,,Pacienții care părăsesc cabinetul cu zâmbetul larg oferă medicului o satisfacție nemărginită.” – Interviu Dr. Anda Diaconu, medic dentist

 

Doctor Anda Diaconu stand pe scaun in cabinetul de medicina dentara
Dr. Anda Diaconu, medic dentist în cadrul Clinicilor Denatre Dr. Leahu

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 12 februarie 2021

Vizualizat de 975 utilizator/i

Pentru Anda Diaconu, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, profesia de medic stomatolog a reprezentat un vis încă din perioada copilăriei. Pasiunea, dorința și studiul constant i-au ghidat Andei întreaga viață și au ajutat-o să își îndeplinească visul. Despre experiența profesională, despre provocările zilnice din cabinetul de medicină dentară și despre relația medic-pacient ne povestește chiar Dr. Anda Diaconu în interviul următor.

De ce ai ales stomatologia?

Cariera de medic stomatolog a reprezentat pentru mine un vis încă din copilărie, încă de la  prima vizită în cabinetul stomatologic al medicului care mi-a realizat primele controale și sigilări. Atmosfera calmă din cabinet, acvariul cu pești din sala de așteptare și respectul impus de halatul alb al medicului mi-au creat dorința de a-i călca pe urme. Începând cu acel moment, am lucrat mereu din greu pentru a-mi atinge scopul.

Cum te-a ajutat experiența acumulată ca asistent medical în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu? Povestește-ne despre parcursul tău profesional.

Slujba de asistent medical în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu am început-o la finalul celui de-al patrulea an de facultate și, deși practica într-un cabinet stomatologic o începusem încă de la începutul acesteia, pentru mine a reprezentat punctul inițial al carierei în domeniul stomatologiei. Contactul direct cu medicul și pacientul, familiarizarea cu noile aparaturi și manopere practice și responsabilitatea impusă de statutul de asistent medical mi-au deschis noi orizonturi. Cu ajutorul colegilor mei, care au avut răbdarea și bunăvoința de a mă îndruma, am ales să urmez o frumoasă ramură a stomatologiei, protetica dentară.

Ce îți place cel mai mult la echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Cel mai mult la echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu apreciez însuși termenul de ,,echipă”. Aici am întâlnit o colectivitate minunată, oameni talentați, dedicați și uniți, al căror prim scop este acela de a reda pacienților sănătatea dentară și zâmbetul pe care și-l doresc.

Cum este să fii medic dentist la început de drum, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Pentru mine, a lucra în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu la începutul carierei, în care o importanță deosebită este reprezentată de educația continuă pentru sănătatea pacientului, nu poate decât să constituie o mare bucurie. Întreaga echipă de medici este dornică de a acumula noi cunoștințe în toate specializările stomatologiei și de a le împărtăși cu colegii aflați la început de drum. De asemenea, tehnologia de ultimă generație utilizată în clinică mă ajută să pot oferi pacienților mei cea mai bună opțiune de tratament, cu rezultate pe măsura așteptărilor lor.

Povestește-ne o provocare pe care ai întâmpinat-o în lucrul de zi cu zi și cum ai depășit-o?

Consider că, la început de drum și nu numai, fiecare zi și fiecare caz clinic poate prezenta o provocare. Fiecare pacient este unic și orice situație nemaiîntâlnită iar adesea ne confruntă cu provocări noi, pe care eu încerc să le depășesc cu calm, stăpânire de sine și responsabilitate. Astfel, la finalul zilei să pot să transform orice provocare într-o lecție învățată.

Care crezi că sunt atuurile unui stomatolog bun?

În opinia mea, un medic stomatolog bun deține o permanentă dorință de cunoaștere. Domeniul medical se află într-o continuă dezvoltare, astfel că noi suntem îndatorați pacienților să le oferim cele mai potrivite opțiuni de tratament, care să răspundă dorințelor și așteptărilor pe care aceștia le au. Ceea ce mă aduce cu gândul la un alt atu al unui bun medic, și anume: empatia față de dorințele pacienților. Nu în ultimul rând, perseverența reprezintă o însușire fundamentală, întrucât cariera medicală poate necesita multe sacrificii și provocări.

Pe ce valori ar trebui construită relația medic-pacient?

O bună relație între medic și pacientul său ar trebui să se clădească, în opinia mea, pe trei fundamente: comunicare, încredere și respect. Încă de la prima consultație, consider că este esențială o comunicare eficientă, în care sunt expuse atât suferințele și așteptările pacientului, cât și toate variantele terapeutice prezentate de medic, împreună cu etapele care urmează a fi efectuate. Astfel, se creează încrederea și respectul atât din partea pacientului pentru actul terapeutic, cât și din partea medicului pentru așteptările pacientului.

Care este sfatul tău pentru un medic dentist aflat la început de carieră?

Sfatul meu pentru un medic dentist aflat la începutul carierei este acela de a nu renunța niciodată la visul său, deoarece, în ciuda tuturor dificultăților întâmpinate de-a lungul anilor, satisfacția unui pacient fericit care părăsește cabinetul cu zâmbetul larg este nemărginită!

Cine este Dr. Anda Diaconu în timpul liber?

Consider că este esențial ca, în timpul pe care nu îl petrec în cabinet, să mă preocup de sănătatea personală, fizică și mentală, pentru a reuși să ofer pacienților toată atenția de care au nevoie și acte terapeutice corecte și eficiente. Fie că joc tenis, schiez, citesc sau văd un film, important este ca ziua următoare să fiu pregătită să ofer zâmbete!

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777