Periuță cu peri tari versus periuța cu peri moi. De ce nu este indicat să pui „căpăcel de protecție” periuței?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 2 | 2 august 2018

Vizualizat de 1.121 utilizator/i

Când vine vorba despre alegerea periuței de dinți, cei care se află în fața standului cu periuțe nu știu pentru ce să opteze. Totuși, cea mai mare dilemă este: periuță cu peri tari versus periuța cu peri moi. Care dintre acestea este mai eficientă și curăță mai bine?

Majoritatea medicilor din cadrul Clinicilor Dr. Leahu este de părere că o periuță de dinți cu peri moi este cea mai bună opțiune întrucât, spre deosebire de o periuță cu peri tari, aceasta nu afectează gingiile sau smalțul dentar.

„Depinde extrem de mult și de felul în care pacientul își perie dinții. Dacă modul de curățare este mai brutal, atunci alegerea unei periuțe cu peri medii sau tari nu este o opțiune potrivită”, explică medicul stomatolog Ionuț Leahu.

Acesta adaugă: „Cea mai potrivită periuță de dinți pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a depunerilor este cea care permite accesul pe întreaga suprafața a dintelui și curăță corespunzător întregul dinte”.

Periuțele cu peri moi sunt recomandate copiilor pentru că gingia lor este deja lezată de erupţia dinţilor, dar și pacienților care suferă de parodontoză. De cealaltă parte, periile tari și medii sunt recomandate persoanele a căror dantură este predispusă la tartru.

„Totuși, cel mai bun sfat în alegerea periuței îl poate da doar medicul stomatolog. Trebuie menționat faptul că, indiferent de alegere, periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare 3 luni sau când perii se înconvoaie. Și dacă pacientul a fost răcit, trebuie să schimbe periuța, întrucât microbii rămân pe periuță și pacientul se poate reinfecta. Pentru o igienizare bună, recomand păstrarea periuței de dinți într-o soluţie antibacteriană. Nu este indicat să îi punem un capac de protecție pentru că într-un mediu închis și umed, bacteriile se înmulțesc mult mai repede”, mai spune Dr. Ionuț Leahu.

Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare la Clinicile Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777.

 

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Periuță cu peri tari versus periuța cu peri moi. De ce nu este indicat să pui „căpăcel de protecție” periuței?

 1. Dragomir Claudia

  Bună seara fetita mea de 6 ani tot are problema cu dintisorii ii tot apar acele puncte negre am fost si la periaj dupa un timp apar iara. Cu ce ma sfătuiți sa o spal pe dintisori ce fel de pasta si periuta sa folosim? Mulțumesc frumos si imi cer mii de scuze pentru deranj

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți cu fetița la un control stomatologic de specialitate să-i vadă un medic pedodont dințișorii. În cadrul acestui control veți primi toate sfaturile cu privire la periuța și pasta de dinți adecvate vârstei micuței. Pentru mai multe informații și o programare vă rugăm să ne sunați la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Vă așteptăm cu drag!

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777