search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Prețul coroanelor dentare. Cât costă și care sunt etapele planului de tratament?

 

medic care realizează coroane dentare
Prețul coroanelor dentare diferă în funcție de tehnica utilizată pentru realizarea acestora.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 20 aprilie 2021

Vizualizat de 1.083 utilizator/i

Restaurările protetice sunt rezistente în timp și oferă pacientului garanția unui zâmbet frumos și natural. Dacă te întrebi ce preț are o coroană dentară, este bine să știi că acesta diferă în funcție de metoda de realizare și de materialul pe care îl alegi. Fie că vorbim despre coroane dentare realizate în mod clasic, cu ajutorul tehnicienilor dentari, fie că ne referim la coroane dentare realizate cu ajutorul tehnologiilor digitale performante, coroanele dentare reprezintă o soluție potrivită atunci când unul sau mai mulți dinți sunt afectați de diferite probleme orale, iar tu îți dorești să te bucuri de dinții naturali cât mai mult timp, ori atunci când îți dorești o dantură perfectă din punct de vedere estetic. Află din articolul următor totul despre coroanele dentare și fii pregătit să faci alegerea potrivită.

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt lucrări dentare personalizate care te ajută să îți recapeți forma și estetica zâmbetului. Acestea „îmbracă” dinții naturali și le oferă funcționalitate și un aspect estetic plăcut.

„Coroanele dentare sunt piese protetice pe care le folosim atunci când substanța dură dentară, prezentă în cavitatea orală, este afectată de anumiți factori: carii, anumite accidente, fracturi sau pur și simplu colorații care ar putea să schimbe aspectul zâmbetului pacientului”, explică Dr. Flavia Fugel, medic protetician în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Când este necesară o coroană dentară?

Coroanele dentare sunt recomandate pentru dinții care prezintă fisuri sau plombe și pentru cei tratați pe canal. De asemenea, coroanele dentare pot înlocui dintele natural, în cazul în care rădăcina acestuia este înlocuită de un implant dentar. Astfel, coroana dentară se atașează implantului dentar, oferind forma și funcționalitatea dintelui natural.

„Cea mai frecventă situație în care un dinte necesită o coroană dentară este în urma unui tratament de canal. După ce se scoate nervul dintelui, acesta este acoperit de o coroană dentară pentru a-i oferi o rezistență mai mare în timp. Alte situații frecvente în care dinții pot fi acoperiți de coroane dentare sunt fie abraziunea dentară, atunci când dinții se tocesc foarte mult iar coroana dentară este singurul tratament care mai poate reda sănătatea dintelui, acoperindu-l. Mai există și situațiile în care pacientul prezintă niște fracturi dentare sau carii complexe care au distrus mai mult de jumătate din structura dentară. Astfel, coroanele dentare sunt recomandate pentru a preveni o eventuală complicație în timp”, explică Dr. Alexandra Dică, medic protetician în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

aparatura cerec cad cam folosita pentru realizarea coroanelor dentare

Coroane dentare realizate cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM

Prețul coroanelor dentare

Pentru a te bucura de dantura perfectă este necesar să urmezi un plan de tratament personalizat, care să se potrivească problemelor orale cu care te confrunți. În funcție de recomandările medicului stomatolog, prețul final al tratamentului diferă de la o persoană la alta. Prețul unei singure coroane dentare diferă și el în funcție de modul în care aceasta este realizată și de materialul pe care îl alegi. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, prețul unei coroane dentare realizate cu ajutorul tehnologiilor moderne începe de la 2000 de lei. Pentru mai multe detalii referitoare la costurile lucrărilor protetice și ale serviciilor stomatologice oferite în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu poți consulta pagina dedicată din site-ul nostru.

Ce tratamente și investigații poți avea nevoie înainte de aplicarea unei coroane dentare?

Așa cum am văzut, există mai multe motive pentru care poți avea nevoie de o coroană dentară. De exemplu, putem să vorbim despre un tratament de canal sau chiar despre înlocuirea unuia sau mai multor dinți cu ajutorul implanturilor dentare. În ambele cazuri, finalul tratamentului stomatologic este reprezentat de montarea coroanelor dentare, care îți redau funcționalitatea și estetica dintelui sau dinților în cauză.

