1. Care a fost cea mai neplăcută experiență a ta la medicul dentist când erai copil?

Cu siguranță toți am avut în copilărie experiențe neplăcute la medicul dentist, de care ne aducem aminte și astăzi. Când eram eu mica și mergeam la stomatolog, aparatura rudimentară îmi producea o stare de frică. Mediul nu era deloc prietenos, nu existau cabinete special amenajate pentru copii. Din fericire acum totul a evoluat, iar în Clinicile Dentare Dr. Leahu materialele, aparatura și atmosfera te fac să te simți mai degrabă la grădiniță și nu la spital.

  1. Ce te mobilizează pe tine în activitatea de zi cu zi?

Un medic pedodont nu are niciodată timp să se plictisescă, deoarece copiii nu îți oferă niciun moment de monotonie. Sunt o sursă constantă de energie.

  1. Cum arată o zi în Clinicile Dentare Dr. Leahu?

Fiecare prichindel este o experiență unică. Au personalități diferite, unii sunt mai năzdrăvani, alții mai liniștiți, vârste diferite, afecțiuni dentare diferite, ce implică tratamente mai simple sau mai complexe. Gestionarea tuturor acestor factori îmi colorează ziua, făcând-o unică și mereu antrenantă. Tratamentul ulterior propriu-zis poate fi reprezentat de o serie de manopere, de exemplu: obturații, extracții, sigilări, igienizări, tratamente endodontice. Fiecare dintre acestea este explicată micuțului pacient într-un limbaj adecvat vârstei.

  1. Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o în legătură cu dantura ta?

Regret faptul că după ce am purtat aparat dentar timp de doi ani de zile, nu am dus la bun sfârșit indicațiile pe care mi le-a oferit medicului ortodont. Nu am purtat aparat de contenție.

  1. Când ți-ai dat seama că vrei să îmbrățișezi această meserie?

Cred că undeva prin ultimul an de liceu. Ulterior am ajuns să îndrăgesc această ramură a stomatologiei, pedodonția. Zilnic am satisfacția de a ajuta copiii să își recapete zâmbetul, oferindu-le o dantură frumoasă și sănătoasă.

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777