,,Noi, ca medici stomatologi nu schimbăm doar zâmbete, ci schimbăm vieți.” – Interviu cu Dr. Adrian Herman, medic stomatolog

 

medic stomatolog in stanga, aparatura moderna in dreapta
Un pacient educat este întotdeauna un pacient care înțelege că este mai ușor să previi decât să tratezi.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 2 decembrie 2021

Vizualizat de 302 utilizator/i

Te-ai întrebat vreodată de ce este bine să alegi o clinică care să aibă aparatură digitală modernă, radiologie dentară în propria incintă și o echipă de medici profesioniști? Ei bine, la Clinicile Dentare Dr. Leahu din Oradea sunt prezente toate dotările de care are nevoie atât pacientul, cât și medicul stomatolog pentru a realiza un tratament stomatologic de excepție. Află de la Dr. Adrian Herman, medic stomatolog cum decurge o zi în cabinetul stomatologic alături de pacienții săi și cât de importantă este educarea pacientului cu privire la igiena orală,  dar și ce soluție există pentru acele persoane care au rămas complet fără dinți, din interviul următor.

De cât timp faci parte din cadrul Centrului de Excelență regional Oradea și cum te înțelegi cu echipa?

Am început colaborarea la Centrul de Excelență regional Oradea în Octombrie 2019. Sunt o persoană căreia îi place munca în echipă, deci pot să spun că mă înțeleg bine cu toți colegii mei. Unul din avantajele de a lucra într-o clinică mare este acela de a fi înconjurat de alți medici cu care mă pot consulta și de la care pot învăța. La rândul meu, îmi propun în fiecare zi să ofer o experiență excepțională atât colegilor cu care lucrez, cât și pacienților care îmi trec pragul.

Cum arată o zi de lucru obișnuită alături de pacienții tăi?

O zi de lucru obișnuită este încărcată cu multă energie și voie bună. Sunt o persoană dinamică și îmi place să transmit această stare și pacienților care se așează pe scaunul meu.

Începem ziua prin a stabili ce avem de făcut pentru pacienții programați, în ziua respectivă. Colega mea, asistenta medicală pregătește cabinetul pentru întâmpinarea pacienților, acordând o atenție sporită asupra normelor de igienă. Fie că vorbim de consultații inițiale sau despre pacienți care sunt în timpul unui tratament stomatologic, ne asigurăm că atât rezultatul pe care îl va obține pacientul la final, cât și atmosfera din cabinet depășesc așteptările oamenilor care vin în clinică.

Povestește-mi despre o provocare întâlnită de-a lungul carierei tale și cum ai depășit-o?

Fiecare caz în parte este o provocare, deoarece fiecare om este diferit și are nevoi specifice. Mereu încerc să înțeleg cât mai bine ce își dorește pacientului și să dau 100% în găsirea celei mai bune soluții de tratament. Nu pot să dau un exemplu anume, însă, de regulă, provocările mari le întâlnesc la cazurile de reabilitare totală.

Cum îi ajută aparatura digitală modernă din clinică pe pacienți să beneficieze de tratamente sigure și eficiente, într-un timp foarte scurt?

Trăim în epoca vitezei, ne dorim ca lucrurile să se întâmple repede, astfel încât programul nostru de zi cu zi să nu fie dat peste cap. Aici intră în scenă aparatura digitală și tehnologia care face diferența pentru pacienții noștri.

Sistemul ,,Dinți ficși în 24 de ore” este considerat o procedură modernă de restaurare dentară la nivel mondial. Cu alte cuvinte, pacienții beneficiază de un tratament complex de implanturi dentare, mai exact de 6 implanturi pentru arcada superioară și 4 implanturi pentru arcada inferioară. După realizarea intervenției chirurgicale, pregătim pacientul pentru amprentarea implanturilor inserate. Durata amprentării depinde de complexitatea cazului. Apoi, în decurs de 24 de ore primim lucrarea provizorie de la laborator, cu care pacientul va rămâne timp de 6 luni. După montarea lucrării provizorii, mă revăd cu pacientul la 7 zile pentru îndepărtarea firelor superficiale rămase în urma intervenției chirurgicale, apoi peste încă 7 zile, pentru îndepărtarea firelor mai profunde. De asemenea, pacientul revine în cabinet peste o lună de la intervenție pentru a verifica igiena și pentru a ne asigura că respectă cu strictețe indicațiile primite.

Dacă în urmă cu câțiva ani întreg procesul dura câteva zile, acum totul se întâmplă repede și, cel mai important, rezultatele sunt așa cum și-a dorit pacientul sau de cele mai multe ori peste așteptările acestuia.

medic stomatolog in stanga, pacienta in dreapta

Dr. Adrian Herman împreună cu doamna Rodica Covaciu

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient

Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect în relația medic-pacient este comunicarea. Atâta timp cât există o comunicare bună și o transparență, lucrurile merg bine. Încă de la prima consultație îi îndemn pe pacienții mei să îmi spună care sunt așteptările lor reale. Povestim despre istoricul lor medical și punem la punct planul de tratament. Întotdeauna mă asigur că îi explic pacientului fiecare etapă pe care trebuie să o parcurgă, astfel încât acesta să înțeleagă exact care sunt pașii pe care îi vom urma. De asemenea, consider că este important să îi ajutăm pe pacienți să se simtă confortabil și în siguranță atunci când vin la stomatolog.

Este importantă educarea pacientului cu privire la igiena orală? Ce sfaturi le poți da?

Educarea pacientului cu privire la igiena orală este extrem de importantă. Un pacient educat este întotdeauna un pacient care înțelege că este mai ușor să previi decât să tratezi.

Sfaturile mele cu privire la igiena orală sunt următoarele:

  • Să respecte cu strictețe rutina de îngrijire acasă, adică să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Suplimentar să folosească ața dentară și apa de gură;
  • Să meargă la controale periodice la stomatolog, odată la 6 luni, iar pe lângă control să realizeze și o igienizare profesională, pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul dentar depozitat atât pe suprafața dinților, cât și în spațiile dintre aceștia;
  • Dacă se confruntă cu o problemă dentară, să nu aștepte până se agravează și să meargă imediat la medicul stomatolog pentru a o trata la timp.

În final, am vrea să știm cum își petrece Dr. Adrian Herman timpul liber?

Timpul liber mi-l petrec alături de soție și de fetița noastră minunată. Fie că stăm acasă, ieșim la plimbare prin oraș sau dăm o fugă undeva la munte, încercăm să profităm cât mai mult de timpul liber.

Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă de excepție de la care ai foarte multe de învățat ne poți spune câteva ceva despre tine și poți lăsa CV-ul la această adresă de e-mail hr@drleahu.ro.

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134