search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Medicul stomatolog Anita Prioteasa: „Sper ca peste 100 de ani munca medicilor stomatologi să nu fie făcută de roboți”

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 11 ianuarie 2019

Vizualizat de 1.396 utilizator/i

În luna noiembrie a anului 2018, lanţul de clinici stomatologice Dr. Leahu s-a extins și în Timișoara ajungând la un număr de șase clinici (patru în București, una în Pitești și una în Timișoara). Echipa din Banat și-a însușit repede motto-ul „sănătate reală și o experiență excepțională a pacientului”. Doctorul stomatolog Anita Prioteasa a povestit felul în care și-a ales meseria și felul în care vede stomatologia peste 100 de ani.

Îți mai amintești cum a fost interacțiunea cu primul tău pacient?
Îmi amintesc prima mea interactiune cu un pacient căruia trebuia să îi rezolv o anumită problemă de ordin stomatologic. Eram anul al IV-lea, voluntar în urgență, asistată de un medic și venise rândul meu să gestionez situația, urlete, plânsete, durere mare, eu începătoare, dar am început cu diagnosticul, cel diferențial apoi, greu pentru vremea aceea de stabilit exact, a urmat anestezia, am continuat cu un drenaj și asta a fost tot! Eram mândră că am putut să fac totul de una singură, mi se părea ceva incredibil, pentru prima mea interacțiune cu un pacient care să fie ceva mai mult decât un detartraj sau o obturație.

De ce crezi că se tem românii de stomatolog?
Din păcate, în Romania, educația în ceea ce privește sănătatea orală este puțin deficitară, dar în creștere. În general, toți oamenii se tem, nu doar românii. Această panică nejustificată vine din cauza faptului că mulți nu înțeleg importanța vizitei regulate la medicul stomatolog. Cred că s-a imprimat în mintea anumitor persoane un eveniment din trecut cu un stomatolog, pe vremea în care tehnologia nu era atât de dezvoltată și extracțiile dureau. Aceste lucruri au marcat negativ psihicul pacientilor și se imprimă și în prezent în mintea lor. Noi tratăm și facem ca toate procedurile să nu fie dureroase! Vă așteptăm să vă convingeți! 

Când ai decis să urmezi cursurile facultății de stomatologie și de ce?
Decizia de a deveni stomatolog am luat-o în clasa a 11-a, singură, fără să mă sfătuiesc cu nimeni. Am știut că îmi doresc să fac medicină dentară. A fost pur si simplu ceea ce voiam eu să urmez, așa am simțit. Nu am pe nimeni în familie în domeniu. A fost spontan! Și nu regret deloc alegerea făcută!

Practici stomatologia din pasiune pentru oameni?
Stomatologia nu o poți face, oarecum, ci doar din pasiune, în primul rând pentru oameni, pentru dorința de a-i ajuta și a vedea fericirea și zâmbetul lor pe buze de multumire și împlinire. În al doilea rând din pasiune pentru meserie! Trebuie să îți placă ceea ce faci enorm, altfel este un chin să faci ceva ce nu îți dorești! Cred că anii mei de voluntariat în UPU STOMATOLOGIE, aproape cinci la număr, dovedesc faptul că practic această meserie din pasiune pentru oameni și din dorința de a-i ajuta.

Cum crezi că va arăta stomatologia peste 100 de ani?
În anul 2120… ce să zic… cred că se va evolua enorm, de la dinți formați din celule stem, până la o tehnologie foarte avansată, sper totuși să mai fie nevoie de medici dentiști, să nu se inventeze un robot care ne face munca, pentru că el nu ar putea să socializeze cu oamenii, să dezvolte relații de suflet. Și când spun relații de suflet mă gândesc la relația pacient-medic sau, mai degrabă pacient-fericit, medic-mulțumit!

Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 0745 098 333 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134