search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Medicul Tudor Mihai Alin: „Pacienții trebuie să înțeleagă ce tratament li se va face”

 

Mihai Tudor

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 14 februarie 2019

Vizualizat de 588 utilizator/i

În Clinicile Dr. Leahu Pitești au fost tratați deja câțiva mii de pacienți, deși nu a trecut niciun an de la deschidere. Medicul Tudor Mihai Alin este una dintre piesele de rezistență care face parte din echipa Dr. Leahu de la Pitești și, asemeni colegilor săi, „scrie” povești care se termină cu zâmbete sănătoase. Acesta explică importanța comunicării cu pacienții care trebuie să fie la curent cu toate tratamentele pe care le vor avea de făcut. 

Alin,cum îi convingi pe pacienții cărora le este teamă de dentist să treacă pragul Clinicilor Dr. Leahu?
Le explic că nu se pune problema de durere, în cazul în care anumite tratamente creează disconfort, se face anestezie iar pacientul nu simte nimic. În prima ședință doar discutăm despre afecțiunile orale, las pacienților timp să se acomodeze cu mediul, și le explic în detaliu orice nelămurire legată de planul de tratament. Pacienții trebuie să înțeleagă ce tratament li se va face. Dacă teama persistă, îi liniștesc spunându-le că începem cu manopere mai scurte, de exemplu, igienizarea.

Care crezi că este lucrul pe care-l au colegii tăi în comun?
Avem cu toții o dorință constructivă de a face lucrurile cât mai aproape de perfecțiune.

De ce crezi că românii stau prost la capitolul igienă orală?
Este vorba despre educația deficitară cu privire la igiena orală pe care o primesc din familie, deci de indiferența cu care tratează problemele de sănătatea. Din păcate, românul ajunge la doctor doar atunci când îl doare ceva.

Cât de mult contează ca un pacient să vina periodic la control?
Este esențial să vină periodic, la controale regulate, deoarece doar așa putem constata o afecțiune în stadiu incipient și astfel putem să evităm să ajungem la tratamente îndelungate.

Care este motto-ul tău?
Puterea stă în mine.

De ce crezi că pacienții din România își pierd dinții atât de timpuriu?
Cel mai probabil, acest lucru se întâmplă din cauza neglijenței igienei orale. Pacienții încă nu conștientizează importanța periajului dentar de două ori pe zi și este datoria noastră, a medicilor stomatologi, să educăm publicul.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, fie Clinicile Dr. Leahu din Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134