Prețul unui implant dentar corect aplicat, în 2021

 

interventie chirurgicala cu inserare implant dentar in 2021
Pretul unui implant dentar în 2021 variază în funcție de nevoile fiecărui pacient

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 2 | 25 februarie 2021

Vizualizat de 4.389 utilizator/i

Îți dorești să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii și te întrebi ce preț are un implant dentar în 2021? Ei bine, înainte de toate, este bine să știi ce presupune un tratament stomatologic cu implant dentar și cum se calculează costul final. În ziua de astăzi, este foarte ușor să obții dantura mult visată, iar alegerea corectă a medicului stomatolog și a opțiunilor de tratament sunt, de fapt,  secretele din spatele celor mai bune rezultate. Haideți să aflăm împreună cum să facem cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre sănătatea danturii.

Cum știi că ai nevoie de un implant dentar?

Implantul dentar se adresează persoanelor de peste 20 de ani, care își doresc să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă. Această limită de vârstă există deoarece implantul dentar este recomandat după încheierea perioadei de creștere a oaselor maxilare, care în general apare în jurul vârstei de 20 de ani. În ceea ce privește limita superioară de vârstă, aceasta nu există. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, un pacient de 91 de ani a fost cel mai bun exemplu că dinții ficși pot schimba viața la orice vârstă.

Implantul dentar este cea mai potrivită opțiune de tratament pentru toate acele persoane care din diverse motive și-au pierdut unul sau mai mulți dinți. De ce? Pentru că, spre deosebire de alte opțiuni de tratament cum ar fi punțile dentare, implantul nu afectează dinții vecini, arată și se simte exact ca un dinte natural. Mai mult decât atât, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pacienții se pot bucura de restaurarea completă a danturii cu ajutorul sistemului de implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore”. Astfel, dacă de confrunți cu probleme complexe și crezi că nu mai ai nicio șansă să zâmbești cu încredere, este bine să știi că implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai avantajoase soluții pe termen lung.

Pacient cu implanturi dentare impreuna cu echipa medicala in stanga si in dreapta

Dr. Ionuț Leahu și Dr. Diana Andrei împreună cu Răileanu Tamaș, unul dintre pacienții care au ales sistemul de implanturi ,,Dinți ficși în 24 de ore”

Cât costă un implant dentar în 2021?

Implantul dentar este o rădăcină artificială pentru dinte. De aceea, atunci când te gândești la prețul unui implant dentar în 2021 este important să iei în calcul faptul că orice astfel de tratament include și o coroană dentară, care reprezintă, de fapt, dintele pe care tu îl vezi la nivelul gingiei. Așadar, implantul dentar este inserat în os, iar deasupra acestuia este atașat un bont protetic pe suprafața căruia se atașează coroana dentară. Bontul protetic este conexiunea dintre implantul dentar și coronița finală, cu ajutorul căruia îți poți recăpăta funcționalitatea și estetica dintelui. Împreună, acestea 3 înlocuiesc dintele lipsă, astfel încât arată și se simt exact ca un dinte natural.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de afecțiunile dentare și de dorințele acestuia. De aceea, costurile unui plan de tratament cu implanturi dentare sunt diferite de la o persoană la alta. Atunci când te gândești la prețul unui implant dentar, este bine să ai în minte ideea că orice implant dentar trebuie să fie acompaniat de coroana dentară și, dacă este cazul, de alte tipuri de intervenții. De exemplu, atunci când osul în care urmează să fie inserat implantul dentar este afectat și are un volum mult mai mic decât în mod normal, este necesară o adiție de os, care implică și un cost suplimentar. Nevoia realizării unor intervenții stomatologice suplimentare poate fi hotărâtă doar de către medicul specialist, în urma consultului inițial și a radiografiilor dentare.

