Nu-ți neglija dantura în timpul sărbătorilor

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 13 decembrie 2017

Vizualizat de 293 utilizator/i

Sarmale, salata de boef, friptură, dar mai ales prăjituri, torturi, cozonac, fursecuri de casă, ciocolată, șampanie, vin și multe altele sunt alimentele care ne duc cu gândul la sărbătorile de iarnă. În afara faptului că sunt delicioase și sunt specifice acestor evenimente, fiind consumate mai ales iarna, ele ne pot crea multe probleme. Dacă după sărbătorile de iarnă avem în general tendința de a ne îngășa, dulciurile și alimentele acide dezvoltă carii care trebuie tratate cât mai repede.

Încă de prin noiembrie, înaintea lunii “magice” oamenii sunt reticenți în a mai vizita medicul dentist și astfel amână rezolvarea problemelor dentare, după Anul Nou, mai ales din cauza cheltuielilor specifice lui decembrie. În ianuarie încercăm să ne recuperăm după perioada în care am cheltuit banii pe cadouri și pe ieșiri, întreținere și căldură iar astfel persoanele preferă să își facă o programare abia în primăvară. Mai departe, primăvara fiind anotimpul precedent distracțiilor, încercăm să facem economii pentru vacanța mult visată și iată cum amânăm poate până în toamnă, când vom mai găsi un alt motiv de a nu vizita medicul dentist. Este cunoscut faptul că orice carie oricât de mică se poate extinde, cu atât mai mult cu cât consumăm alimente bogate în zahăr.

Nu trebuie să amânăm vizita la medicul stomatolog pentru că, cu un astfel de comportament, vom găsi întotdeauna scuze și vom amâna până în momentul în care cheltuilelile vor fi mult mai mari.

Cum îți poți îngriji dantura înainte de sărbătorile de iarnă?

-În primul rând, pentru a prinde noul an cu un zâmbet sănătos, este recomandat să rezolvi problemele care pot fi rezolvate ușor, precum cariile;

-Periajul profesional și detartrajul ne oferă dinți mai curați ;

-Albirea dentară ne ajută să putem zâmbi cu încredere;

-Aparatul dentar ne îndreaptă dinții într-un timp relativ scurt, astfel că aceștia vor fi aliniați frumos în perioada sărbătorilor, pentru ca tu să nu mai experimentezi bariere sociale;

-Implanturile dentare sau Sky fast&fixed ajută la refacerea danturii și oferă încredere în propria persoană. Bucură-te cu adevărat de vizitele celor dragi și de cadouri, fără a te mai simți rușinat de lipsa unuia sau a mai multor dinți.

Este important ca pacienții să înțeleagă faptul că momentul oportun pentru a-și rezolva problemele dentare este acum și să nu lase ca scuzele să intervină între acesta și sănătate!

Echipa Clinicilor dentare Dr. Leahu vă urează sărbători fericire alături de cei dragi și vă așteaptă cu medici bine pregătiți și servicii de calitate!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777