search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Nimic nu poate oferi o bucurie mai mare unui medic decât fericirea pacienților” Interviu Dr. Anita Prioteasa – medic dentist, Timișoara

 

Dr. Anita Prioteasa in stanga si pacientul in dreapta in cadrul consultului stomatologic
Teama de dentist poate fi alungată doar împreună cu medicul stomatolog.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 5 martie 2020

Vizualizat de 729 utilizator/i

Anita Prioteasa, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Timișoara, consideră că dantura este cartea de vizită a oricărei persoane. Își dorește să ofere pacienților săi zâmbete sănătoase și încredere în propria persoană.

De ce ați ales stomatologia?

Am decis să practic stomatologia în clasa a XI-a, pentru că mi-am dorit să am o meserie în care să pot ajuta oamenii din jurul meu. Mi-a plăcut și medicina generală, dar am ales medicina dentară pentru că mereu studiam zâmbetul persoanelor pe care le întâlneam.

Cine sau ce v-a inspirat să deveniți medic stomatolog?

Faptul că mereu priveam în primul rând zâmbetul oamenilor m-a determinat să aleg sa fiu medic stomatolog. M-au fascinat întotdeauna persoanele cu dinți sănătoși, albi și integrii. Nu am în familie pe nimeni care să practice această meserie, a fost pur și simplu o dorință care s-a împlinit, după multă muncă și efort depus în anii facultății.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este o zi în care se îmbină munca cu zâmbetul și armonia. În fiecare zi cunoști persoane noi, pacienți care îți devin apropiați, cu care formezi o legatură specială.

Cum vă simțiți în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

În Clinica Dentară Dr. Leahu Timișoara ma simt ca acasă. După aproximativ un an și jumătate de când lucrez aici, colegii au devenit parte din familia mea. Cunosc pacienți noi cărora îmi doresc să le ofer o experiență excepțională. Mereu am ceva nou de învățat de la echipa cu care lucrez. Tehnologia pe care o utilizăm este de ultimă generație și suntem mereu în cunoaștere de ceva nou pentru a ne dezvolta și a oferi servicii de calitate.

Credeți că este importantă vechimea la locul de muncă?

Consider că vechimea este importantă. Odată cu aceasta, formăm o comuniune medici-pacienți fericiți. Cu trecerea timpului în clinică, nivelul tău ca medic se dezvoltă automat, echipa este mare și în continuă creștere. Medicii mai vechi mereu îi învăța pe cei noi tehnici dobândite în trecut, în   experiența lor. Consider că cel mai important este să fim o echipă, să împărtășim fiecare caz cu colegii noștri.

Cum a fost începutul cariei, ați întâmpinat dificultăți?

A fost o perioadă dificilă la începutul carierei. Dacă nu ai experiență, ai nevoie de cineva care să te îndrume, să te supravegheze, să îți împărtășească din cariera lui. Eu, de exemplu, am ales să fiu medic voluntar la UPU Stomatologie Timișoara. Astfel, timp de cinci ani, am pus în practică teoria învățată în timpul facultății și am învățat o mulțime de lucruri noi. Nu a fost deloc ușor, dar știu că totul a fost în folosul meu ca medic, pentru a mă dezvolta. Am abandonat viața de student și am ales să mi-o dedic stomatologiei în întregime, din pasiune pentru oameni.

Ce credeți că este dificil în postura de medic dentist?

Sunt și momente dificile în postura de dentist, sunt unele cazuri dificile, în care trebuie să apelezi la un coleg cu mai multă experiență sau să faci o muncă de echipă. Mie îmi place acest lucru și am încredere în colegii mei. Consider că nu există situații care nu pot fi rezolvate. Nu există nu pot, doar nu vreau!

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?  

În primul rând, cred că trebuie să creezi o relație personală cu pacientul, să ajungi să îl cunoști, să știi date despre sănătatea sa generală, dar și despre el ca om. Sunt pacienți cu fobie de dentist, iar dacă ai o abordare calmă, îi poți liniști, îi poți obișnui cu persoana ta pentru a trece peste frică cu ajutorul medicului stomatolog. Încrederea pe care și-o formează pacientul este cea mai importantă. Trebuie să inspirăm încredere, calmitate și, cel mai important, profesionalism!

Cât de importantă credeți că este educarea pacientului cu privire la igiena orală?

Educarea pacientului privind igiena orală este cea mai importantă. Cu toții ar trebui să înțelegem că astfel putem preveni afecțiunile dentare. Prevenția scade numărul manoperelor stomatologice, a vizitelor la dentist si, desigur, scade costurile tratamentelor.

În România, procentul oamenilor care realizează o igienizare corectă a cavității orale a început să crească. Dacă fiecare dintre noi, medicii, am oferi o lecție despre igiena orală, sunt convinsă că procentul ar crește.

Care este secretul unui medic de succes?

Secretul unui medic de succes este satisfacția pacientului, nimic nu îți poate oferi o bucurie mai mare decât un pacient împlinit, cu o dantură sănătoasă și frumoasă.

Dr. Anita Prioteasa în timpul unei interventii stomatologice

Endodonția este o specializare ce necesită răbdare și foarte multă atenție

Care sunt punctele dumneavoastră forte?

Un punct forte este calmitatea. Anii petrecuți în urgență mi-au oferit ocazia să mă lovesc de o mulțime de situații grave, cărora a trebuit să le fac față cu brio. Mă consider o persoană dinamică, sociabilă și sigură pe mine, iar acest lucru ma ajută să le ofer încredere pacienților. Practic endodonția, ceea ce denotă și răbdarea de care dau dovadă.

Cum și-ar putea învinge unii pacienți teama de dentist?

Teama de dentist poate fi alungată doar împreună cu medicul stomatolog. Acesta trebuie să îi explice pacientului toate manoperele cu multă răbdare, să discute despre ceea ce urmează să fie efectuat și, evident, să discute despre traumele din trecut tocmai pentru a le elimina.

Ce vă motivează să veniți la cabinetul stomatologic în fiecare zi?

Mă motivează faptul că lucrez mereu cu pacienți noi. Ofer tot ceea ce știu eu mai bine din punct de vedere medical. Fiecare zi este o provocare pentru mine. Îmi doresc să ofer cât mai multor pacienți zâmbete sănătoase și frumoase.

Care sunt pasiunile dumneavoastră?

Pasiunea mea cea mai mare după stomatologie, este sportul. Consider că mă ajută în viața cotidiană, postura fiind importantă. Schiatul este sportul meu preferat, îl practic de 13 ani. În copilărie am jucat tenis de câmp de performanță și gimnastică la sol. Sportul m-a educat să am o viață disciplinată.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134