021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Nu ea a ales medicina, ci medicina a ales-o pe ea – interviu Dr. Ligia Baran

 

De: | Etichete: , , , , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | ianuarie 10th, 2017

Vizualizat de 759 utilizator/i

Nu ea a  ales medicina, ci medicina a ales-o pe ea. Și a avut toate motivele din lume  să o facă.  Pentru că dr Ligia Baran este doctorița care, atunci când îți zâmbește, știi că totul o sa fie bine. A renunțat la orașul natal, Iași, pentru a veni la București să lucreze în Clinicile Dr. LEAHU pentru că și-a dorit întotdeauna să fie la cel mai înalt nivel. Cea mai mare satisfacție pe care o are este bucuria de a schimba în bine viața pacienților ei.

  1. Când v-aţi descoperit pasiunea pentru stomatologie și de ce ați ales acest domeniu?

Primul contact cu domeniul biologiei l-am avut în gimnaziu când am constatat atracția pentru această disciplină, cu precădere pentru anatomia umană. Mai târziu, în primul an de liceu am descoperit genetica, inițial cea vegetală și animală, iar apoi pe cea umană. Anii au trecut, iar aceasta pasiune s-a transformat ușor în dorința de a descoperi și înțelege biologia la un alt nivel.

Consider cu tărie că meseria de medic nu se alege, ci ca ea te alege  pe tine. Dat fiind interesul meu pentru știință, dar și dorința de a-i ajuta pe cei din jur și de a-i face să zâmbească, medicina dentară parea că mi se potrivește cel mai bine. Asta s-a și întâmplat, au urmat șase ani intenși de studiu, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași,  ani în care am fost introdusă, încet încet, în tainele stomatologiei. Pe toată această perioadă, dorința continuă de a învăța și a dobândi cunoștiințe m-a îndrumat să mă implic în cât mai multe proiecte și să particip la diverse cursuri și workshop-uri. Începând cu anii IV și V de studiu, am avut ocazia să pun în practică toate cunoștințele teoretice acumulate, lucrând ca asistentă de medicină dentară la o clinică stomatologică din Iași.

Alegerea de a mă muta în București nu a fost deloc una ușoară. Încă din studenție urmăream cu mare interes paginile de Facebook și site-urile Cliniclor dentare Dr. Leahu, visând mereu să practic stomatologia la un stardard înalt, și de ce nu, să mă alătur și eu acestei echipe. Stomatologia este o știință într-o continuă schimbare, noile tehnologii implicând proceduri și manopere terapeutice inovative și de aceea, un bun medic dentist trebuie să fie la curent cu toate acestea. Astfel am renunțat la Iași, orațul natal, din dorința de a mă alătura aceastei echipe, un colectiv minunat, în care stomatologia și tratamentele oferite pacienților sunt la superlativ.

  1. Ce înseamnă a fi medic stomatolog în Clinicile dentare Dr. Leahu?

Profesia de medic dentist este o meserie care te provoacă, dar care îți oferă în același timp, multe satisfacții. Este o profesie care presupune multă atenție la detalii, iar un bun medic dentist trebuie să aibă, pe lângă o dexteritate și o coordonare excelentă, și bune abilități de comunicare cu oamenii. Acesta trebuie să interactioneze bine cu pacienții săi, să stabilească o relație bazată pe încredere, să le ofere siguranța  și să îi facă să se simtă confortabil, atunci când sunt supuși diverselor tratamente stomatologice. Totodată, un medic dentist trebuie să dea dovada de onestitate și de compasiune față de pacientul pe care îl tratează, mai ales ca afecțiunile stomatologice pot avea un impact important asupra vieții sociale a acestuia.

În cadrul Clinicilor dentare Dr. Leahu am ocazia să pun în practică toate aceste calități, dar totodată să mă dezvolt și pe plan profesional. A fi medic stomatolog la Clinicile dentare Dr. Leahu înseamnă, în primul rând, a face parte dintr-o echipă. Este un mediu de lucru dinamic, în care colaborarea interdisciplinară joacă un rol extrem de important. Asta este ceea ce ne-a ajutat să căpătăm încrederea pacienților, care ne calcă pragul, siguri că vor primi cele mai bune soluții terapeutice.

  1. Ce vă face să veniţi în fiecare zi cu zâmbetul pe buze la clinică?

Cea mai mare satisfacție pe care o am, ca medic dentist, este bucuria de a schimba în bine viața pacienților pe care îi tratez, prin a le oferi un zâmbet frumos și sănătos. Fiecare pacient este unic pentru mine, iar succesul tratamentului este foarte important pentru starea emoțională a acestuia. Sentimentul tău de mulțumire ca medic curant, vine din pricepera de a îi reda fiecarui pacient zâmbetul pe buze, dincolo de beneficiile medicale ale tratamentului terapeutic.

Aceasta a devenit totodată și motivația zilnică, care ma face să vin mereu cu zâmbetul pe buze la Clinicile dentare Dr. Leahu.

  1. Care sunt cele mai frecvente probleme dentare pe care le au pacienții pe care îi vedeți zilnic?

Cele mai des întâlnite probleme dentare sunt reprezentate de cariile dentare, de boala pardontală și de  complicații ale acestora. Cel mai frecvent, pacienții se prezintă la medicul stomatolog doar atunci când apare durerea, fără a înțelege de fapt, că toate aceste afecțiuni stomatologice pot fi prevenite printr-o igienă orală riguroasă, alături de controale stomatologice regulate.

  1. Un sfat pentru pacienții dumneavoastră?

Priviți medicul stomatolog ca pe un prieten pe care îl vizitați periodic. Așa cum avem grijă de restul corpului nostru, la fel trebuie să ne îngrijim și dinții. Este mult mai ușor să prevenim afecțiunile dento-parodontale, decât să le tratăm. Un simplu control stomatologic poate arăta și preveni apariția tuturor acestor afecțiuni. Totodată o îngrijire și o prevenție corespunzătoare vor prelungi semnificativ calitatea și viața dinților și a gingiilor noastre.

  1. Ce planuri de viitor, pe linie profesională  aveți?

Pe tot parcursul celor șase ani de facultate, am fost foarte atrasă de chirurgia orală și apoi de implantologie. Implantologia este o arie extrem de complexă a stomatologiei, care se dezvoltă din ce în ce mai mult. Deși noțiunea de implant dentar reprezintă încă un subiect sensibil pentru mulți medici dentiști, consider că această specialitate își are un loc stabil în ceea ce reprezintă prezentul stomatologiei. Tehnologia a avansat într-atât, încât pacienții care se loveau de bariera “nu puteți beneficia de tratamente stomatologice prin implanturi dentare”, pot fi tratați cu succes, în pofida anumitor afecțiuni generale, care în trecut, contraindicau cu tărie acest tip de tratament.

Consider că, pentru a deveni un bun implantolog, este un drum lung de parcurs. Tocmai de aceea, urmez în prezent cursurile masteratului de “Reabilitare Impanto-protetică a edentației”, și plănuiesc, ca pe pracurs, să mă specializez atât în Romania, cât și în străinatate, să particip la cât mai multe cursuri de perfecționare.

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.