Obține zâmbetul perfect rapid cu aparate dentare Damon

 

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 2 | februarie 2nd, 2017

Vizualizat de 131 utilizator/i

Dinții drepți nu înseamnă neapărat un zâmbet estetic, ci mai degrabă o dantură sănătoasă. Pe lângă faptul că dinții drepți conferă o fizionomie plăcută feței, aceștia susțin și o alimentație sănătoasă și ajută la păstrarea unei igiene dentare corespunzătoare. Pe de altă parte, dinții aliniați sunt mult mai ușor de curățat, iar datorită faptului că nu se suprapun, riscul apariției cariilor dentare scade dramatic.

În evoluția umană, aparatul dento-maxilar suferă modificări adaptative cauzate de alimentație.  Lumea modernă folosește, din păcate, alimente din ce în ce mai procesate industrial, fapt ce atrage modificarea structurilor dento-maxilare, caracterizată prin reducerea oaselor maxilare, a musculaturii și a numărului dentar.

În general, cele mai frecvente anomalii sunt reprezentate de înghesuirea dentară. Totodată nu trebuie uitat nici factorul genetic de transmitere al unor anomalii dentare.

Ce sunt aparatele dentare Damon?

Aparatele dentare Damon poartă numele doctorului care a inventat acest sistem special de ortodonție, care acționează asupra dinților în mod natural. Altfel spus, față de aparatele dentare cu brackeți obișnuiți (la care arcul se fixează cu ajutorul unor ligaturi elastice), aparatele dentare de tipul Damon sunt concepute din brackeți din două bucăți – prima, fixă, iar cea de-a doua, mobilă.

Inovația din spatele acestor aparate dentare de tip Damon stă în faptul că principiul de funcționare presupune punerea în aplicare a unor forțe care să exercite presiune pe dinți cu ajutorul mușchilor, limbii și a buzelor.

În cazul aparatelor dentare clasice, forța fizică mare acționează doar asupra dintelui, fără a avea efecte asupra osului; astfel dinții se îndreaptă doar dacă există loc suficient pentru a fi aliniați. În cazul unor aparate dentare moderne, datorită forței reduse dintele devine un vector pentru stimularea creșterii oaselor, astfel pe parcursul tratamentului ortodontic dinții se aliniază prin lărgirea maxilarelor.

Cu brackeții tradiționali, specialiștii în ortodonție sunt, deseori, forțați să scoată unul din dinții înghesuiți pentru a crea spațiul necesar alinierii celor rămași.

Cum te pot ajuta aceste aparate dentare să obții zâmbetul la care ai visat?

Sistemul de brackeți ai aparatului dentar Damon utilizează forțe biologice mult mai sensibile, care lucrează alături de procesele adaptive biologice ale organismului în ideea de a obține spațiu prin mijloace naturale. În cele mai multe cazuri, specialiștii în ortodonție care utilizează sistemul de aparate dentare Damon pot trata înghesuirea fără extracții dentare.

Cercetările recente arată că utilizând forțe ușoare și presiune constantă, sistemul de aparate dentare Damon stimulează procese de dezvoltare naturale, care duc la creșterea lățimii arcadelor și obținerea unui zâmbet larg, plin. Spre deosebire de metodele tradiționale de ortodonție, prin aplicarea unor forțe constante și biologice, aparatele dentare Damon atrage un mare avantaj și anume faptul că nu există recidive în cazul tratamentului.

Datorită principiului de funcționare, generat de arhitectura sistemului de brackeți, durerea este practic inexistentă. Astfel, pacienții de toate vârstele își pot desfășura activitățile zilnice fără nicio problemă.

Un alt avantaj major adus de sistemul de aparate dentare Damon este reducerea timpului de tratament, în unele cazuri chiar cu o jumătate de an. Rapiditatea acțiunii aparatului dentar vine din forța constantă dezvoltată de arcuri prin lipsa ligaturilor rigide. Astfel, controlul periodic la medicul specialist ortodont este mult mai rar. La aparatele clasice este necesar controlul lunar, însă pentru aparatul dentar Damon controlul se face o dată la 2 luni, chiar 2 luni și jumătate. În tot acest timp acțiunea acestuia este exercitată cu aceeași intensitate și constanță.

Un alt motiv pentru a alege sistemul Damon este acela că nu sunt necesare extracții dentare (ca în cazul aparatelor tradiționale, prin care se recurge la această procedură pentru că îndreptarea dinților are nevoie de spațiu).

Având în vedere toate aceste avantaje, sistemul Damon este cel mai modern instrument pe care medicii ortodonți îl au la dispoziție pentru a transforma viața pacienților care își doresc un zâmbet perfect.

Dr. Daciana Velisarato

Dr. Daciana Velisarato

medic ortodont la Dr. Leahu Dental Clinics
Pacienţii îmi spun că mă iubesc şi că nu s-ar duce niciodată la alt doctor. Sunt o fire deschisă, comunic totul cu ei şi le spun absolut tot ce urmează să fac, astfel sunt linistiţi şi nu au nici o surpriză. Apropierea de pacient şi sinceritatea sunt tot ce contează.
Dr. Daciana Velisarato

Ultimele postari ale lui Dr. Daciana Velisarato (vezi toate)

Comentarii

2 thoughts on “Obține zâmbetul perfect rapid cu aparate dentare Damon

 1. Mirela

  Buna ziua,
  Oscilez intre varianta unui aparat dentar ceramic Damon, la care mi s-a spus ca durata ar fi de 1 an – 1 an jumatate si un aparat dentar metalic Micro Sprint, varianta la care durata ar fi intre 1 – 3 ani, cu incertitudini (posibile extractii dentare pe parcurs).
  Ma puteti sfatui pentru luarea unei decizii corecte?
  Multumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile!
Abonează-te și primești
automat e-book-ul!

Cum faci ca prichindelul tău
să aibă dinți sănătoși?

Sfaturi Practice

Abonează-te la newsletter și primești
GRATUIT e-book-ul nostru!
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin