Primii pași în carieră: „Am învățat ce înseamnă cu adevărat profesionalismul!”

 


De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 1 februarie 2018

Vizualizat de 1.738 utilizator/i

O carieră se construiește cu pași mici și muncă multă. Pentru un tânăr, proaspăt absolvent al facultății de medicină dentară, stagiul de practică reprezintă un pas extrem de important în viitoarea profesie de medic.  Dr. Bogdan Pavel ne-a spus povestea internship-ului la Clinicile dentare Dr. Leahu.

Cum descrii experiența internship-ului la Clinicile dentare Dr. Leahu?

Dacă ar fi să folosesc un singur cuvânt, acela ar fi „antrenantă”. Încă de la primul contact cu personalul clinicilor am început să înțeleg ce înseamnă cu adevărat profesionalismul în stomatologie. În fiecare zi am acumulat cunoștințe noi și am învățat să lucrez la standarde înalte, în cadrul unor clinici dentare de secol XXI, dar și cum să ofer pacientului o experiență deosebită.

Cum ai fost primit în echipa Clinicilor dentare Dr. Leahu?

Sincer, fiind nou, proaspăt absolvent al facultății, mă așteptam să fiu nevoit să muncesc foarte mult pentru a-mi câștiga un loc în cadrul unui colectiv de oameni care se cunosc deja și colaborează de ceva timp. Însă, pot spune că am fost primit cu mare căldură de absolut toți, de la medici cu experiență, medici juniori, până la echipa managerială la asistente. Fiecare și-a adus aportul la formarea mea și oricând am avut nevoie de ajutor am găsit pe cineva care să mă îndrume.

Cum ți-ai ales medicul coordonator?

Mai întâi, în prima parte a internship-ului, am lucrat pe rând cu medici din cadrul fiecărei specializări. Când a venit momentul să îmi aleg medicul coordonator, am ținut cont atât de domeniul care m-a atras cel mai mult, de ceea ce îmi doresc să fac pe viitor, cât și de relațiile pe care am reușit să le leg cu medicii, de chimia dezvoltată cu medicul coordonator și de faptul că avem stiluri apropiate.

Cât de importantă este relația dintre medicul rezident și medicul coordonator?

Pentru un medic rezident în formare contează foarte mult prima persoană de la care învață, deoarece ea îi va influența în mare măsură stilul pe care îl va aborda în carieră. Primii pași sunt cei mai importanți și sunt totodată cei care te vor defini ca medic. Avantajul pentru medicul coordonator este faptul că va putea avea un coleg pe care se poate baza în orice moment să preia din atribuțiile sale.

Ce ai învățat nou în această perioadă și cum te vor ajuta cunoștințele dobândite în dezvoltarea ta profesională?

Am învățat ce înseamnă cu adevărat profesionalismul. Am învățat cum să lucrez eficient și în același timp în beneficiul pacientului, care este mereu pe primul loc în actul medical. Totodată am întâlnit o diversitate de tehnici și aparatură care îmi va permite să adaptez planul de tratament la nevoile pacientului și să mă descurc în orice situație.

Ce specializare îți dorești să urmezi?

Protetică dentară, protetică pe implanturi și protetică fast&fixed.

Dacă ai recomanda cuiva să facă un internship la Clinicile dentare Dr. Leahu, ce i-ai spune?

Este un loc ideal pentru a debuta în cariera de medic dentist. Există toate posibilitățile de a învăța: aparatură modernă, cazuri medicale diverse, medici experimentați și deschiși și training-uri personalizate. Trebuie doar să vrei.

Clinicile dentare Dr. Leahu susțin tânăra generație de viitori medici dentiști și dorim să îi ajutam să învețe de la o echipă de profesioniști cum să lucreaze direct cu pacienții, să rezolve cazuri medicale diverse, să pună în practică noțiunile învățate în facultate și să facă față situațiilor dificile.

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777