Așadar, costul final al planului de tratament include atât costul implantului dentar în sine, cât și intervențiile chirurgicale necesare și realizarea coroanei dentare. La Clinicile Dentare Dr. Leahu prețul unui implant dentar începe de la 3.100 de lei, iar costul unei coroane dentare poate să varieze în funcție de materialul din care este realizată. Pentru mai multe detalii referitoare la costurile Clinicilor Dentare Dr. Leahu, puteți accesa pagina special destinată prețurilor tratamentelor stomatologice.

Ce influențează prețul implantului?

Odată ce am înțeles faptul că prețul tratamentului cu implant dentar este diferit față de prețul implantului dentar în sine, putem vorbi despre diferențele de preț dintre implanturile dentare și despre modul în care putem face cea mai bună alegere.

În primul rând, este bine să știm faptul că, așa cum se întâmplă în orice domeniu, există mai mulți producători pentru un anumit produs, în acest caz implantul dentar. În funcție de materialul din care implantul este realizat, în funcție de renumele producătorului și de studiile realizate de-a lungul timpului, prețul implanturilor dentare variază. Cu toate acestea, cel mai important aspect pe care trebuie să îl știi este faptul că alegerea implantului dentar se face doar împreună cu medicul specialist. În urma unui consult inițial, în cadrul căruia medicul stabilește care sunt problemele cu care te confrunți și pune un diagnostic corect, acesta îți explică care sunt opțiunile de tratament potrivite pentru tine. Astfel, dacă medicul îți recomandă un tratament cu implant dentar, acesta îți recomandă acel tip de implant dentar potrivit nevoilor tale. De exemplu, există cazuri în care pacienții au nevoie de implanturi zigomatice. Acestea reprezintă un tip de implanturi dentare de 3 sau chiar 4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care se fixează în oasele zigomatice (oasele pomeților).

interventie cu implant dentar 2021 medic in dreapta si in stanga

Intervenție cu implant dentar în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Motive pentru care să eviți implanturile ieftine

În domeniul stomatologic implantul dentar nu mai este un subiect nou, astfel, de-a lungul timpului au apărut numeroase opțiuni pentru pacienți. Atunci când ești pus în situația de a alege opțiunea cea mai potrivită pentru tine este important să iei în calcul mai multe aspecte și nu doar prețul implantului dentar. Este foarte important să te gândești la locul unde vei realiza tratamentul dentar, la echipa medicală cu care vei colabora și la experiența acesteia. O echipă de medici specialiști, care de-a lungul timpului a readus cu succes zâmbetul pacienților săi, este întotdeauna cea mai potrivită alegere.

Așa cum am văzut, prețul unui implant dentar în 2021 poate să difere în funcție de mai mulți factori. Alegerea care te va ajuta să te bucuri de dantura mult visată întotdeauna trebuie să fie bazată pe prioritizarea sănătății și nu a prețului. În realitate, costurile materiei prime sunt mari, iar atunci când prețul unui implant dentar este mic ar trebui să te întrebi dacă pe viitor vei avea siguranța că locul ales îți va putea oferi suport pe termen lung sau dacă cei fi nevoit să îți găsești o altă echipă de medici.

Rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu este prezentă în 8 orașe din România (București, Pitești, Turda, Constanța, Timișoara, Iași, Oradea și Sibiu). Prețul unui implant dentar în 2021 este același, indiferent de orașul în care alegi să mergi pentru a rezolva problemele dentare cu care te confrunți. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Prețul unui implant dentar corect aplicat, în 2021

 1. Cristi

  Buna ziua. Mă numesc Cristian și am un canin fracturat,canin care fusese îmbrăcat în urmă cu zece ani . Doresc să știu dacă în județul Hunedoara aveți cabinet stomatologic și dacă aș putea beneficia de un implant și tratarea celuilalt dinte .
  Cu stima: Cristi

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Nu avem clinică stomatologică în Hunedoara, însă suntem aproape de dumneavoastră în Sibiu, Timișoara, Turda și Cluj-Napoca. Puteți verifica locațiile clinicilor aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/. În clinicile noastre, puteți beneficia de toate tratamentele stomatologice: extracții și implanturi dentare, tratamente de canal, plombe, tratamente pentru boala parodontală, aparate dentare. Vă puteți programa la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777