021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Ofițerul științific – indispensabil pentru succesul tratamentelor

 

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | mai 8th, 2018

Vizualizat de 294 utilizator/i

Fără tehnologie nu am putea oferi cele mai eficiente tratamente pentru pacient însă atât progresul tehnologic, cât și cel terapeutic, au la bază un fundament științific, din acest motiv ne-am întregit echipa cu Dr. Mihnea Ioan Nicolescu și am devenit astfel prima clinică de stomatologie din România cu un ofițer științific. Vă invităm să aflați în ce constă activitatea unui ofițer științific și de ce este necesar ca o clinică să aibă un ofițer științific din următorul interviu:

  1. De ce este necesar ca o clinică să aibă un ofițer științific?

Dr. Mihnea Ioan Nicolescu: Progresul tehnologic, ca și cel terapeutic, au la bază un fundament științific. Stomatologia modernă a depășit nivelul de doar „drill & fill”. Vorbim acum de o pluridisciplinaritate, de o integrare a abordării clasice cu tehnicile de vârf, de lucrul în echipă, de la medicii dentiști cu diverse specializări, la colegii de medicină generală, la personalul medical auxiliar, la cel de suport și, nu în ultimul rând, la „ofițerul științific”. Medicina translațională face legătura dintre cercetarea fundamentală și clinică. Ofițerul științific asigură elementele necesare acestei legături, bidirecțional.

  1. În ce constă activitatea unui ofițer științific în cadrul unei clinici stomatologice?

Dr. Mihnea Ioan Nicolescu: Ofițerul științific asigură legătura dintre personalul medical și literatura de specialitate. Astfel, el poate oferi o explicație științifică celor interesați de mecanismele care stau la baza unui anumit procedeu terapeutic sau a unui anumit tip de vindecare. În altă ordine de idei, acordă asistență la conceperea, redactarea sau revizuirea conținutului lucrărilor științifice de tipul comunicărilor orale, posterelor sau articolelor trimise spre publicare. Nu în ultimul rând verifică orice material promoțional sau de interacțiune cu pacienții din punct de vedere al acurateței științifice.

  1. Care sunt avantajele pe care o clinică stomatologică cu un ofițer științific le are în plus?

Dr. Mihnea Ioan Nicolescu: Credibilitatea este superioară concurenței, iar calitatea materialelor din punct de vedere științific este direct proporțională cu prestigiul profesional al ofițerului științific.

  1. Care este relația pe care un ofițer științific este necesar să o aibă cu medicii?

Dr. Mihnea Ioan Nicolescu: Relația dintre ofițerul științific și medici trebuie să fie una de colaborare, de încredere reciprocă și de complementaritate.

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile!close-link
Abonează-te și primești
automat e-book-ul!Cum faci ca prichindelul tău
să aibă dinți sănătoși?

Sfaturi Practice

Abonează-te la newsletter și primești
GRATUIT e-book-ul nostru!
close-link
clinica stomatologica Dr. Leahu

Părerea ta este importantă pentru noi!

Ai nevoie de o informație anume?
Nu ai găsit-o pe site? Vrem să te ajutăm!

Sunați la 021 9134
(linie telefonica cu tarif normal)

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu
close-link
GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.