Pentru a vedea exact care sunt tratamentele stomatologice de care ai nevoie pentru a te bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă, este foarte important să programezi un consult inițial la medicul stomatolog. Astfel, acesta va depista care sunt afecțiunile orale cu care te confrunți, îți va recomanda tratamentele necesare și apoi, pentru a obține dantura perfectă, îți va recomanda coroanele dentare.

Tipuri de coroane dentare

În funcție de modul de realizare, coroanele dentare pot fi de două tipuri: realizate cu ajutorul tehnicienilor dentari și realizate cu ajutorul tehnologiilor digitale. În funcție de materialul din care sunt confecționate, coroanele dentare pot fi integral din ceramică sau cu structură de zirconiu.

„Cel mai frecvent folosim coroane integral ceramice, care au o estetică foarte ridicată. Pentru zonele laterale ale danturii sau pentru punțile pe implant și coroanele pe implant, folosim coroane cu structură de zirconiu și ceramică la exterior. Astfel, structura este foarte rezistentă, iar estetica foarte naturală și asemănătoare dinților naturali. Coroanele pot rezista și toată viața dacă există o igienă locală corespunzătoare acasă și dacă sunt respectate controalele de rutină la stomatolog”, completează Dr. Alexandra Dică, medic protetician în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

medic care pregateste coroana dentara pentru montat

Culoarea coroanelor dentare este aleasă împreună cu medicul stomatolog pentru a se potrivi perfect cu nuanța dinților naturali.

Etapele planului de tratament

În funcție de tehnologia utilizată pentru realizarea coroanelor dentare pe care o alegi, clasică sau digitală, etapele planului de tratament pot fi diferite. Astfel, coroanele dentare realizate manual necesită o ședință destinată amprentării manuale și 2-3 ședințe pentru probarea, finisarea și montarea coroanelor dentare. Metoda digitală presupune o perioadă mult mai scurtă pentru realizarea tratamentului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să urmezi pentru a obține dantura mult dorită cu ajutorul sistemului digital.

Consultația inițială

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. Astfel, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a ajunge mai aproape de visul tău este să îți faci o programare pentru un consult inițial. Prima vizită în cabinetul medicul stomatolog va cuprinde: realizarea unei radiografii dentare, consultul clinic și, cel mai important, discuția cu medicul în cadrul căreia îi vei putea spune care sunt dorințele tale cu privire la estetica danturii.

Amprentarea

Amprentarea digitală se realizează cu ajutorul unui scanner intraoral. Odată ce medicul scanează cavitatea orală, pe ecranul aparatului apare forma dinților. Ulterior, designul digital este transmis către aparatul de frezare, care transformă un cub de ceramică în coroana dentară perfectă pentru tine.

Pregătirea dintelui

Pregătirea dinților înainte de montarea coroanelor dentare presupune șlefuirea minimă a acestora. Medicul specialist are grijă ca dinții tăi naturali să fie perfect pregătiți pentru montarea coroanelor dentare. Astfel, nu trebuie să îți faci griji în legătura cu privire la estetica danturii după montarea coroanelor dentare.

Cimentarea

Ultima etapa a montării coroanelor dentare este reprezentată de cimentarea acestora, adică fixarea lor deasupra dinților naturali. Medicul specialist utilizează materiale speciale, care îți garantează rezistența coroanelor dentare în timp.

Coroane dentare perfecte într-o oră, cu tehnologia CAD/CAM

„Cu ajutorul sistemului CEREC CAD/CAM putem prelucra coroanele dentare sau alte tipuri de lucrări protetice într-o singură ședință. Astfel, pacientul vine în clinică, se face o preparație a dintelui, se scanează dintele în cauză și, în aceeași zi, într-o oră – două, acesta poate pleca acasă cu dintele refăcut”, explică Dr. Flavia Fugel, medic protetician în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Coroanele actuale folosite în medicina dentară cu ajutorul acestei tehnologii sunt confecționate din materiale 100% biocompatibile, care înlocuiesc perfect dinții naturali.

Desigur, după montarea coroanelor dentare, este necesar să mergi la controale periodice la medicul stomatolog, pentru a verifica sănătatea dinților și, eventual, prezența unor carii, care pot să apară pe un fond cariogen, în special la pacienții care au avut înainte de aceste coroane o predispoziție la carii sau care au anumite probleme de igienă orală.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134