O dată la 3 secunde un om are nevoie de sânge. Fii tu eroul lui! Donează sânge!

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 8 noiembrie 2017

Vizualizat de 350 utilizator/i

Știai că 60% din populație va avea nevoie de sânge într-un moment al vieții? Dar că persoanele care donează sânge prezintă un risc mai scăzut de infarct și accident vascular cerebral? Donarea nu este dureroasă, nu durează mai mult de câteva minute, dar poate salva până la 3 vieți. Arată că-ți pasă și vino să donezi sânge alături de echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu și echipa Rin Grand Hotel. Viața lor este în mâinile noastre!

Condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea dona sânge:

  • să ai vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani;
  • să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50 – 100 kg (femei) sau 60 – 110 kg (bărbaţi);
  • tensiunea arterială sistolică să fie între 100 şi 180 mmH;
  • să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni;
  • femeile să nu fie: însărcinate sau în perioada menstruală
  • să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice în ultimele 72 de ore;
  • să nu fi urmat vreun tratament cu medicamente pentru diferite afecţiuni, de exemplu, hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice sau endocrine

Este important să nu fi avut sau să nu suferi de afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni ale sistemului nervos central, tendinţa patologică la sângerare, afecţiuni ale tractului gastrointestinal, afecţiuni ale tractului genitourinar, afecţiuni hematologice, afecţiuni renale, afecţiuni metabolice şi endocrine, afecţiuni ale sistemului respirator, alergii, afecţiuni reumatologice şi imunologice, afecţiuni dermatologice, boli infecţioase şi parazitare, afecţiuni maligne, encefalopatie spongiforma transmisibilă. În caz contrat, nu vei putea dona sânge!

Înainte de a dona sânge îți recomandăm să te odihnești și să iei un mic dejun consistent, bogat în legume și fructe, fără proteine și grăsimi. De asemenea, poți consuma o ceașcă de cafea sau de ceai. În cazul în care ai probleme cu tensiunea arterială, renunță la cafea. Nu fuma cu o oră înainte și nu consuma alcool. Atenție! Trebuie să aștepți să treacă o oră după ce ai donat sânge pentru a putea fuma din nou.

Atunci când te prezinți la centrul de donare asigură-te că ai la tine un act de indentitate în original. Dacă ai o stare de sănătate bună și medicul constată că poți dona sânge, ți se va recolta între 450 ml și 500 ml de sânge. Organismul are capacitatea de a reface această cantitate de sânge în 24 ore. Un bărbat poate dona de maxim 5 ori pe an, iar o femeie de 4 ori. Intervalul între două donări este de 2 luni. După donare este recomandat să nu faci efort fizic, să nu ridici greutăţi cu ajutorul mâinii din care ți s-a recoltat și să consumi multe lichide.

Vino pe 21 noiembrie, începând cu ora 9:00 și donează sânge alături de echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu și echipa Rin Grand Hotel. Unde: în incinta Rin Grand Hotel din Șoseaua Vitan Bârzești 7D-7E, etaj 13, Sala Barcelona. De noi depinde viața lor!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777