O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din spatele camerei foto- Interviu cu echipa foto-video

 

femeie care face fotografii in timpul interventiei chirurgicale stomatologice
Fotografiile realizate în cadrul intervențiilor chirurgicale ajută echipa medicală să observe evoluția fiecărui caz în parte.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 19 aprilie 2021

Vizualizat de 438 utilizator/i

Fotografia medicală este un instrument ce vine atât în ajutorul echipei medicale, cât și în ajutorul pacienților. Scopul principal al fotografiei medicale este acela de a obține imagini precise și clare, ce ilustrează aspecte specifice fiecărui caz în parte. Fotografiile sunt utilizate pentru a documenta evoluția fiecărui pacient și pentru a surprinde etapele principale ale tratamentului urmat. Despre ce înseamnă fotografia medical-dentară și despre provocările întâlnite în lucrul de zi cu zi, ne povestește chiar echipa foto-video a Clinicilor Dentare Dr. Leahu în articolul următor.

Ce îți place să surprinzi într-o fotografie?

Ionuț Caluian: ,,Ceea ce apreciez cel mai mult într-o fotografie este emoția pe care aceasta o transmite. Atunci când observ zâmbete sincere și fericire pe chipul persoanelor care se privesc cu drag în fotografii, simt că munca mea aduce o adevărată contribuție în ceea ce privește încrederea în propria persoană. Îmi place să ofer oamenilor amintiri pe care să le privească cu drag peste ani și care să le reamintească de momentele importante din viața lor. Cu ajutorul fotografiilor poți transcende timpul și poți retrăi sentimente pure”.

Fotiograf Clinicile Dentare Dr. Leahu în timp ce realizeaza o fotografie

Ionuț Caluian, fotograf în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Ion Obretin: ,,Îmi place să surprind ceea ce ochiul liber, în mod normal, nu reține. Printr-o fotografie poți opri timpul în loc, poți contura un moment care să rămână stocat atemporal, dintr-o succesiune de imagini, pe care, în mod firesc, le treci cu vederea. O fotografie este asemenea unei amintiri, cu cât o surprinzi mai bine, cu atât ea se întipărește în memoria vizuală de lungă durată. Din punctul meu de vedere, fotografia se poate împarți în două categorii: artistice și tehnice. Imaginea, compusă din lumină, culoare și unghiulație, transmite, după caz, emoții sau informații tehnice concrete”.

Cum ai decis că vrei să faci parte din echipa rețelei de clinici stomatologice și cât de mult a contat experiența anterioară?

Ionuț Caluian: ,,Totul a pornit atunci când am ales să îmi schimb profilul de activitate. Am trecut de la fotografia de eveniment, la fotografia medical–dentară. La început mi-a fost teamă că nu voi reuși să fac tranziția de la lucrul de unul singur, la lucrul cu o întreagă echipă medicală. Am privit însă totul ca pe o provocare și am ales să fiu încrezător în cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. După prima lună, mi-am dat seama că tot ce învățasem în domeniul fotografiei de eveniment se transpune și în fotografia medical-dentară. Această oportunitate profesională m-a ajutat să ies din zona de confort și să mă dezvolt ca om și ca profesionist. Zâmbetul persoanelor pe care le-am fotografiat de-a lungul timpul a rămas mereu motivația principală a desfășurării activității mele”.

Ion Obretin: ,,Încă de la începutul carierei de fotograf, am decis să experimentez cât mai multe genuri de fotografie. După aproximativ zece ani de experiență, mi s-a oferit această oportunitate și am hotărât să experimentez și fotografia medical-dentară. Într-un timp relativ scurt, am realizat că a fost o provocare, mai ales atunci când am realizat complexitatea tehnică pe care o presupune acest gen de fotografie. Am conștientizat că rolul meu este foarte important pentru echipa medicală. Experiența profesională anterioară m-a ajutat să realizez faptul că fotografia tehnică impune o rigoare aparte, pragmatism și perfecționism”.

fotograf Clinicile Dentare Dr. Leahu în cabinetul stomatologic în timp ce face poze

Ion Obretin, fotograf în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Cum ai fost primit în echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Ionuț Caluian: ,,În echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu am fost primit cu brațele deschise, am avut acces la resursele necesare pentru a-mi putea duce la bun sfârșit toate proiectele. O zi nu este la fel ca cealaltă, lucrând în clinici diferite și chiar în orașe diferite interacționez cu diverse caractere și temperamente. Alături de această echipă, în fiecare zi simt că evoluez și devin un om mai bun”.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din spatele camerei foto?

Ionuț Caluian: ,,Îmi încep fiecare zi cu realizarea unui program foarte bine stabilit, care implică atât fotografierea din timpul intervențiilor chirurgicale, cât și realizarea ședințelor foto cu pacienții. Fiecare zi este diferită, deoarece sunt întotdeauna alături de echipa de chirurgie, care lucrează în toate clinicile din București și din țară. Întotdeauna mă asigur că îmi aduc contribuția necesară și că ajut echipa medicală cu fotografii clare, care să le ofere informațiile necesare”.

Fotograf Dr. Leahu în cabinetul de medicina dentara

Ionuț Caluian, fotograf, în cabinetul stomatologic.

Ion Obretin: ,,Orice zi la Clinicile Dentare Dr. Leahu este o zi plină de provocări noi care, pe lângă îndatoririle uzuale, presupun și o bună comunicare cu echipa și pacienții. Astfel, job-ul meu devine unul motivant și plin de satisfacții”.

Ce provocări întâmpini în lucrul de zi cu zi?

Ionuț Caluian: ,,Zilnic întâmpin diverse provocări, cunosc povești de viață și trăiesc alături de pacienții care își doresc să zâmbească din nou. Pentru că cei mai mulți pacienți pe care îi fotografiez nu au mai zâmbit cu adevărat de foarte mult timp, este necesar sa le explic de ce trebuie să accepte fotografiile realizate înainte de tratament și care este rolul lor pentru ei și pentru echipa medicală. De multe ori, la finalul tratamentului pacienții îmi spun că nu mai zâmbiseră de ani de zile atunci când cineva îi fotografia, iar acum trebuie să învețe să o facă din nou. Întotdeauna mă bucur să știu că eu sunt prima persoană care surprinde emoția primul zâmbet încrezător”.

Care sunt atuurile unui fotograf bun în domeniul medical?

Ionuț Caluian: ,,Un fotograf care alege această nișă are nevoie de răbdare și de pasiune. De asemenea, este foarte important să găsească plăcere și motivație în provocările zilnice”.

Ion Obretin: ,,Seriozitate, dar și viziune, atenție la detalii și implicare emoțională. În plus, excelența în relaționarea cu colegii de serviciu, pe care eu îi consider o a doua familie a mea”.

Barbat care priveste in stanga

Ion Obretin, fotograf Clinicile Dentare Dr. Leahu

În prezent, echipa foto video a Clinicilor Dentare Dr. Leahu se mărește. Care sunt sfaturile și recomandările tale pentru viitorii colegi?

,,Cred că cel mai important sfat este acela de a vrea cu adevărat să lucrezi și să te perfecționezi în acest gen de fotografie. Este nevoie de multa răbdare, de o bună comunicare și de organizare” Ion Obretin. Totodată ,,este important ca acesta să găsească plăcerea în tot ceea ce fotografiază, de la zâmbete, la oameni și până la cele mai complexe intervenții” Ionuț Caluian.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți dorești să faci parte dintr-o echipă pasionată și dacă ești dornic să înveți lucruri noi, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777