search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Punctul meu forte este modul în care comunic cu pacienții.” – Interviu cu Dr. Marius Felea, medic stomatolog

 

medic stomatolog in stanga, asistent medical in dreapta
În ceea ce privește igiena orală a cavității bucale este foarte important să educăm pacientul încă de la prima vizită în clinică.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 12 noiembrie 2021

La Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați, pacienții beneficiază atât de consultații de specialitate, în care sunt sfătuiți cum să aibă o igienă orală corectă, cât și de tratamente stomatologice moderne, care îi ajută să își recapete frumusețea zâmbetului pierdut. Lucrul în echipă, comunicarea și înțelegerea reprezintă aspecte importante pentru activitatea de zi cu zi din viața unui stomatolog dornic să învețe lucruri noi. Dr. Marius Felea, medic stomatolog, în cadrul clinicilor Dr. Leahu Galați, ne explică care sunt cele mai întâlnite afecțiuni și cum se tratează acestea, dar și cum le putem preveni, în interviul următor.

Cum este să lucrezi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Galați?

În momentul în care am văzut că se va deschide Clinicile Dentare Dr. Leahu și în Galați am aplicat de îndată, deoarece auzisem foarte multe lucruri bune atât despre mediul de lucru din clinică, cât și despre echipa multidisciplinară. A fost un interviu diferit față de cum eram obișnuit, am trecut prin mai multe etape ale selecției, iar acum fac parte din echipa clinicilor încă de la deschidere. Este o experiență minunată să lucrezi în echipă, deoarece în fiecare zi învăț lucruri noi și evoluez așa cum mi-am dorit.

Cum te înțelegi cu echipa?

Mă înțeleg foarte bine cu întregul personal, suntem un colectiv tânăr, dornic să ne ajutăm și să ne oferim sprijin chiar și la cele mai complexe cazuri.

Cea mai întâlnită afecțiune dentară, în rândul pacienților este caria dentară. Cum se tratează o carie dentară mai avansată?

Caria dentară este cea mai răspândită afecțiune, mai ales în vremurile noastre când nu avem grijă la alimentație. Cred că este important să existe o educație  încă de mic în ceea ce privește alimentația. Aceasta trebuie să fie una sănătoasă și echilibrată, iar dacă acest lucru nu este posibil, este bine să avem o igienă dentară corectă, imediat dupa consumarea anumitor alimente dăunătoare danturii.

De asemenea, din cauza cariilor foarte avansate ne confruntăm tot mai des cu pacienți care vin în clinică atunci când este deja prea târziu. În general, după apariția durerilor. De multe ori, dintele afectat nu mai poate fi salvat și astfel suntem nevoiți să realizăm extracția acestuia. Chiar de curând am avut un pacient tânăr, în vârstă de 26 de ani, care din cauza cariilor dentare a ajuns într-un stadiu în care a fost nevoie de extracția tuturor dinților și înlocuirea lor cu implanturi dentare.

medic stomatolog pe scaun in cabinet

Dr. Marius Felea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Galați

Un pacient cu probleme stomatologice poate fi în rest un om sănătos?

Acest lucru depinde foarte mult de problemele stomatologice cu care se confruntă pacientul. De exemplu, atunci când am de realizat un plan de tratament în care am de rezolvat câteva carii dentare minore este o situație fericită, în care consider că pacientul este sănătos. Odată ce pacientul își pierde primul dinte, deja se confruntă cu probleme de masticație și nu se mai poate alimenta corect. De aici apar și problemele digestive sau infecțiile dentare. Dacă infecțiile nu sunt tratate la timp, acestea pot prezenta foarte multe complicații. Pe lângă faptul că infecția netratată poate duce la pierderea dintelui sau chiar a dinților din jur, poate scădea și imunitatea întregului organism.

Cât de importantă este educarea pacientului cu privire la igiena orală?

În ceea ce privește igiena orală a cavității bucale este foarte important să educăm pacientul încă de la prima vizită în clinică. Întâlnesc pacienți, în proporție de 95%, care nu cunosc cum să își îngrijească corect dantura. Tocmai de aceea, insistăm mereu cu vizitele periodice la cabinet.

În domeniul stomatologiei din România, am ajuns la un nivel ridicat de cunoaștere, experiență și dotări tehnologice care sunt puse în sprijinul pacientului pentru ca acesta să primească rezolvări la toate problemele de sănătate dentară. Este necesar ca pacientul să înțeleagă că nu este în beneficiul lui să se trateze cu ajutorul anumitor medicamente acasă și că sănătatea sa orală se stabilește prin consult sau în urma unei radiografii dentare, cu ajutorul unui medic stomatolog. Așadar, nu este o rușine faptul că nu se realizează un periaj dentar corect, tocmai de aceea existăm noi, medicii stomatologi, pentru a-i învăța pe pacienți ce înseamnă prevenția dentară și cum se realizează aceasta.

Care sunt punctele tale forte?

Consider că punctul meu forte este modul în care comunic cu pacienții. Capabilitatea de a comunica într-un mod prietenos cu aceștia și de a-i face să înțeleagă cât de importantă este sănătatea dentară reprezintă un lucru foarte important pentru pacienții care vin la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați. De asemenea, este esențial să le explicăm fiecare pas al planului de tratament, să le prezentăm orice detaliu sau risc pe care îl poate avea după o anumită intervenție stomatologică și să îi facem să înțeleagă cât de importantă este sănătatea orală.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și ești în căutarea unei echipe de medici profesioniști și dedicați, atunci suntem aici pentru tine! Clinica Dentară Dr. Leahu Galați se află pe Strada Portului nr. 28, foarte aproape de Navrom sau de Căpitănia zonală Galați. Pentru mai multe informații sau programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134