Vizualizat de 878 utilizator/i
Starea generală de sănătate este extrem de mult influențată de sănătatea cavității orale. Tocmai de aceea, este important ca fiecare pacient să vină periodic la dentist pentru control. Statisticile arată că aproximativ 90% dintre bolile sistemice au manifestări orale. Astfel, pentru a preîntâmpina bolile, este bine să mergem la controlul stomatologic obligatoriu, cel puțin o dată la șase luni, iar în cazul în care avem anumite afecțiuni dentare, medicii stomatologi pot recomanda controlul și mai des.
Ce este accidentul vascular?
Accidentul vascular, cunoscut și sub numele de accident vascular cerebral (AVC) sau atac cerebral apare atunci când un vas de sânge (o arteră) care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. Puțini sunt cei care știu că accidentele vasculare pot fi prevenite chiar într-o clinică stomatologică printr-un control de rutină. „Există numeroase studii care atestă favorizarea apariției accidentelor vasculare cerebrale sau anumitor probleme cardiace date de bacteriile prezente la nivelul cavității orale. O igienă orală corectă implică atât grija la domiciliu, cât și vizitele regulate la dentist”, explică medicul Cezara Goia din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Un studiu efectuat în anul 2018 a arătat că bacteriile găsite în gură au fost găsite și în creierul persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral. Studiul a arătat că 84% dintre participanții la cercetare, care au suferit un accident vascular cerebral în trecut, au avut ADN bacterian în cheagul de sânge. Persoanele care au participat la studiu au fost tratați la Spitalul Universitar Tampere din Finlanda între 2013 și 2017 după ce au suferit un accident vascular cerebral. Totodată, există o strânsă legătură între bolile parodontale și cele cardiovasculare. Dacă mergi de două ori pe an la control sau pentru igienizarea dinților poți preveni afecțiunile gingivale și reduce astfel riscurile de atac de cord. „O igienă orală corectă implică atât vizita la domiciliu, dar și vizitele regulate la stomatolog. Există anumite zone în cavitatea orală care sunt greu accesibile periajului și avem nevoie de mijloace ajutătoare ca ața dentară sau dușul bucal. (…) În cadrul controalelor periodice putem observa apariția unor leziuni carioase incipiente, care se tratează mult mai ușor decât dacă am aștepta o perioadă îndelungată”, mai spune medicul Cezara Goia. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să ofere sănătate reală și o experiență excepțională, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. Puteți alege una dintre cele cinci clinici din București, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Pitești, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Timișoara ori Clinicile Dentare Dr. Leahu din Turda. https://www.youtube.com/watch?v=H3X5d8KuOdo
- Adiția de os (augmentarea osoasă). Ce este, când se face operația, preț și recuperare - noiembrie 29, 2023
- Tratament cu laser în parodontoză. Ce beneficii are tehnica noninvazivă - octombrie 30, 2023
- Implant dentar Straumann – preț și detaliile intervenției - octombrie 25, 2023
Tolea Maria
După cât timp de la un AVC se poate face anestezie dentara? Mulțumesc!
Andreea Mosoiu
Bună dimineața! Este necesar să veniți să vă vadă un medic specialist. După realizarea unui consult, acesta va fi în măsură să vă spună dacă puteți realiza deja intervenții care necesită anestezie. Vă puteți programa la 021 9134.