Proteze dentare mobile moderne: ce sunt, tipuri, avantaje și dezavantaje, prețuri

 

medic stomatolog in dreapta dupa realizare tratament cu proteze dentare mobile moderne
Un tratament stomatologic cu proteze dentare mobile moderne este recomandat de către medicul stomatolog, în urma consultului stomatologic.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 2 | 26 august 2021

Vizualizat de 4.405 utilizator/i

Protezele dentare mobile îți redau cât mai anatomic și natural funcționalitatea și aspectul danturii. Chiar dacă din diverse motive ai pierdut unul sau mai mulți dinți, nu ai motive să te îngrijorezi, deoarece tratamentele stomatologice din ziua de astăzi te ajută să obții o dantură sănătoasă, cu ajutorul căreia să te poți bucura în continuare de viață. Dacă te afli într-o situație asemănătoare și te întrebi care este soluția potrivită pentru tine, atunci te invităm să citești articolul următor până la final. Împreună vom descoperi ce sunt protezele dentare mobile moderne și de câte tipuri pot fi, dar și care sunt avantajele și dezavantajele acestora și care sunt costurile la care să te aștepți.

Ce sunt protezele dentare mobile?

În prezent, există două categorii principale de proteze dentare, și anume: protezele dentare mobile și protezele dentare fixe. Ambele tipuri de proteze sunt, de fapt, opțiuni de tratament stomatologic care vin în ajutorul pacienților ce suferă de lipsa dinților. Astfel, acestea ajută la recăpătarea funcționalității danturii și la redobândirea aspectului estetic. Protezele dentare mobile moderne reprezintă dinți artificiali, realizați din diferite materiale, în funcție de dorințele și nevoile pacienților. Acestea sunt realizate la recomandarea medicului stomatolog, în laboratorul de tehnică dentară. Protezele dentare mobile au un impact imediat în ceea ce privește procesul de masticație și, în același timp, ajută la procesul de vorbire și pronunție a cuvintelor. Nu în ultimul rând, protezele dentare au un impact pozitiv asupra fizionomiei, crescând astfel încrederea în propria persoană.

Când sunt recomandate protezele dentare mobile?

Medicii stomatologi recomandă implanturile dentare tuturor persoanelor care se confruntă cu lipsa dinților ori cu afecțiuni orale ajunse în stadiu avansat, care au afectat dinții foarte mult astfel încât aceștia nu mai pot fi salvați. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, sistemul de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore” reprezintă o opțiune de tratament care îi ajută pe pacienți să își recapete sănătatea danturii într-un timp foarte scurt, a doua zi după intervenția chirurgicală în care sunt inserate implanturile dentare pacientul primind o lucrare protetică fixă, înșurubată pe implanturile dentare.

Ei bine, există anumite situații în care pacienții nu pot beneficia de acest tratament, astfel sunt recomandate protezele dentare mobile, tocmai ca acesta să se poată bucura în continuare de fiecare moment al vieții cu zâmbetul pe buze.

„Protezele dentare mobile sunt recomandate în momentul în care pacientul nu mai are suficienți dinți pe arcada dentară pentru a se putea realiza o lucrare fixă, adică o punte dentară care se ancorează pe dinții vecini, sau atunci când restaurarea protetică pe implanturi nu este posibilă”, explică Dr. Corina Ene, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Dr. Corina Ene, Clinicile Dentare Dr. Leahu

Dr. Corina Ene, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Tipuri de proteze dentare mobile moderne

Deoarece de-a lungul timpului domeniul stomatologiei a evoluat, în ziua de astăzi există mai multe tipuri de tratamente stomatologice care includ proteze dentare ce te ajută să ai o dantură sănătoasă și frumoasă, să mănânci tot ceea ce îți dorești și să zâmbești fără să te gândești la lipsa dinților. Iată care sunt tipurile de proteze dentare mobile moderne pe care le poți alege, în funcție de nevoile și dorințele tale.

Proteze totale

Sănătatea dentară poate avea de suferit de-a lungul timpului, din cauza mai multor factori cumulați: netratarea la timp a afecțiunilor orale, neglijarea igienei orale și a vizitelor periodice la medicul stomatolog sau chiar din cauza unor accidente ori traumatisme. Astfel, în unele cazuri, există pacienți care se confruntă cu lipsa tuturor dinților naturali. Deși poate părea că nu mai există soluții, medicii stomatologi sunt alături de tine și te ajută să îți recapeți zâmbetul, demonstrându-ți că în stomatologie nimic nu este imposibil. În funcție de fiecare caz în parte, dar și de dorințele pacientului, sunt realizate proteze dentare totale, care țin locul tuturor dinților pierduți. Protezele dentare totale diferă în funcție de tipul de prindere al acestora, de etapele de lucru și de modul de realizare.

Proteze parțiale

În cazul în care pacientul nu se confruntă cu lipsa tuturor dinților și încă mai are dinți care pot fi salvați cu ajutorul diferitelor tratamente stomatologice, sunt recomandate protezele parțiale. De asemenea, și în astfel de situații implanturile dentare reprezintă o opțiune de tratament pe termen lung, deoarece acestea sunt inserate în gingie și țin locul rădăcinii naturale a dintelui, astfel nu afectează dinții vecini. Cu toate acestea, protezele dentare parțiale reprezintă o opțiune de tratament foarte des aleasă de către pacienți. Acestea se realizează în jurul dinților naturali și se fixează prin intermediul unor sisteme specifice, care au o culoare asemănătoare culorii naturale a danturii.

Avantajele protezelor dentare mobile

Avantajele protezelor dentare există atât la nivel funcțional, cât și la nivel estetic. Așadar, indiferent de tipul protezei dentare de care ai nevoie vei putea să consumi din nou alimentele preferate și vei putea zâmbi fără teamă. Mai mult decât atât îți vei recăpăta încrederea în propria persoană, deoarece îți vei putea relua activitățile obișnuite. Un alt avantaj al protezelor dentare mobile moderne este reprezentat de prețul acestora, care este mai mic decât cel al protezelor dentare fixe, care necesită inserarea implanturilor dentare. Este foarte important să știi că planul de tratament recomandat pacientului de către medicul stomatolog este unul personalizat, în funcție de istoricul medical, dar și de afecțiunile dentare și dorințele acestuia. Astfel, ceea ce se potrivește pentru un pacient, este posibil să nu se potrivească pentru un alt pacient. Tocmai de aceea, pentru a-ți recăpăta sănătatea danturii este foarte important să ceri sfatul medicului tău stomatolog.

Ce preț au protezele dentare mobile moderne?

Tocmai pentru că planul de tratament este unul personalizat pentru fiecare pacient în parte, costul unui tratament care implică o proteză dentară mobilă poate să difere pentru fiecare persoană. În funcție de nevoile tale și de tratamentele pe care este necesar să le urmezi pentru a salva dinții sănătoși sau pentru a extrage dinții ce nu mai pot fi reabilitați, costul total al tratamentului poate să difere. Pentru a vedea care sunt costurile serviciilor stomatologice oferite în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, te invităm să vizitezi pagina special destinată prețurilor.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Proteze dentare mobile moderne: ce sunt, tipuri, avantaje și dezavantaje, prețuri

  1. Muntean mihaela

    Buna ziua..in urma ceteului se pare ca am nevoie de operatie sinus lift extern si appi implant..nu se poate sa pun implant far operatie

    Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134