,,Profesia m-a făcut ceea ce sunt acum și îi datorez totul!” – Interviu Luciana Cazacu, asistent medical

 

Luciana Cazacu, asistent medical pe scaun in cabinet Clinicile Dentare Dr. Leahu
Meseria de asistent medical oferă zilnic oportunitatea de a învăța lucruri noi și de a ajuta pacienții să aibă o experiență excepțională.

De: | Etichete: , | Comentarii: 0 | 19 februarie 2021

Vizualizat de 1.250 utilizator/i

Pentru Luciana Cazacu, profesia de asistent medical reprezintă un vis devenit realitate. Atât în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cât și la Spitalul Clinic de Urgență București, Luciana a trecut prin foarte multe provocări de-a lungul vieții sale și niciodată nu s-a dat bătută indiferent de situație. Despre experiența profesională și despre relația dintre medic și asistent, ne povestește Luciana Cazacu în următorul interviu.

Ce te-a făcut sa alegi job-ul de asistent medical?

Meseria de asistent medical a fost dorința mamei mele. Eu detestam spitalele, îmi era frică să văd sânge și gândul că trebuia să am grijă de atât de multă lume bolnavă, mă înspăimânta. Mă visam lucrând la o bancă sau de ce nu, contabil, iar pentru asta am urmat o facultate de management și contabilitate. Ulterior, mi-am dat seama că nu este ceea ce-mi doresc. Hotărârea de a deveni asistent medical, a venit în momentul în care prietenele mele îmi povesteau diferite cazuri de la spital. Gândul că pot să fac un bine pentru cei din jur și că pot salva vieți m-a determinat să aleg profesia de asistent medical. Recunosc, nu este o meserie ușoară, dar cunoscând diferite persoane, m-am format ca om și am învățat să mă adaptez la orice situație.

Înainte de alegerea job-ului de asistent medical, ai mai lucrat și în altă parte?

Întotdeauna au existat provocări de-a lungul vieții mele profesionale care mi-au probat abilitățile, mi-au desăvârșit calitățile și mi-au corectat defectele. În timpul facultății am lucrat în domeniul HORECA, odată cu începerea școlii postliceale, am făcut voluntariat în spital. Toate aceste lucuri, m-au ambiționat și m-au determinat să caut cu înverșunare, să aflu cine sunt și pe ce drum vreau să mă îndrept. Profesia m-a făcut ceea ce sunt acum și îi datorez totul.

Cum este să lucrezi la Clinicile Dentare Dr. Leahu? Dar la spital?

Când încă nu terminasem școala postliceală de asistente, domnul Dr. Ionuț Leahu mi-a oferit șansa de a mă angaja și de a mă forma drept asistent medical în domeniul stomatologiei. Acesta este un lucru de care sunt foarte mândră acum. De aceea, țin să-i mulțumesc domnului doctor pentru că a crezut în mine și pentru că a fost de acord și cu programul meu de la spital.

În schimb, la spital experiența zilnică este foarte diferită. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Fiecare este plină de adrenalină. Am ture în spital în cadrul cărora am grijă de pacienți, ture pe ambulanța SMURD și uneori fac și dispecerat, monitorizând astfel ambulanțele și dirijându-le către spital.

Care a fost cea mai mare provocare ca asistent medical la Spitalul Clinic de Urgență București?

Una dintre provocări este aceea de a rezolva toate atribuțiile fără nicio greșeală. Provocarea constă în a reuși să rămâi detașat de tot ce te poate afecta. Meseria de asistent medical implică muncă cu oameni ce au personalități diferite. În momente tensionate, pacienții sau însoțitorii acestora pot manifesta comportamente care ne pot pune viața în pericol, nouă și medicilor. În perioada actuală, dificultatea în activitatea noastră profesională este dată de triajul unui număr foarte mare de pacienți, de izolarea cazurilor simptomatice COVID-19, în condițiile în care trebuie să îngrijim și pacienți care suferă de alte probleme medicale. Este o perioadă grea, stresul este evident, iar noi ne străduim să îngrijim și să le fim alături tuturor pacienților.

asistent medical în timpul unei intervenții SMURD

Luciana Cazacu în timpul unei intervenții SMURD

Ce așteptări are un medic stomatolog de la asistentul medical cu care lucrează?

În cabinetul stomatologic, cel mai important aspect este ca ambele persoane să formeze o echipă de lucru. Atât asistenta, cât și medicul au anumite atribuții, iar relația dintre cei doi se bazează pe respect și înțelegere. Pe parcursul unei colaborări constante, eficiența crește, asistenta cunoaște maniera de abordare a medicului și anticipează anumite manopere, sporind confortul de lucru al acestuia. Personal, am ocazia să lucrez alături de un medic deosebit, profesionist, cu experiență, care satisfice cele mai exigente dorințe ale pacienților.

Cum te înțelegi cu echipa?

Eu încerc pe cât de mult posibil să mă înțeleg bine cu întreaga echipă. Am parte de colegi minunați, care știu să se organizeze și să facă locul de muncă să se simtă ca acasă.

Cum gestionezi stresul legat de muncă?

Stresul dispare atunci când satisfacția profesională începe. În momentul în care pacientul îmi mulțumește și pleacă mulțumit că și-a rezolvat problemele de sănătate, mă simt foarte împlinită. Starea de bine apare atunci când știi că o mică contribuție ai avut-o și tu.

O altă satisfacție ar fi aceea că am ocazia să învăț în fiecare zi, să cresc și să mă perfecționez. Tot timpul am interacționat cu oameni de la care am avut foarte multe de învățat, datorită experiențelor lor profesionale și personale.

Spune-mi cum arată o zi obişnuită din viața ta?

O zi obișnuită din viața mea are un program bine stabilit. Dat fiind faptul că lucrez atât în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cât și la Spitalul Clinic de Urgență București, fiecare zi este una foarte încărcată. În timpul liber încerc să mă relaxez cât mai mult prin exercițiile fizice. Îmi place să merg la sală și să alerg în aer liber. Consider că trebuie să am grijă de starea mea de sănătate pentru ca a doua zi să o iau de la început.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777