search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
 • ro
it

Problematica măsea de minte. Când apare și de ce creează multe probleme?

 

chirurgie dentara, urgente stomatologice

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 2 | 30 martie 2016

Vizualizat de 6.030 utilizator/i

Când apare și de ce creează multe probleme?

Măseaua de minte provoacă multe probleme, mai ales atunci când pacienții nu trec prea des pe la cabinetul stomatologic. De ce creează această măsea atât de multe neplăceri și cum pot fi ele soluționate?

Măseaua de minte este ultimul molar care apare pe arcadă și își face simțită prezența începând cu 19-20 de ani, de la caz la caz. Datorită evoluției speciei, maxilarele s-au micșorat și astfel acești dinți nu mai pot să erupă complet. Zona nu mai poate fi igienizată corespunzător și pacientul poate face o infecție destul de mare. Totodată, pacientul este expus la chisturi, boli gingivale sau înghesuirea dinților.

Poziția dintelui trebuie identificată printr-o radiografie din timp. În multe cazuri, molarul de minte erupe orizontal și distruge alți dinți. Acești molari sunt greu de igenizat corespunzător„, afirmă doctor Ionuț Leahu, specialist în implantologie. (https://cliniciledrleahu.ro/implanturi-dentare/)

Acesta continuă: „Dacă este un pacient în vârstă, molarul poate rămâne la locul lui. Dacă direcția molarului se intersectează cu dintele din față, acela cu siguranță va cauza probleme și trebuie să fie îndepărtat. În 90% dintre cazuri, pentru evitarea problemelor, este necesară îndepărtarea tuturor molarilor de minte. Cu cât scăpăm de ei mai devreme, cu atât mai bine„.

Cum se reface pacientul după extracție?
Ulterior extracţiei se va simţi un disconfort local câteva zile. Unii pacienți se umflă, alții se învinețesc, dar apoi totul revine la normal. Se recomandă aplicarea de comprese reci, câte 20 de minute la fiecare oră și antibiotice timp de cinci zile, dar și antiinflamatoare„, mai spune Leahu.

Nu toată lumea are măsele de minte.
În mod ciudat, apariția măselelor de minte poate să difere de la o populație la alta. Specialiștii afirmă că aborigenii din Insula Tasmania nu au absolut deloc măsele de minte. La polul opus se situează băștinașii din Mexic unde incidenţa măselelor de minte este de aproape 100%.

Dr. KONSTANTINOS LIAROKAPIS
Medic specialist chirurgie orală, maxilo-facială; Drd. în Științe Medicale la Dr. Leahu Dental Clinics
"Pasiunea pentru chirurgia orală m-a adus în punctul în care pacienţii ştiu că pot avea deplină încredere în tratamentele pe care le fac, convinşi fiind că voi găsi întotdeauna soluţia ideală pentru a rezolva cazul cu succes."

Comentarii

2 thoughts on “Problematica măsea de minte. Când apare și de ce creează multe probleme?

 1. Jeanina Badescu

  Fiului meu de 16 ani si jumatate, i s-a recomandat extragerea celor patru masele de minte odata.
  Nu e prea mult? Mie, ca mama, mi-e teama de aceasta interventie, de sangerare si durerea ulterioara
  interventiei. Ce imi puteti spune?

  Multumesc,

  Jeanina Badescu

  Răspunde

  • Clinicile dentare Dr.Leahu

   Buna ziua, va multumesc pentru intrebare. Daca maselele de minte sunt incluse sau semi-incluse este bine sa scoatem in prima faza doua dintre ele, dupa care la o saptamana celelalte doua.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134