„Procesul de recrutare este în general un proces complex, care ține seama atât de nevoile interne, cât și de candidații existenți pe piață la acel moment” Interviul Claudia Cărcănescu, Recruitment Partner Clinicile Dentare Dr. Leahu

 

angajat al clinicilor dentare
Claudia Cărcănescu, Recruitment Partner în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 23 iunie 2022

Vizualizat de 282 utilizator/i

Ne pasă, la timp, suntem corecți și ne respectăm angajamentele luate, învățăm unii de la alții. Acestea sunt doar câteva dintre principiile călăuzitoare ale echipei Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Obiectivul nostru este acela de a ajuta fiecare pacient să beneficieze de sănătate reală și de o experiență excepțională atunci când accesează servicii stomatologice. Aceasta presupune ca în fiecare centru din rețeaua noastră să putem oferi toate opțiunile de tratament. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de o echipă de excepție, oameni responsabili, pasionați și dedicați, care să ofere pacienților sănătate reală și o experiență excepțională la dentist. Împreună creștem accesibilitatea la servicii stomatologice de calitate și transformăm excelența în normalitate.

În articolul următor, Claudia Cărcănescu, recruitment partner în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu ne povestește despre cum decurge procesul de recrutare al candidaților, care sunt provocările pe care le întâmpină un departament de HR și ce posturi sunt disponibile în prezent, în cadrul echipei de excepție a Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cum arată o zi în departamentul de resurse umane din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

O zi obișnuită în cadrul departamentului de resurse umane este dedicată lucrului cu colegii noștri din clinici, pentru a le oferi răspunsuri, documente sau clarificări la întrebările pe care ni le adresează. Suntem în legătură și cu posibilii viitori colegi, candidații la zecile de posturi deschise, în toată țara. Fie îi contactăm pentru a stabili interviuri, fie susținem interviurile programate, pregătim ofertele sau semnăm contractele cu noii veniți. De asemenea, depinzând de momentul din lună sau din an, pregătim procesul de salarizare, organizăm programe de training sau obținem certificările și avizele colegilor noștri pentru ca aceștia să își poată desfășura activitatea profesională cu corectitudine.

Ce te-a motivat să alegi cariera în managementul resurselor umane?

Încă din perioada studiilor am urmărit domeniul resurselor umane pentru a asimila cât mai multe informații înainte de a aplica pentru un prim job. Am avut o perioadă de practică la o companie unde am învățat să discut cu candidații atât telefonic, cât și în persoană, să aplic tehnici de interviu și selecție. M-am bucurat mult când am primit oportunitatea de a face parte din echipa Dr. Leahu, acest lucru a însemnat pentru mine un start real în carieră.

Cum decurge procesul de recrutare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu și ce instrumente folosiți pentru a selecta candidații?

Procesul de recrutare este în general un proces complex, care ține seama atât de nevoile interne, cât și de candidații existenți pe piață la acel moment, în care sunt implicați activ și managerii de clinici. În Clinicile Dentare Dr. Leahu procesul este transparent, anumite posturi sunt deschise intern, pentru toate posturile se pot face recomandări și bineînțeles căutăm activ candidații potriviți pentru echipa noastră, pe toate canalele de recrutare. Etapele sunt în această ordine: interviul inițial, testarea profesională și interviul final. Dacă un candidat trece de etapa finală, urmează să primească o ofertă din partea Clinicilor Dentare Dr. Leahu și să devină colegul nostru.

Care este scopul întrebărilor standard din cadrul interviurilor?

Prin întrebările din cadrul interviului urmărim potrivirea candidatului cu rolul, dar și cu echipa. Există situații în care persoanele nu au toate calificările sau nivelul de experiență cerut, dar sunt dornice să acumuleze informații și să evolueze într-un ritm rapid alături de o echipă aflată într-o continuă dezvoltare.

Ce dificultăți întâmpini în procesul de recrutare?

Piața actuală în domeniul recrutării este din nou în situația în care, pentru majoritatea posturilor deschise, candidații potriviți sunt rari. Asta înseamnă că trebuie să diversificăm sursele de recrutare și locurile în care căutăm acești candidați. Spre exemplu, pentru a găsi colegi asistenți, trebuie să avem o bună relație cu școlile care pregătesc acești asistenți peste tot în țară.

Spune-ne 5 calități pe care le caută oamenii de resurse umane la un candidat și de ce sunt importante.

În echipa Dr. Leahu, noi îi căutăm pe cei care se potrivesc cu valorile organizației noastre: persoane responsabile cărora le pasă de situația pacientului, care învață unii de la ceilalți și împărtășesc experiențele profesionale, care răspund și acționează la timp pentru a soluționa nevoile pacienților și colegilor și nu în ultimul rând, se integrează în echipe noi și își doresc să evolueze în profesia lor.

Ce posturi sunt deschise în prezent la Clinicile Dentare Dr. Leahu și în ce orașe?

Rolurile pe care le avem deschise sunt mai ales cele de medici și asistenți medicali, dar căutăm și profesioniști din alte domenii, presurse umanerecum relații cu clienții sau contabilitate. Recrutăm activ în toate orașele în care suntem prezenți (București, Pitești, Ploiești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași , Sibiu, Galați, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov) și bineînțeles atunci când deschidem clinici noi vom fi prezenți pe piața respectivă ca angajator. Pentru a oferi o imagine clară cu privire la ocuparea unui post, suntem în legătură cu zeci de persoane, dintre care selectăm cel mai adesea 10 – 15 candidați pentru interviu, pentru a putea aduce un nou coleg în Echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Dacă ești medic stomatolog sau asistent medical și îți dorești să găsești o nouă oportunitate profesională, care să te ajute să te dezvolți și care să îți ofere un mediu de lucru plăcut într-o echipă multidisciplinară, trimite-ne CV-ul tău la adresa e-mail claudia.carcanescu@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777