Poate corpul să respingă implantul dentar?

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 2 | 19 iunie 2019

Vizualizat de 4.226 utilizator/i

De mai bine de 50 de ani, materialele din titan sunt implantate în corpul uman. În stomatologie sunt la mare căutare implanturile din titan sau zirconiu. Pot acestea să fie respinse de corpul uman? Implanturile moderne sunt fabricate din titan și zirconiu, aceste materiale fiind folosite cel mai frecvent datorită capacității lor înalte de a se integra în țesut.  Corpul nu respinge un implant de titan sau de zirconiu cum ar respinge un transplant de inimă, plămân sau de rinichi. „Implanturile fabricate din titan sunt cea mai bună opțiune. Un mit folosit și de medici și de pacienți este acela că organismul respinge titanul. Nu există incompatibilitate la titan. Această incompatibilitate nu este atestată științific. Titanul este de 50 de ani implantat în corpurile oamenilor”, explică medicul stomatolog Ionuț Leahu. Acesta adaugă: „În momentul în care punem implantul, echipa medicală controloează 99% din ce este acolo. Complicațiile care pot să apară sunt limitate la 1% pentru că în medicină nu poți să ai rată de succes de 100%. Implanturile din titan sunt cea mai sigură manoperă medicală din lume”.

Cine a realizat primul implant dentar din istorie?

Profesorul suedez Per-Ingvar Brånemark este considerat a fi inventatorul implantologiei orale. Acesta a realizat primul implant dentar în anul 1965, în Suedia și pacientul său a fost Gösta Larsson. Acesta din urmă avea 34 de ani la acea vreme și operația de inserare a implantului a fost o reușită. Și, da, implantul era din titan pur.

Când este respins un implant dentar?

Respingerea unui implant dentar nu se datorează intoleranței organismului la titan ci, mai degrabă, unei cauze locale sau generale. Implantul poate fi respins când pacientul nu respectă vizitele periodice la medicul stomatolog sau nu are o igienă corespunzătoare. Printre cauzele generale care duc la pierderea implantului se numără diabetul, o boală ce este cu greutate ținută sub control. Cazurile acestea sunt, însă, extrem de rare.

Care sunt etapele intevenției pentru un implant dentar:

  • Extracția dintelui afectat, dacă este cazul
  • Maxilarul este pregătit pentru intervenție – în unele cazuri poate fi nevoie de adiție osoasă
  • După vindecarea osului este introdus implantul dentar
  • Urmează perioada de vindecare – aceasta poate dura între 4 și 6 luni
  • Se aplică bontul protetic și coroana dentară definitivă

Ai probleme cu dinții? Ai nevoie de un implant dentar? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi opt clinici, cinci în București, una în Pitești, una în Timișoara și una în Turda.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Poate corpul să respingă implantul dentar?

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777