021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

O poveste despre ambiția de a-ți urma pasiunea

 

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | ianuarie 10th, 2018

Vizualizat de 357 utilizator/i

A renunțat la meseria de asistent medical pentru a deveni medic dentist. Nu o vede ca pe o renunțare, ci mai degrabă ca pe o evoluție firească în plan profesional. Faceți cunoștință cu Dr. Gabriela Argeșeanu, medic dentist și fost asistent medical în cadrul Clinicilor dentare Dr. Leahu.

Cum te-a ajutat experiența de asistent medical în meseria actuală de medic dentist?

Experiența de asistent medical într-un cabinet de stomatologie m-a ajutat să îmi dau seama că medicina dentară este un domeniu care mă pasionează și în care aș vrea să lucrez în continuare. Prin urmare am decis să fac un pas înainte în cariera mea profesională și m-am înscris la Facultatea de Medicină Dentară. Ulterior, în facultate, experiența de asistent medical m-a ajutat să fac trecerea mai ușor de la teorie la practică și să asist la proceduri despre care doar citisem în carți. De asemenea, am cunoscut în acea perioadă medici specializați pe diverse ramuri ale medicinei dentare. Din interacțiunile pe care le-am avut cu aceștia mi-am dat seama încă o dată cât de mult contează pregătirea teoretică și să fii mereu la curent cu noutățile în domeniu. 

Care consideri că sunt calitățile necesare unui asistent medical? Dar ale unui medic dentist?

Un asistent medical trebuie să fie, după părerea mea, altruist, flexibil și, cel mai important, să aibă abilitatea de a lucra în echipă. În ceea ce privește calitățile necesare unui medic dentist, aș spune că sunt empatia, dorința și disponibilitatea de a învăța continuu, capacitatea de a asculta atent pacienții și de a-i întelege, dar și un psihic bun, rezistent la stres.

Cum vezi colaborarea dintre asistentul medical și medicul dentist? Cât de importantă este relația dintre aceștia?

Prezența unui asistent în cabinet presupune ca acesta să se ocupe cu seriozitate de pregătirea tuturor materialelor și instrumentelor necesare, astfel încât medicul dentist să se concentreze strict pe actul medical în sine, eficientizând astfel timpul de lucru în beneficiul pacienților și al întregii echipe. Atunci când sunt 4 mâini crește performanța actului stomatologic. Este extrem de important ca asistentul să cunoască modul de lucru al medicului alături de care lucrează.

Povestește-ne un caz pe care l-ai întâlnit în Clinicile dentare Dr. Leahu care te-a impresionat.

Sunt mai multe cazuri care m-au impresionat. Am apreciat dintotdeauna departamentul de pedodonție al clinicii unde personalul medical reușește să îi trateze chiar și pe cei mai neastâmpărați copii. De asemenea, colegii specializați în protetică reușesc să le redea pacienților încrederea în propriul lor zâmbet. Mă impresionează în mod special pacienții cărora le este teamă de dentist si care, cu ajutorul mediciilor Clinicilor dentare Dr. Leahu, reușesc să depășească această frică, devenind chiar pacienți fideli, care vin cu regularitate la controalele periodice.

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.